Tuesday, January 30, 2018

Τους ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χαρίζουν


Εδώ καταλήγει η πολιτική σύγχυση, η πολιτική άγνοια, και η πολιτική ανοησία του "πατριωτισμού". 

Οπαδοί της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, κυριολεκτικώς θάβουν την αυτονομία της Βορείου Μακεδονίας. 

Η συνθηματολογία τους καταλήγει στο να απελευθερωθεί η Βόρειος Ήπειρος, αλλά να σκλαβωθεί για πάντα η Βόρειος Μακεδονία.

Το κερασάκι στην "πατριωτική" τούρτα θα ήταν να δούμε και μία φωτογραφία που να λέει "Λευτεριά στην Βόρειο Θράκη", και από κάτω, "Η Μακεδονία είναι Ελληνική", υπονοώντας φυσικά μόνον το νότιο-ελεύθερο κομμάτι

Μία μέρα θα το δούμε και αυτό. Οι "πατριώτες" είναι ικανοί για κάθε βλακεία. Θα δούμε οπαδούς της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και της Βορείου Θράκης, να αγωνίζωνται για να μην απελευθερωθεί η Βόρειος Μακεδονία.

Τους ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χαρίζουν.

Θάνατος στον "πατριωτισμό".


2 comments:

  1. Δεν υπάρχει μία σημασία για την λέξη "Μακεδονία".
    Μία ότι είναι μια γεωγραφική περιοχή την οποία μάλλον δέχεσαι.
    Άλλη ότι είναι το βασίλειο των Μακεδόνων που καταλύθηκε από τους Ρωμαίους προ 2100-2200 ετών, οι Μακεδόνες ήταν δωριείς άρα η Μακεδονία ήταν ελληνική. Ανήκει στην ελληνική ιστορία κι υπ' αυτήν την έννοια είναι ελληνική, όπως είναι κι οι Συρακούσες, η Έφεσος, το Βυζάντιον(ας κόψουμε το Κωνσταντινούπολη/Ινσταμπούλ), οι Αλεξάνδρειες κτλ.
    Εγώ τουλάχιστον με την δεύτερη σημασία το βλέπω και νομίζω ότι κι άλλοι.

    ReplyDelete
  2. Η σχέση αυτή μάλιστα δεν έχει περάσει απαρατήρητη από αρκετούς που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στο πρόσφορο -για τέτοιες αντιπαραθέσεις- πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκαν τα πρώτα αρνητικά σχόλια για «καπέλωμα» της εκδήλωσης από τη Ν.Δ.

    Ο κ. Καλόγηρος, ο οποίος σε συνέντευξή του πριν από μερικούς μήνες δήλωνε περήφανος που είναι Βλάχος, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τη δική του εκστρατεία για τους «Ελληνόφωνους, σλαβόφωνους και βλαχόφωνους Ελληνες, με απόλυτη εθνική συνείδηση, που καταπιέζονται και έχουν στερηθεί το δικαίωμα της εθνικής τους ταυτότητας, η οποία συντηρείται σήμερα με μεγάλο αγώνα, και είναι εκατοντάδες χιλιάδες».

    ReplyDelete