Tuesday, January 30, 2018

Δεν αρκεί να φωνάζουμε ότι η (Βόρειος)Μακεδονία είναι Ελληνική. Πρέπει να φωνάζουμε και ότι η Ελλάδα δεν είναι χριστιανική




Αντιπροσωπεία της διαρκούς "ιεράς" συνόδου στο συλλαλητήριο, ανακοίνωσε ο Ιερώνυμος. 

Οι διοργανωτές κατάφεραν να μετατρέψουν την εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου σε χριστιανο-ορθόδοξο συλλαλητήριο.

Άλλο ένας λόγος για να πέσει επιτέλους η μάσκα του πολιτικώς ουδέτερου, δήθεν ακομμάτιστου, δήθεν αχρωμάτιστου, δήθεν εθνικού χαρακτήρος συλλαλητήριο.

Μετά τον Φραγκούλη και τον Πατούλη, τώρα θα παρευρίσκεται επίσημη αντιπροσωπεία της χριστιανικής ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι διοργανωτές με τον τρόπο τους τό φωνάζουν ξεκάθαρα: Πρόκειται για χριστιανο-ορθόδοξη φιέστα της Νέας Δημοκρατίας.

Παρ' όλα αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα σταματήσουν οι πολιτικώς αφελείς να πιπιλάνε την γνωστή καραμέλα του "πατριωτισμού", και ότι τάχα "πήγα για την Μακεδονία, όχι για τους παπάδες".

Όταν μία εκδήλωση λαμβάνει ακροδεξιό χριστιανικό χαρακτήρα, με προκάλυμμα τον πατριωτισμό, ανακύπτουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες για τους χειροκροτητές.

Στο πρώτο συλλαλητήριο είχαμε εκφράσει την διαφωνία μας και με τα συνθήματα/αιτήματα, και με τα πρόσωπα των ομιλητών, και με την αισθητική εμφάνιση του εγχειρήματος.

Τώρα η κατάσταση επιδεινώθηκε. Έχουμε να κάνουμε με μία σαφώς κομματική και θρησκευτική φιέστα, που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από ουδέτερες φράσεις.

Είχαμε πεί ότι σε περίπτωση συμμετοχής ενός μπλοκ Ελλήνων στο θρήσκευμα, θα έπρεπε να παραστούμε με δικά μας διεκδικητικά συνθήματα, δικά μας λάβαρα, και ξεχωριστή παρουσία από τους ρωμιούς.

Τώρα αν αποφασιστεί να συμμετάσχει ένα μπλοκ Ελλήνων στο θρήσκευμα, πρέπει να απαιτήσει να έχει δικό του ομιλητή στην εξέδρα των επισήμων. Δεν μιλάμε για απλό χαιρετισμό, αλλά για ομιλητή ο οποίος θα εκφράσει τους Έλληνες σε πλήρη διάσταση από τους ρωμιούς.

Αν αρνηθούν οι διοργανωτές(θεωρείται δεδομένο) τότε όσοι Έλληνες συμμετάσχουν, θα έχουν μετατραπεί εκόντες-άκοντες σε χειροκροτητές του Μητσοτάκη και του Ιερώνυμου.

Δεν αρκεί να φωνάζουμε ότι η (Βόρειος)Μακεδονία είναι Ελληνική. Πρέπει να φωνάζουμε και ότι η Ελλάδα δεν είναι χριστιανική.

Αρκετά με τις "πατριωτικές" αυταπάτες, τις μισές αλήθειες, και τα ολόκληρα ψέμματα.

1 comment:

  1. Γιατί να αιτούμαστε ομιλητή όταν μπορούμε πολύ απλά να κατεβάσουμε δική μας ντουντούκα; Στηρίζω οποιαδήποτε τέτοια κίνηση και δηλώνω ότι θα συμμετάσχω ενεργά. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε οποιαδήποτε ευκαιρία για να ενημερώνουμε τον κόσμο.

    ReplyDelete