Monday, March 14, 2022

Η διαρκής και μακροπρόθεσμη Ελληνική στρατηγική πρέπει να είναι η διάσπαση και η αποδυνάμωση των μεγάλων δυνάμεων


Αυτό που συμφέρει τον Ελληνισμό στην ρωσσο-ουκρανική κρίση είναι ένας μακροχρόνιος πόλεμος φθοράς (war of attrition) μεταξύ των πλευρών, ώστε να αποδυναμωθούν και τα δύο μέρη.

Δεν θέλουμε να δούμε μία νέα βυζαντινή αυτοκρατορία να αναδύεται από την Πολωνία μέχρι το Βλαδιβοστόκ, η οποία θα προξενήσει τεράστια γεωπολιτισμικά προβλήματα επαναφέρουσα τις βυζαντινές αξίες και αντιλήψεις. Ούτε θέλουμε να δούμε επέκταση και ενίσχυση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ των οποίων οι αξίες και οι αντιλήψεις είναι επικίνδυνες για την επιβίωση των εθνών.

Με την προϋπόθεση ότι απομακρύνεται όλος ο Ελληνικός πληθυσμός από την εμπόλεμη ζώνη, και ότι διατηρούμε αυστηρά ουδετερότητα, θέλουμε τον κατακερματισμό και την αποδυνάμωση και των δύο πλευρών.

Αν όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, δεν επεκταθεί ο πόλεμος σε άλλες περιοχές ώστε να αποφευχθεί η παγκόσμια ανάφλεξη, η μακροπρόθεσμη καθήλωση δυτικών και ρωσσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, είναι το καλύτερο σενάριο.

Αν νικήσει η Ρωσσία με μικρές απώλειες, γρήγορα θα επεκταθεί στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Αν νικήσει το ΝΑΤΟ/ΕΕ, θα επεκταθούν στην κεντρική Ασία. Καμμία από τις δύο προοπτικές δεν συμφέρει τον Ελληνισμό.

Η διαρκής και μακροπρόθεσμη Ελληνική στρατηγική πρέπει να είναι η διάσπαση και η αποδυνάμωση των μεγάλων δυνάμεων, για να μπορέσει ο Ελληνισμός να επιβιώνει και ει δυνατόν να ενδυμώνει σε ένα ταχέως εναλλασσόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

No comments:

Post a Comment