Monday, March 14, 2022

Να μην ζούμε με αυταπάτες ότι η Ρωσσία ή το ΝΑΤΟ θα σώσουν την Ελλάδα


Μέχρι στιγμής το ΝΑΤΟ έλεγε ότι δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία. Όμως η Ρωσσία είχε δηλώσει ότι όσες χώρες πέριξ της Ουκρανίας προσφέρουν διαδρόμους για να τροφοδοτηθούν με όπλα οι Ουκρανοί, θα αποτελέσουν στόχο των ρωσσικών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτό κοντεύει να γίνει πράξη. Οι Ρώσσοι δεν χρησιμοποιούν την αεροπορία τους, αλλά χρησιμοποιούν πυραύλους οι οποίοι πλήττουν ουκρανικές πόλεις και στόχους στα σύνορα με την Πολωνία.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πλήξουν στόχο που θα βρίσκεται σε χώρα του ΝΑΤΟ, με πρώτη υποψήφια την Πολωνία. Και τότε θα δοκιμαστεί η αμφιρρέπουσα στάση του ΝΑΤΟ.

Αν πληγεί η Πολωνία, θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 της Βορειο-Ατλαντικής συμμμαχίας ή θα πούν ότι, δεν πειράζει, ας μην πάμε σε πόλεμο με την Ρωσσία;

Μπορεί να κάνουν κάτι ενδιάμεσο. Να πούν ότι το άρθρο 5 ισχύει, αλλά όχι στις περιπτώσεις που ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ αποφάσισε από μόνο του να στείλει όπλα στην Ουκρανία. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5.

Αλλά θα ενεργοποιηθεί η εσωτερική κατάρρευση του ΝΑΤΟ αφού πιά οι ανατολικές χώρες της Ευρώπης θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να τους προσφέρει καμμία σοβαρή προστασία.

Το ζήτημα δεν είναι να ταχθούμε με το ΝΑΤΟ ή την Ρωσσία. Ο Ελληνισμός πρέπει να απορρίψει και τις δύο ιμπεριαλιστικές οντότητες. Το ζήτημα είναι να μην ζούμε με αυταπάτες ότι η Ρωσσία ή το ΝΑΤΟ θα μας σώσουν.

No comments:

Post a Comment