Monday, March 14, 2022

Aρκετοί ρωσσόφιλοι απηυδισμένοι από την δυτική προπαγάνδα, καταπίνουν αμάσητη την ρωσσική προπαγάνδα


Η Ρωσσία άρχισε να συγκεντρώνει μεγάλους αριθμούς στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία από τον Μάρτιο 2021, και όλοι οι Ρώσσοι αξιωματούχοι ηρνούντο ότι επίκειται εισβολή στην Ουκρανία.

Έφτασαν σε σημείο να χλευάζουν τις πληροφορίες των δυτικών μμε για επικείμενη ρωσσική εισβολή ως φαντασιώσεις και αντιρωσσική υστερία. Απεδείχθη ότι δεν ήταν φαντασιώσεις, είχε όντως προετοιμαστεί η ρωσσική εκστρατεία από τον Μάρτιο του 2021.

Και φυσικά καλά έκαναν οι Ρώσσοι αξιωματούχοι διότι αυτό απαιτεί η τέχνη της προπαγάνδας, να αφοπλίζουν ψυχολογικώς τον εχθρό, να τον αποκοιμίζουν, να τον καθησυχάζουν, για να αποκτήσουν οι ένοπλες δυνάμεις το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Και το απέκτησαν. Απεδείχθη ότι οι Ουκρανοί μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχαν προετοιμαστεί, δεν είχαν ναρκοθετήσει σημαντικούς άξονες, ούτε είχαν κηρύξει γενική επιστράτευση.

Αντί να κοιτάζουν τους χάρτες και να αφουγκράζονται την υπερμεγέθη συγκέντρωση ρωσσικών στρατευμάτων στα σύνορά τους, ήλπιζαν ότι οι δηλώσεις των Ρώσσων αξιωματούχων ήταν αληθινές. Δεν ήταν. Ήταν το πιό επικίνδυνο παραισθησιογόνο, hopium (hope+opium). Τάχα δεν θα γίνει εισβολή, τούς έλεγαν μέχρι τελευταία στιγμή, και αρκετοί Ουκρανοί το πίστεψαν.

Ύστερα ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν αποσκοπεί σε κατάληψη όλης της Ουκρανίας. Αρκετοί στην Δύση τον πιστεύουν ή ελπίζουν ότι λέει αλήθεια. Όχι μόνον θα προσπαθήσει να καταλάβει όλη την Ουκρανία, αλλά αν μπορούσε θα έφτανε μέχρι τον Βιστούλα ποταμό μέσα στην Πολωνία, εκεί που ηττήθηκαν οι Μπολσεβίκοι το 1920 από τις πολωνικές δυνάμεις με διοικητή τον Jozef Pilsudski.

Ύστερα η ρωσσική κυβέρνηση είπε ότι δεν θα επιτεθεί σε άμαχο πληθυσμό, ούτε σε μη-στρατιωτικούς στόχους. Άλλη μία προπαγανδιστική πομφόλυγα που την κατάπιαν αμάσητη οι ρωσσόφιλοι στην Δύση.

Σε οποιαδήποτε ανάλογη επιχείρηση εκτελούσαν οι Αμερικανοί με το δόγμα shock and awe, το οποίο οι Ρώσσοι έχουν αντιγράψει, στόχευαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα ώστε η εχθρική κυβέρνηση να χάσει την μάχη της επικοινωνίας με τον λαό της, και αντιστοίχως οι αμερικανικές δυνάμεις να αποκτήσουν επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Επιπλέον οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος ήταν από τα πρώτα που διέλυαν με τις αεροπορικές επιδρομές. (full spectrum dominance).

Τα ίδια αρχίζουν να κάνουν τα ρωσσικά στρατεύματα. Κτυπούν στόχους που θα πλήξουν το ηθικό του πληθυσμού, ασχέτως αν τους θεωρεί κάποιος στρατιωτικό ή μη-στρατιωτικό στόχο.

Από την στιγμή που οι Ρώσσοι στρατηγοί διαπιστώνουν σοβαρή αντίσταση ή αστικό αντάρτικο, είναι ανοησία να πιστεύει κάποιος ότι αν οι Ουκρανοί αντάρτες κρυφτούν σε κάποιο κτήριο, πχ πολυκατοικία, ότι οι Ρώσσοι δεν θα την κατεδαφίσουν, τάχα επειδή δεν είναι στρατιωτική βάση.

Οι ρωσσόφιλοι μάλλον δεν θυμούνται τί έκαναν τα ρωσσικά στρατεύματα στο Γκρόζνυ της Τσετσενίας κατά την διάρκεια των δύο ρωσσο-τσετσενικών πολέμων. Κυριολεκτικώς ισοπέδωσαν την πρωτεύουσα της Τσετσενίας.

No comments:

Post a Comment