Tuesday, January 23, 2018

H έννοια της σοβαρής αναλύσεως, είναι παντελώς άγνωστη στους ζητωπατριώτες



Το γνωστό απόφθεγμα, "Όσοι δεν θέλουν να μάθουν από τα λάθη τους, είναι καταδικασμένοι να τα επαναλάβουν", έχει πλήρη εφαρμογή στα νέα συλλαλητήρια που οργανώνονται για την Μακεδονία σε άλλες πόλεις.

Μέσα σε παραλήρημα πολιτικής αγνοίας και ασχετοσύνης, κάποιοι ενθουσιάζονται, καλούν κόσμο να κατέβει στους δρόμους, χωρίς στρατηγική, για να απογοητευθούν λίγο αργότερα όταν ο κόσμος αρχίσει να αραιώνει. Και τότε θα αρχίσουν να ψάχνουν για "πράκτορες" και "προβοκάτορες" που τάχα φόβισαν ή έδιωξαν τον κόσμο, αντί να κοιτάξουν στον καθρέφτη.

Ξανά και ξανά τα ίδια λάθη, όπως και με το κίνημα των Αγανακτισμένων.

Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε, και δεν έχω βρεί ούτε μία σοβαρή ανάλυση και αυτοκριτική από τους τότε Αγανακτισμένους, για το τί πήγε στραβά, και δεν έγινε η ανατροπή που όλοι ευελπιστούσαν.

Έχω αναλύσει σε δεκάδες άρθρα και βίντεο πώς διεξάγεται η προπαγανδιστική εκστρατεία, πώς οργανώνεται μία πολιτική απεργία, πώς διεξάγεται ο μη-βίαιος ανατρεπτικός αγών, πώς δημιουργούνται επαναστατικές υποδομές, πώς οργανωνόμαστε για ένα συλλαλήτηριο.

Προφανώς κυριαρχεί ο ζητωπατριωτισμός και ο ερασιτεχνισμός. Αρκετοί σηκώνουν μία σημαία, ύστερα τραγουδούν έναν ύμνο, και αφού χειροκροτήσουν, νομίζουν ότι έπραξαν το "πατριωτικό" τους καθήκον, επειδή συμμετείχαν μία φορά σε ένα συλλαλητήριο για την Μακεδονία ανά 25 χρόνια.

Αν τους ρωτήσεις, "τί ήθελες να επιτύχεις με την συμμετοχή σου στο συλλαλητήριο;", οι περισσότεροι δεν ξέρουν τί να απαντήσουν, παρά μόνον ότι "η Μακεδονία είναι Ελληνική", και ότι "Δεν δεχόμαστε εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς".

Απλά να τους ενημερώσουμε ότι ο όρος Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία έχει αναγνωριστεί από το 1995 και την ενδιάμεση συμφωνία, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, και τα Σκόπια φέρουν νομίμως το όνομα FYROM.

Το πρόβλημα είναι ότι όπως και με τους Αγανακτισμένους το 2011, αρκετοί πολίτες δεν θέλουν να μάθουν ούτε να παραδεχτούν τί πήγε λάθος τότε, και δεν είχαν αποτέλεσμα τόσα συλλαλητήρια.

Όποιος δεν θέλει να μάθει από τα λάθη του, θα τα επαναλαμβάνει, όσες κραυγές πατριωτισμού και να εκστομίζει.

Πριν ξεκινήσουν νέα συλλαλητήρια, θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσουν συζητήσεις για το τί έχει πάει λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Και όπως δεν έγινε σοβαρή ανάλυση γιατί απέτυχε το κίνημα των Αγανακτισμένων, έτσι δεν έγινε ποτέ σοβαρή ανάλυση γιατί απέτυχαν τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό της δεκαετίας 1992-2002. 

Προφανώς η έννοια της σοβαρής αναλύσεως, είναι παντελώς άγνωστη στους ζητωπατριώτες.

Σήμα κατατεθέν πολιτικής ασχετοσύνης, κάλεσμα σε συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό:

"Καλούμεθα άπαντες να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στήν επιδίωξη αρπαγής της Μακεδονίας καί Πατρίδας μας απ΄τους νενέκους πολιτικούς μαφιόζους.Ο αγώνας είναι κοινός καί δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα και ταμπέλες,παρά μόνο Ελληνικές σημαίες"

Χύμα στο κύμα. Ελάτε με μία ελληνική σημαία, και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Άγνωστον ποιός θα μιλήσει, τί θα πεί, τί πρέπει να γίνει σε περίπτωση συγκρούσεως με πραιτωριανούς και αντιπάλους του συλλαλητηρίου, άγνωστον αν υπάρχουν συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα, αδιάφορον ότι εδώ και 22 χρόνια έχει συμφωνηθεί η σύνθετη ονομασία.

Ο τίτλος του καλέσματος θα ήταν περισσότερο εύστοχος αν έγραφε τα εξής:

"Ελάτε ανοργάνωτοι. Παραμείνετε ανοργάνωτοι. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τί μέλλει γενέσθαι. Όχι στον πολιτικό σχεδιασμό. Μακριά από αλυτρωτισμούς. Δεν διεκδικούμε τίποτε από τα Σκόπια. Είμαστε πολιτικώς άσχετοι αλλά πολύ καλοί πατριώτες".

Ένα τέτοιο κάλεσμα θα ήταν πολύ πιό ειλικρινές και θα ταίριαζε απολύτως στην ψυχοσύνθεση των "πατριωτών".

7 comments:

  1. Μα τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό που είχαν γίνει το 1992 είχαν απόλυτη επιτυχία.
    Στις 14 Φεβρουαρίου 1992 είχαμε μαζευτεί 1.000.000 κόσμος στη Θεσσαλονίκη(200.000 λιγότεροι απο το προχτεσινό.)

    Τέσσερις μέρες μετά το συλλαλητήριο και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 1992, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής προεδρεύει στην πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Ν.Δ.), Ανδρέας Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ), Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ) και Μαρία Δαμανάκη (ΣΥΝ), παρουσία του τότε υπουργού εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά. Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η συμφωνία για κοινή γραμμή πλεύσης, σε μια ονομασία που δεν θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της.

    Δηλαδή πετύχαμε να μην μπούνε σε νατο και σε εοκ τα σκοπια όπως και πετύχαμε και την σταδιακή τους διάλυση καθώς και να ταρακουνήσουμε τους τότε πολιτικάντηδες μας.
    Λίγα χρόνια μετά ξεσπάσε ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ αλβανών και σκοπιανών και η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ουσιαστικά του κρατιδίου σε αλβανούς και σκοπιανοδιάφορους.

    Εμπρός λοιπόν και για την ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του σκοπιανού κρατιδίου που είναι καθ οδόν και η Ελλάδα μας να απελευθερώσει την σκλαβωμένη Πελαγονία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν καταφέρατε τίποτα. Όλες οι χώρες του πλανήτη τους αναγνωρίζουν ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, και τη γλώσσα τους ως μακεδονικά.

      Delete
    2. Σε ένα κρατίδιο που σύντομα θα διαλυθεί ολοκληρωτικά καθόλου δεν μας ενδιαφέρει ποιοί τους έχουν αναγνωρίσει και ως τι.
      Εμείς να μην τους αναγνωρίσουμε ποτέ.Αυτό έχει σημασία.

      Και ακριβώς επειδή εμείς απο το 1992 ΔΕΝ τους αναγνωρίσαμε "μακεδονική" γλώσσα και ΔΕΝ τους αναγνωρίσαμε "μακεδονικό" έθνος , εμείς είμαστε που με την ανένδοτη στάση μας τους οδηγούμε στην διάλυση, στην απομόνωση και στην καταστροφή τους.

      Delete
    3. Δεν πειράζει που δεν τους αναγνωρίσατε. Θα τους αναγνωρίσουμε εμείς με το όνομα Μακεδονία. Αυτοί είναι οι πραγματικοί Μακεδόνες.

      Delete
  2. Μάλιστα. Θα αναγνωριστούν δηλαδή ως "μακεδόνες" ένας πληθυσμός περίπου 900.000 που μέχρι το 1944 δεν υπήρχαν σαν έθνοτητα πουθενά καταγεγραμμένη και που μιλούσαν και συνεχίζουν να μιλάνε βουλγαρικά-μια παραλλαγή της βουλγαρικής.(όποιος γνωρίζει βουλγαρικά καταλαβαίνει σχεδόν τα πάντα όταν ακούει σκοπιανο-"μακεδονικά".)
    Ούτε επι του κράτους της Σερβίας απο το 1912 και μετά...ούτε επι της οθωμανικής αυτοκρατορίας υπήρχε ποτέ στις απογραφές "μακεδονικό" έθνος.Ούτε φυσικά και στις καταγραφές των εκπροσώπων των θρησκειών της περιοχής.

    Το κομμουνιστικό καθεστώς που βασάνιζε το σκοπιανό κρατίδιο απο το 1944 εως το 1991 αλλά και όλη την τέως γιουγκοσλαβία δημιουργησε αυτό το..."έθνος".Η κομμουνιστική χούντα, η αριστερή χούντα του τίτο και των συνεχιστών του.

    Αδύνατον να αναγνωριστούν.
    Ήδη οι 1.100.000 απο τα 2.000.000 του σκοπιανού κρατιδίου έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως αλβανοί, σέρβοι, τούρκοι, βόζνιοι, τσιγγάνοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή τους του 2002.

    Πλέον 350.000 σκοπιανοί πολίτες με αίμα, dna, παραδόσεις, ήθη και έθιμα ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ έχουνε αποκτήσει ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ διαβατήρια.
    Η διάλυση τους είναι αναπόφευκτη.

    ReplyDelete
  3. Δεν ήταν καταγεγραμμένοι ως Μακεδόνες διότι οι ανθέλληνες ρωμιοί δεν αναγνώριζαν την ύπαρξή τους.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ε , δεν είχαν το προφητικό χάρισμα ......

      Delete