Monday, January 8, 2018

To Σκοπιανό ζήτημα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ως πρόβλημα διεκδικήσεως. Θα πάρουμε εμείς την Βόρειο Μακεδονία ή αυτοί την Νότιο Μακεδονία;



Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη για το ζήτημα των Σκοπίων και το όνομα της Μακεδονίας, ας ξεκαθαρίσουμε άλλο ένα τραγικό λάθος των "πατριωτών".

Ο Μίκης Θεοδωράκης αδυνατεί να κατανοήσει σύνθετα προβλήματα και παριστάνει τον ειδήμονα σε θέματα που δεν γνωρίζει. 

Το βασικό του επιχείρημα είναι γνωστό: Οι Σκοπιανοί θέλουν να μας πάρουν την Μακεδονία. Απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα.

Και τί πρέπει να κάνουμε; Να μην επιτρέψουμε να πάρουν το όνομα Μακεδονία, μας λέει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Όμως πού στηρίζει την αγανάκτηση και την απάντησή του; στο ότι δεν είναι Μακεδόνες.

Ο σύγχρονος Έλληνας επειδή δεν έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει σύνθετες καταστάσεις, δεν μπορεί να φανταστεί κάποιον αληθινό Μακεδόνα να ζητά απόσχιση από την Ελλάδα ή κατάκτηση της Ελλάδος.

Γι' αυτό η αντίδρασή του είναι αυτοματοποιημένη και συναισθηματική: "Δεν είστε Μακεδόνες".

Επειδή πάσχουν από έλλειψη πολιτικής διαύγειας, αυτή την απάντηση δίνουν εδώ και 30 χρόνια αρκετοί "πατριώτες".

Το πρόβλημά μας είναι ότι οι Σκοπιανοί θεωρούν τους Μακεδόνες ως ξεχωριστή εθνότητα από τους Έλληνες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η απάντηση μας είναι, "Είστε Έλληνες". Ενώ η απάντηση των "πατριωτών" είναι, "Δεν είστε Μακεδόνες".

Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο διαχωρισμού Ελλήνων και Μακεδόνων, οι "πατριώτες" όντας τελείως άσχετοι σε ζητήματα στρατηγικής, απαντούν στους Σκοπιανούς: "είστε Σλάβοι"!!!

Όποιος πιστεύει ότι το 1912-1913, αμέσως μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των άλλων Μακεδονικών πόλεων, οι κάτοικοι είχαν το ίδιο επίπεδο εθνικής συνειδήσεως όπως οι σημερινοί Θεσσαλονικείς, προφανώς είναι ανιστόρητοι.

Αρκετοί Μακεδόνες είχαν τουρκική, βουλγαρική, σερβική συνείδηση, αναλόγως σε ποιά διοίκηση υπάγοντο.

Χρειάστηκαν αρκετές δεκαετίες αφομοιωτικής δουλειάς και εκπαιδευτικής εργασίας μέχρι να θεωρήσουν τον εαυτόν τους Έλληνα.

Υπάρχουν κάποιοι Κύπριοι που λόγω αγγλικής αποικιοκρατικής προπαγάνδας δεν θεωρούν τον εαυτόν τους Έλληνα.

Αρκετοί Σικελοί έχουν αποκτήσει μία τοπικιστική ταυτότητα που ναι μεν διαφέρει από την Ιταλική, αλλά δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι θέλουν να ταυτιστούν με τους Έλληνες.

Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο εξής πρόβλημα που θα εμφανίζεται συχνά: Μετά από δεκαετίες, για να μην πώ αιώνες, εγκαταλείψεως των εκτός συνόρων Ελλήνων, αρκετοί εξ αυτών έχουν αναπτύξει μία συλλογική ταυτότητα η οποία μπορεί να είναι από αποσχιστική μέχρι επιθετική εις βάρος των Ελλήνων.

Στην περίπτωση των παραλίων της Μικράς Ασίας, η ταυτοτική αλλοίωση του ελληνογενούς πληθυσμού μπορεί να έχει φτάσει μέχρι βαθμό γενιτσαρισμού.

Αυτό είναι πρόβλημα που θα το συναντούμε συχνά. Αλλά είναι αδιανόητο κάθε φορά να διαγράφουμε Ελληνικά εδάφη και Ελληνικούς πληθυσμούς.

Όταν αντιμετωπίζουμε ένα σύνθετο πρόβλημα όπως με τούς εκτός συνόρων Μακεδόνες, η απάντησή μας πρέπει να είναι πλήρης διαχωρισμός τους από τους Σλάβους και επιθετική αφομοίωση στο Ελληνικό Έθνος.

Επιπλέον η οπτική μας πρέπει να είναι παγκόσμια και όχι κρατοκεντρική.

Αντίστοιχο πρόβλημα αφομοιώσεως και αλλοτριώσεως Ελληνικών πληθυσμών αντιμετωπίζουμε σε όσες χώρες υπάρχει Ελληνική Διασπορά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η στρατηγική μας πρέπει να είναι ο πολιτισμικός και δημογραφικός διαχωρισμός των Ελληνικών κοινοτήτων, ώστε να μην αφομοιωθούν βιολογικώς και πολιτισμικώς από την περιβάλλουσα πλειοψηφική κοινωνία.

Το ίδιο θέλουμε και στην περίπτωση των Σκοπίων. Διαχωρισμό των Μακεδόνων από τους Σλάβους των Σκοπίων, επανελλήνιση, αφομοίωση, και ενσωμάτωση στο Ελληνικό Έθνος.

Όσοι Μακεδόνες των Σκοπίων μισούν την Ελλάδα και διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τους Έλληνες, πρέπει να αντιμετωπιστούν με μακροχρόνια προπαγάνδα επιθετικής αφομοιώσεως.

Αλλιώς αν κάθε φορά εμφανίζονται άσχετοι όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ακούμε τις ανόητες συμβουλές των, θα διαγράφουμε Ελληνικά εδάφη και πληθυσμούς, προκειμένου να σώσουμε το τομάρι του μισελληνικού ρωμέικου ψευτοκρατιδίου.

Τέλος, ας παρατηρήσουμε τον υποδόριο και ενδόμυχο ραγιαδισμό που υφέρπει σε όλα τα κείμενα των "πατριωτών". Πάντα μα πάντα κάνουν λόγο για κίνδυνο εδαφικού ακρωτηριασμού της Ελλάδος από την επιθετικότητα των Σκοπιανών. Αλλά ποτέ μα ποτέ δεν απειλούν με διάλυση ή εδαφικό ακρωτηριασμό τα Σκόπια.

Και αυτό το κάνουν συνέχεια. Ουδέποτε κάνουν λόγο για εξάπλωση της Ελλάδος προς τα βόρεια, ουδέποτε μιλούν για απόσπαση εδαφών από τα Σκόπια, ουδέποτε μιλούν για διαμελισμό των Σκοπίων. Πάντα κινδυνολογούν και κλαυθμηρίζουν προβάλλοντας προς τα έξω μία εικόνα φοβικών και μειονεκτικών ατόμων. Ουδέποτε προβάλλουν μία εικόνα αυτοπεποιθήσεως, με διεκδικητική και συγκρουσιακή ψυχολογία.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ζητωπατριώτες είναι να κλαψουρίζουν επειδή μπορεί να μας πάρουν την (Νότιο) Μακεδονία τα Σκόπια. Ουδέποτε θα ουρλιάξουν από θριαμβευτική ηδονή απαιτώντας να πάρουμε εμείς την (Βόρειο) Μακεδονία από τους Σλαβο-Σκοπιανούς.

No comments:

Post a Comment