Tuesday, January 9, 2018

Το 1991, χάθηκε η μεγάλη ιστορική ευκαιρία για την ένωση της Ελλάδος με την "Δημοκρατία της Μακεδονίας"



1991, η νότιος επαρχία της τότε Γιουγκοσλαβίας, αποσχίσθηκε και κήρυξε την ανεξαρτησία της υπό την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Ημερομηνία λύπης και οδυρμού για τους ζητωπατριώτες.

Ημερομηνία χαράς και ελπίδος για τους Έλληνες.

Οι ζητωπατριώτες θα ήθελαν πάρα πολύ τα Σκόπια να παραμείνουν επαρχία της Γιουγκοσλαβίας!

Θα ήθελαν πάρα πολύ να συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν μέρος της Μεγάλης Σερβίας.

Μιλάμε για τόσο πατριωτισμό, για τόσο ένθερμους "πατριώτες".

Το πρόβλημά τους φυσικά είναι ότι δεν μπορούν να σχεδιάσουν ενέργειες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ούτε θέλουν να επέμβουν στις πολιτικές εξελίξεις μέσα στα Σκόπια.

Το επόμενο στάδιο μετά την απόσχιση της FYROM από την Γιουγκοσλαβία, έπρεπε να ήταν η ένωσή της με την Ελλάδα.

Το 1991 χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία να επεκτείνουμε τα βόρεια σύνορά μας για πρώτη φορά μετά το 1946 όταν ενσωματώθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Μητέρα Ελλάδα.

Αλλά προφανώς οι "πατριώτες" δεν μπορούν ούτε θέλουν να κάνουν τέτοιες σκέψεις. Διότι είναι πανηλίθιοι και εθνικοί μειοδότες.

Η πολιτική τους στάση είναι τόσο ανθελληνική που θα συμφωνούσαν ευχαρίστως στον επαναπροσδιορισμό των Σκοπίων ως Σερβική-Γιουγκοσλαβική επαρχία.

Η απόσχιση των Σκοπίων από την Γιουγκοσλαβία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί εκείνη την εποχή για τον Ελληνισμό. Αλλά οι "πατριώτες" για μία ακόμη φορά πρόδωσαν την Ελλάδα. Διότι επιθυμούν μία μικρή και καχεκτική Ελλάδα.

Αν εμφορούντο από στοιχειώδη πατριωτισμό, θα αναλάμβαναν τότε πολιτικές πρωτοβουλίες για την δημιουργία της Μεγάλης Ελλάδος αντί να αγωνίζωνται μέχρι σήμερα για την διάσωση της Μεγάλης Σερβίας.

Τώρα το βάρος πίπτει σε εμάς, στους Έλληνες. Να μην επαναληφθούν τα ίδια εθνικά εγκλήματα. Πρέπει να υποσκελίσουμε τους "πατριώτες" και να ακουστεί δυνατά η Ελληνική φωνή.

Απευθύνουμε θερμούς χαιρετισμούς στον λαό των Σκοπίων για την ιστορική του απόφαση να αποσχιστεί από την Γιουγκοσλαβία, και του τείνουμε χείρα φιλίας με σκοπό την ένωσή του με την Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment