Thursday, January 25, 2018

Take no prisoners...


Εις ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ως Έλληνες αντιμετωπίζουμε έναν τριμέτωπο αγώνα. 

Τριμέτωπο διότι έχουμε να καταπολεμήσουμε τρείς αντίπαλες τάσεις μέσα στην κοινωνία. 

Πρώτη τάση, η εθνομηδενιστική. "Να δώσουμε τα πάντα στους ξένους, ακόμη και τα εδάφη που κατέχουμε". Εμφανίστηκε πολύ νωρίς στο νεοσχηματισθέν Ελληνικό κρατίδιο από παπάδες που ζητούσαν την επαναφορά των Ελλήνων υπό τον σουλτάνο. Σήμερα εκπροσωπούνται από δεξιούς, κεντρώους, και αριστερούς πολιτικούς φορείς που ζητούν εκχώρηση σε ξένους όλων των στοιχείων εθνικής ανεξαρτησίας του κράτους.

Δεύτερη τάση, η "πατριωτική". Μιλά με όρους εθνικής ανεξαρτησίας, αλλά στην πράξη απεμπολεί ο,τιδήποτε Ελληνικό υπάρχει εκτός συνόρων. Πάντα υπονοεί τα εδάφη και τους πληθυσμούς που κατέχουμε αυτή την στιγμή. Τίποτε παραπάνω. Σπανίως επιτίθεται σε άλλους πυλώνες του καθεστώτος, πλην του οικονομικού. Θεωρεί "φασίστες", "πατριδοκάπηλους", κλπ όσους διεκδικούν εδάφη και πληθυσμούς εκτός των υφισταμένων Ελληνικών συνόρων. Δόγμα τους το "δεν διεκδικούμε τίποτε, και δεν παραχωρούμε τίποτε".

Τρίτη τάση, η νεοβυζαντινή. Ζητά ανασύσταση της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Όποιοι εθνικο-απελευθερωτικοί αγώνες οφείλουν να γίνουν, σύμφωνα με το δικό τους όραμα, πρέπει να αποσκοπούν στην αναβίωση της βυζαντινής αυτοκρατορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πολιτισμικό, πολιτειακό, εθνοτικό, θρησκευτικό, στρατιωτικό, κοινωνικό, επιστημονικό επίπεδο. 

Η ιδεολογική σύγκρουση με όλους αυτούς τους αντιπάλους πρέπει να γίνεται ταυτοχρόνως, και χωρίς να λαμβάνωνται υπ' όψιν συμπάθειες, φιλίες ή συγγένειες. 

Το αποτέλεσμα της ιδεολογικής συγκρούσεως, θα καθορίσει το μέλλον του Ελληνισμού για πολλούς αιώνες. Και σε έναν τέτοιο ιδεολογικό πόλεμο, όπως λένε και οι Αμερικανοί, "take no prisoners".

2 comments:

  1. Τα εγχειρίδια προπαγάνδας αναφέρουν ότι αρχικά η επίθεση θα πρέπει να είναι πλάγια και όχι ολομέτωπή. Πρώτα υποσκάπτουμε την πίστη των Ελλαδιτών στη παρόν μισελληνικό σύστημα εξουσίας και ύστερα τους δίνουμε την ευκαιρία επαναπροσδιορισμού.

    ReplyDelete
  2. 1) Στο νεοσχηματισθέν Ελληνικό κρατίδιο δεν υπήρχαν εθνομηδενιστικές τάσεις και για αυτό απο την Πελοπόννησο, την Αττική και κάποια νησιά προχωρήσαμε να απελευθερώνουμε μετέπειτα τη Στερεά Ελλάδα, τα Επτάνησα, το 1881 την Θεσσαλία, το 1912 την Ηπειρο(όχι όμως ακόμα την Βόρειο Ήπειρο) , την Μακεδονία(εκτός απο ένα πολύ μικρό κομμάτι της που βρίσκεται στο νότο του σκοπιανού κρατιδίου) , την Κρήτη, την θράκη.Το 1947 τα δωδεκάνησα.

    Την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ όχι ακόμα(ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ= Ανατολική θράκη, Ιμβρο, Τένεδο, Κωνσταντινούπολη, Αιολία, Μυσία, Βυθινία, Παφλαγονία, Πόντο, Ιωνία, Λυδία, Καρία, Πισιδία, Καππαδοκία) λόγω της προδοσίας του 1922. Προδοσία των Μικρασιατών και του Ανεξάρτητου Μικρασιατικού Κράτους...Προδοσία των Ποντίων και του Ανεξάρτητου Ποντιακού Κράτους...Προδοσία των ΑνατολικοΘρακιωτών όταν προδώθηκε-παραδόθηκε η Ανατολική Θράκη χωρίς να πέσει ούτε μία τουφεκιά.

    2) Οι πατριώτες ας πούμε ότι πάνω-κάτω είναι όπως τα γράφεις.

    3)Η νεοβυζαντινή τάση είναι οι εθνικιστές Έλληνες. Ή μάλλον οι εθνικιστές Έλληνες έχουν και νεοβυζαντινές τάσεις. Λογικό αφού μέχρι το 1918 κάτι λιγότερο απο 5εκατομύρια Έλληνες ζούσαν στην έως τότε απελευθερωμένη Ελλάδα και πολύ περισσότεροι απο 2,5εκατομύρια Έλληνες ζούσαν στην σκλάβα έως τώρα ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ(κυρίως Μικρασιάτες αλλά και Ανατολικοθρακιώτες, Πολίτες και Πόντιοι.

    Παρά την γενοκτονία τους όμως...που κάθε 14 Σεπτεμβρίου τιμούμε την σφαγή 1.000.000 τουλάχιστον Μικρασιατών Ελλήνων...οι έχοντες ρίζες-καταγωγή απο την ΣΚΛΑΒΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ(Μικρά Ασία, Πόντο, Ανατολική θράκη) είναι ο ένας στους τέσσερις σημερινούς Έλληνες και Ελληνίδες.
    Το αν η απελευθέρωση της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα επιφέρει και...την ανασύσταση της βυζαντινής αυτοκρατορίας...δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά.
    Ας έρθει η απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, Πόντου, Πόλης, Ανατολικής θράκης και μετά βλέπουμε.

    ReplyDelete