Monday, March 14, 2022

Για την κρίση στην Ουκρανία έπαιξε μεγάλο ρόλο η επιθυμία της ΕΕ για επέκταση προς ανατολάς


Για την κρίση στην Ουκρανία δεν πρέπει να λησμονούμε ότι εκτός από την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η σφοδρή επιθυμία της ΕΕ για επέκταση προς ανατολάς.

Η Ρωσσία είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη επέκταση της ΕΕ σε περιοχές που τις θεωρεί ως ρωσσική αυλή.

Το υπογραμμίζουμε διότι κάποιοι θεωρούν ότι ο μόνος λόγος ήταν οι ενδεχόμενες νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις στην Ουκρανία που θορύβησαν τους Ρώσσους.

Είχα γράψει πριν πολλά χρόνια ότι είναι αδιανόητο για την Ελλάδα να εντάσσεται σε έναν υπερεθνικό οργανισμό όπως η ΕΕ, ο οποίος δεν έχει σταθερά σύνορα, συνεχώς θέλει να τα διευρύνει, και θέλει να φτάσει μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και την Μέση Ανατολή. Επί Γάλλου προέδρου Σαρκοζύ, η ΕΕ συζητούσε την επέκταση στην Βόρειο Αφρική.

Επρόκειτο για ιμπεριαλιστική παράνοια, που κάποτε έπρεπε να σταματήσει. Η Ελλάς αυτή την στιγμή πληρώνει την γεωπολιτική ασχετοσύνη και αφέλεια των ευρωραγιάδων που την διοικούν, οι οποίοι ουδέποτε σκέφτηκαν ότι η μανία της συνεχούς επεκτάσεως της ΕΕ θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Εκστόμιζαν χαζοχαρούμενες κραυγές αυτοθαυμασμού κάθε φορά που μία χώρα προσηρτάτο στην ΕΕ αδιαφορώντας για την γεωπολιτική ισορροπία δυνάμεων.

Τώρα εκστομίζουν άναρθρες κραυγές θυμού και απελπισίας, χωρίς να παραδέχωνται ότι η διαρκής επέκταση ενός γεωοικονομικού και γεωπολιτικού συνασπισμού όπως η ΕΕ είναι αιτία πολέμου.

Η Ελλάς πρέπει να απεμπλακεί άμεσα από το έκτρωμα της ΕΕ αν θέλει να επιβιώσει ως έθνος.

No comments:

Post a Comment