Friday, March 18, 2022

Είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί η κλιμάκωση της συρράξεως στην Ουκρανία


Το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοι συνεχώς ανακοινώνουν ότι δεν θέλουν να εμπλακούν σε πόλεμο κατά της Ρωσσίας στην Ουκρανία.

Όμως αν η Ουκρανία προσαρτηθεί και μετατραπεί σε ρωσσικό έδαφος, τότε θα αποτελεί στρατιωτική βάση της Ρωσσίας εις βάρος της δύσεως. Ο ουκρανικός πληθυσμός θα ρωσσοποιηθεί βιαίως και θα αναγκαστεί να στρατευτεί στο πλευρό της Ρωσσίας.

Σε αυτή την περίπτωση η Ρωσσία θα συνορεύει με την Πολωνία, την Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Ρουμανία, και την Μολδαβία. Τις οποίες θα απειλεί όπως την Ουκρανία.
Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί η κλιμάκωση της συρράξεως παρά τις σημερινές δηλώσεις των υπευθύνων.

Η κλιμάκωση της συρράξεως όσο και αν θα είναι επώδυνη για τους λαούς, θα αλλάξει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Σε περίπτωση γενικεύσεως του πολέμου, το καλύτερο σενάριο θα ήταν να ανοίξουν αμφίπλευρα μέτωπα εθνικοαπελευθερωτικών πολέμων στην Ευρώπη κατά της γαλλο-γερμανικής αυτοκρατορίας=ΕΕ, και στην Κεντρική Ασία κατά της ρωσσικής αυτοκρατορίας, τα οποία να διασπάσουν τις αντίπαλες μεγάλες γεωπολιτικές συσσωματώσεις.

Το χειρότερο σενάριο θα ήταν ολοκληρωτική ήττα της Ουκρανίας, προσάρτησή της στην ρωσσική αυτοκρατορία, και εμβάθυνση της γαλλο-γερμανικής αυτοκρατορίας σε σημείο αφανισμού των εθνικών ταυτοτήτων της Ευρώπης.

Και ενώ όλοι ασχολούνται με την ρωσσική επιχείρηση καταβροχθήσεως της Ουκρανίας, στην γειτονική Λευκορωσσία υπάρχει de facto προσάρτηση της χώρας στην ρωσσική αυτοκρατορία.

Η διαδικασία "ενοποιήσεως"(=προσαρτήσεως) έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια στους τομείς της αμύνης και της οικονομίας. Αλλά βαθαίνει κάθε χρόνο μέχρι την τελική απορρόφηση και τον αφανισμό της Λευκορωσσίας από τον χάρτη των ανεξαρτήτων εθνών κρατών.

No comments:

Post a Comment