Tuesday, January 9, 2018

Απλή σύμπτωση...



Το πιό γελοίο και το πιό αστείο με τους "πατριώτες" είναι ότι επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο προς επίρρωσιν του "πατριωτισμού" τους στο ζήτημα της Μακεδονίας.

Τώρα τί σχέση έχει ένας κοσμοκράτωρ με τους ζητωπατριώτες καρπαζοεισπράκτορες που μάχονται υπέρ της ελεύθερης-νοτίου Μακεδονίας, είναι αδύνατον να κατανοήσουμε.

Σε λίγο θα φτάσουν στο σημείο να συγκρίνουν το κωμικοτραγικό τους συλλαλητήριο με την Μάχη των Γαυγαμήλων.

Για όσους "πατριώτες" δεν γνωρίζουν ιστορία, στα Γαυγάμηλα(κοντά στην σημερινή Μοσούλη) ηττήθηκε ο Δαρείος.

Προφανώς για τους "πατριώτες", ο Μακεδόνας στρατηλάτης είναι γνήσιος Πρόγονός τους.

Εκείνος, ποτέ δεν είπε, "η Μακεδονία είναι Ελληνική". Είπε, "Είμαι κυρίαρχος όλης της Ασίας".

Οιαδήποτε σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο είναι απλή σύμπτωση.

3 comments:

  1. Διαφωνώ με την προσέγγιση ότι η άρνηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας, από το σλαβικό κράτος των σκοπιών απεμπολεί τις διεκδικήσεις μας στα εδάφη της Βόρειας Μακεδονίας.
    Πρέπει να επικεντρώσουμε όχι στα εδαφικά, άλλα στα εθνολογικά. Αυτό που πολεμάμε με την άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία δεν είναι άρνηση της μακεδονικότητας των εδαφών άλλα της μακεδονικότητας του σλαβικού έθνους που απαρτίζει το κράτος των Σκοπίων.
    Η προπαγάνδα ύπαρξης μακεδονικής εθνότητας, μη ελληνικής είναι αυτή που πολεμάμε.
    Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η λεγόμενη Μακεδονική εθνότητα είναι απόρροια προπαγάνδας του Βουλγαρικού εθνικισμού και των κομιτατζήδων. Το μακεδονικό κομιτάτο ουσιαστικά ήταν η εναλλακτική προπαγάνδα των Βουλγάρων κομιτατζήδων, όταν συναντούσαν σλαβόφωνους πληθυσμούς οι οποίοι ξέρανε ότι δεν είναι Βούλγαροι. Αφού δεν είστε Βούλγαροι είστε μακεδόνες και οι Έλληνες είναι ξένοι τους λέγανε. Οι Βούλγαροι είχαν ανάγκη μιας τέτοιας προπαγάνδας καθώς προσπαθούσαν να εκβουγαρίσουν μη βουλγαρικούς πληθυσμούς. Εμείς που θέλουμε να επανελληνισουμε ελληνικούς πληθυσμούς δεν έχουμε ανάγκη τέτοιας προπαγάνδας. Όποιος σλαβόφωνος θεωρεί τον εαυτό του απόγονό των αρχαίων Μακεδόνων αυτόματα θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα.
    Έαν είστε Μακεδονες , θα είστε και Έλληνες πρέπει να είναι η γραμμή της Ελλάδος, άλλα εφόσον λέτε ότι δεν είστε έλληνες , δεν μπορείτε να χρισιμοποιήτε τον όρο Μακεδόνια με κανένα τρόπο
    Μόνο έτσι οι πραγματικοί Έλληνες-Μακεδόνες των σκοπίων μπορεί να επανα-αυτοπροσδιοριστούν ως Έλληνες , καθώς το Μακεδόνας φυσικά τους καλύπτει.

    Έτσι η άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία από τους σλαβογενείς των σκοπίων είναι όντως άρνηση της εκχώρησης της πατρίδας μας και της ιστορίας μας.
    το είμαι μακεδόνας και όχι Έλληνας η βούλγαρός ήταν αντίστοιχο σύνθημα του σημερινού
    είμαι κύπριός όχι έλληνας ή τούρκος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστά τα λές ....και μην ξεχνούμε τί σκοπούς και τί συμφέρονται έχουν αυτοί που έχουν την δύναμη να τα πραγματώσουν ......

      Delete
  2. Δηλαδή Ιφικράτη , ο Νίμιτς , οι αμερικανοί , οι ευρωπαίοι και άλλοι πολλοί που τόσα χρόνια σκίζονται για την ονομασία των σκοπίων σε Μακεδονία , για το καλό της Ελλάδος νοιάζονται και εμείς οι χαζοπατριώτες τους έχουμε τρελάνει στην αντίδραση .....

    ReplyDelete