Monday, March 14, 2022

Οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν διότι όπως το ΝΑΤΟ θέλει να επεκταθεί προς ανατολάς, η Ρωσσία θέλει να επεκταθεί προς δυσμάς


Αναδιφώντας την ιστορία των ρωσσο-δυτικών σχέσεων στην εποχή του Ναπολέοντος, η Γαλλία και η Ρωσσία υπέγραψαν την συνθήκη ειρήνης του Τιλσίτ το 1807.

Εδόθησαν πολλές υποσχέσεις για διαρκή ειρήνη. Αλλά λίγο αργότερα, ο Ναπολέων αναγνώρισε το δουκάτο της Βαρσοβίας, ένα είδος πολωνικού κράτους. Αυτή η ενέργεια εξόργισε την Τσαρική κυβέρνηση και αμέσως μετά την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης, αντί να βελτιωθούν οι σχέσεις τους, άρχισαν πάλι να επιδεινώνωνται.

Το αποτέλεσμα ήταν η εισβολή του Ναπολέοντος στην Ρωσσία.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ρωσσία δεν δέχτηκε ούτε καν την ύπαρξη ενός μικρού πολωνικού κράτους στην "αυλή" της. Το ίδιο ισχύει και σήμερα, παρά τις δηλώσεις Ρώσσων αξιωματούχων ότι δεν έχουν άλλες βλέψεις πέραν της Ουκρανίας.

Η επέκταση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προς ανατολάς αποτελεί βασική αιτία του σημερινού πολέμου. Αλλά συγχρόνως οτιδήποτε χαρακτηρίζει η Ρωσσία ως "αυλή" της, αποτελεί αιτία πολέμου από ρωσσικής πλευράς.

Οι βαλτικές χώρες θεωρούνται αυλή της. Η Πολωνία θεωρείται αυλή της. Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, θεωρούνται αυλή της. Οι πολεμικές συγκρούσεις θα συνεχιστούν ασχέτως αν επεκταθεί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ προς ανατολάς. Θα συνεχιστούν επειδή θέλει να επεκταθεί η Ρωσσία προς δυσμάς.

No comments:

Post a Comment