Thursday, January 11, 2018

Δεν υπάρχει λόγος οι εργαζόμενοι στο Mega channel να προσπαθούν να αναστήσουν ένα τηλεοπτικό πτώμα. Ας το αφήσουν να πεθάνει, είναι για το καλό όλων



Οι 420 εργαζόμενοι του mega πρέπει να κατανοήσουν ότι το κανάλι πρέπει να κλείσει διότι τόσα χρόνια ζούσε εις βάρος της κοινωνίας και πάνω από τις δυνατότητές του. 

Επιτέλους οι εργαζόμενοι ας κάνουν κάτι που θα βοηθήσει και τους ίδιους και την κοινωνία. Ας κατεβάσουν τον γενικό διακόπτη, και ας αφήσουν επιτέλους το κανάλι να κλείσει ώστε να εξυγιανθεί η τηλεοπτική αγορά. 

Παραπονούνται ότι οι μεγαλομέτοχοι τους εξηπάτησαν επειδή δεν θα λάβουν μέρος στον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και γιατί να λάβουν μέρος; Γιατί να μολύνουν περισσότερο το πνευματικό περιβάλλον; 

Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούν να αναστήσουν ένα νεκρό και άχρηστο μέσον παραπληροφορήσεως, το οποίο επί τρεις δεκαετίες κατέστρεφε την ενημέρωση, την αισθητική, την οικονομία, την κοινωνία, και την δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Η πτώχευση και η εκκαθάριση του mega είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων διότι έτσι θα αναζητήσουν αλλού εργασία όπου θα πληρώνωνται. Με το να συντηρούν ένα τηλεοπτικό πτώμα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να πλήττουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Ας αναλάβουν και οι εργαζόμενοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Καθ' όλη την διάρκεια των μνημονιακών κυβερνήσεων τις υπεστήριξαν μετά μανίας, και έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μην ακουστεί μία εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση. 

Αυτό που τούς συμβαίνει τώρα, δεν αποτελεί αναλγησία εκ μέρους των μεγαλομετόχων. Αντιθέτως αποτελεί την φυσική κατάληξη της πορείας που είχαν επιλέξει οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες. Και η σωστή ονομασία είναι αντιπεπονθός. Νέμεσις. 

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Πολύ καλώς πράττουν οι μεγαλομέτοχοι και αδιαφορούν για εργαζομένους οι οποίοι συμπεριφέροντο ως ευρωγιουσουφάκια, και συνεχώς καταφέροντο εναντίον άλλων κλάδων εργαζομένων. 

Το mega κατέβαλε πολλές προσπάθειες για να αμαυρώσει τους αγώνες πολλών κλάδων εργαζομένων. Γιατί να αποτελεί εξαίρεση ο δικός τους κλάδος; Πάνω απ' όλα πρέπει να σέβωνται την ισοτιμία και την ισονομία. Εκτός και αν θεωρούν εαυτόν παιδιά ενός ανωτέρου θεού.

Δεν υφίστανται καμμία αδικία επειδή δεν πληρώνονται τους μισθούς των. Το αυτό υφίσταται όλη η Ελληνική κοινωνία, αλλά το mega εκώφευε τόσα χρόνια. Ήρθε η ώρα να κτυπήσει η κρίση και την δική τους πόρτα. Και πολύ καθυστέρησε.

Κάποια στιγμή η "δημοσιογραφία" που ασκούσε το mega θα έπληττε και τους εργαζομένους του καναλιού. Έπρεπε να το ξέρουν οι εργαζόμενοι και να έφευγαν νωρίτερα.

Αλλά οι υπάλληλοι του mega ζούσαν σε έναν άλλο κόσμο. Πίστευαν ότι όσες εγκληματικές πολιτικές υπεστήριζε τόσα χρόνια το mega, δεν θα τους άγγιζαν.

2 comments:

  1. κακό ψόφο

    ReplyDelete
  2. Το χειρότερο που έκανε το μέγα ήταν που αγόρασε όλα τα τουρκοσήριαλ, το ίδιο και ο αντένα!
    Άπειρες φορές, όταν κλείνανε επιχειρήσεις, δεν είχαν να πουν έναν λόγο παρηγοριάς για τους εργαζόμενους και έδειχναν απίστευτη αδιαφορία για όλα τα προβλήματα όλων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.
    Επόμενο ήταν να τους χτυπήσει η κρίση και την δική τους πόρτα. Ας απευθυνθούν σε τούρκους αγοραστές, έτσι κι αλλιώς κρατούσαν ανθελληνική στάση στην υποτιθέμενη ενημέρωση...

    ReplyDelete