Monday, March 14, 2022

Πρέπει να κάνουμε την ρωσσο-ουκρανική κρίση, ευκαιρία. Εδώ και τώρα Grexit


Πρέπει να κάνουμε την ρωσσο-ουκρανική κρίση, ευκαιρία, προκειμένου να επανέλθει στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας το Grexit.

Κάθε κρίση δημιουργεί κινδύνους και ευκαιρίες. Ο κίνδυνος είναι να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο που δεν αφορά άμεσα τον Ελληνισμό. Η ευκαιρία είναι να απεγκλωβιστούμε από την εθνοκτόνο ΕΕ.

Στην τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ, οι ηγέτες του παρηκμασμένου και ημιθανούς οργανισμού δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν να βρούν λύση ούτε για την εκρηκτική άνοδο των τιμών ενέργειας.

Είναι ικανοί να δημιουργούν προβλήματα, αλλά τελείως ανίκανοι να επιλύσουν το οιοδήποτε πρόβλημα.

Σε λίγο καιρό, θα ξεσπάσουν εσωτερικές αναταραχές σε πολλές χώρες της ΕΕ λόγω ακρίβειας. Πρέπει πάση θυσία να επωφεληθούμε από την βαθιά κοινωνική κρίση που θα ξεσπάσει. Είναι μοναδική ευκαιρία να διαλυθεί η ΕΕ.

Την στιγμή που οι ευρωραγιάδες πανηγυρίζουν για την συντονισμένη δράση της ΕΕ κατά της Ρωσσίας, οι πολλαπλασιαζόμενες ρωγμές στο δυτικοκεντρικό χρηματοοικονομικό σύστημα θα βουλιάξουν αύτανδρο το πλοίο.

Από τα χρόνια των ναπολεόντειων πολέμων ο οικονομικός αποκλεισμός που επέβαλε η Γαλλία εις βάρος της Αγγλίας, δεν πέτυχε τον σκοπό του. Λειτουργεί μόνον όταν μία ισχυρή χώρα έχει απέναντί της μία μικρή χώρα, πχ ΗΠΑ εναντίον Κούβας.

Η Ρωσσία έχει διέξοδο στην Κίνα, στην Ασία, στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική. Πλην των δυτικών συμμάχων, οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσσία.

Το πετρέλαιο ακόμη διαπραγματεύεται με βάση το δολλάριο, αλλά μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσσίας, η κατάσταση αλλάζει. Σύντομα θα ξεκινήσουν συζητήσεις ώστε η αγορά πετρελαίου να διαπραγματεύεται σε άλλα νομίσματα.

Η αποδολλαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας θα έχει ως αποτέλεσμα το δολλάριο να μην είναι πιά παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Οι κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποσταθεροποιούν την δυτική χρηματοοικονομική ηγεμονία.

Αρκετοί λαοί εκτός δυτικού ημισφαιρίου έχουν διαφορετικό σύστημα αξιών, η άνετη ζωή δεν είναι η προτεραιότητά τους. Χώρες εκτός δυτικού κόσμου αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες επί δεκαετίες, χωρίς να λυγίζουν.

Η Ρωσσία έχει μεγαλύτερο περιθώριο ασφαλείας απ' ό,τι η Δύση για να αντέξει σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο. Η αποπομπή από το swift θα προκαλέσει αναταράξεις στον τραπεζικό της τομέα, αλλά γρήγορα θα αντικαταστήσει το σύστημα συμψηφισμού συναλλαγών με άλλα συστήματα.

Οι κυρώσεις θα έχουν το αντίστροφο αποτέλεσμα για την ΕΕ, κάτι αντίστοιχο που έπαθε η Βρετανία στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Νίκησε, αλλά έχασε την αυτοκρατορία της.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η διάλυση της ΕΕ, και ο απεγκλωβισμός της Ελλάδος από τον θανάσιμο εναγκαλισμό με την παρηκμασμένη Δύση, τίθενται στην ημερήσια διάταξη, ασχέτως με το ποιός θα νικήσει στην ρωσσο-ουκρανική σύγκρουση.

No comments:

Post a Comment