Thursday, January 4, 2018

Εν μέσω αφελούς, ανθελληνικού, και αντιμακεδονικού "πατριωτισμού", δηλώνω άπατρις


Έχω λάβει αρκετά αιτήματα φίλων για να συνυπογράψω την κάτωθι διαδικτυακή αφελή και ανόητη δήλωση-απαίτηση προς τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα. 
"Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής."

Θα δυσαρεστήσω τους αφελείς "πατριώτες". 

Δηλώνω αμετανόητος άπατρις, και εκφράζω την πλήρη συμπαράστασή μου στην ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Βόρειος ή Άνω Μακεδονία.

Είμαι φανατικός υπερασπιστής της επανασυνδέσεως με την Ελλάδα των σκλαβωμένων Μακεδονικών εδαφών και σλαβόφωνων Ελληνικών πληθυσμών των Σκοπίων.

Εις ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ανοήτου απαιτήσεως, περί ενδεχομένης αποσταθεροποιήσεως της περιοχής, είμαι 100% σύμφωνος στο να αποσταθεροποιηθεί η περιοχή, και να διαλυθεί το ψευδοκράτος των Σκοπίων

Οι λεγόμενες Μακεδονικές οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού, λένε ανοησίες. Ούτε εκφράζουν όλο τον Ελληνισμό. Καλά θα κάνουν να μην οικειοποιούνται την αποκλειστικότητα του όρου Μακεδονία, διαγράφοντες τα εκτός Ελλάδος Μακεδονικά εδάφη. 

Ελπίζω να δημιουργηθεί μία αντίστοιχη ιστοσελίδα, η οποία να καλεί τους Έλληνες να συνυπογράψουν το αίτημα μετονομασίας των Σκοπίων σε (κατεχομένη) Βόρειο Μακεδονία, και να ζητά την αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Αν ενστερνιστούμε τις ανοησίες των "πατριωτών", θα καταλήξουμε στο παράλογο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ούτε Ανατολική, ούτε Βόρειος Θράκη. 

Και αν η Βουλγαρική και η Τουρκική κυβέρνηση, αποφασίσουν να ονομάσουν τις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές με το όνομα Θράκη, προκειμένου να διεκδικήσουν και την υπόλοιπη Δυτική Θράκη, η δική μας αντίδραση, σύμφωνα με τους "πατριώτες", θα πρέπει να είναι νέα συλλαλητήρια για να αποδείξουμε την μοναδικότητα και αποκλειστικότητα της Ελληνικής Θράκης. 

Η δική μου αντίδραση και στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα είναι Αγώνας για να ονομαστούν (κατεχόμενη) Βόρειος και Ανατολική Θράκη, τα Θρακικά εδάφη που κατέχει η Βουλγαρία και η Τουρκία, και η σταδιακή ειρηνική ή βίαιη ενσωμάτωσή τους στον Ελληνικό κορμό.

Ο αφελής και ανιστόρητος "πατριωτισμός" μάς κοστίζει πολύ ακριβά. Τέτοιου είδους ψηφίσματα σαν αυτό της φωτογραφίας το μόνο που καταφέρνουν είναι να απαιτούν την απομακεδονοποίηση της Βορείου Μακεδονίας, και την δια παντός διαγραφή των Ελληνικών απαιτήσεων επί των εκτός συνόρων σλαβόφωνων Μακεδονικών πληθυσμών.

Στην προσπάθειά τους κάποιοι να σώσουν το ελεύθερο κομμάτι της Μακεδονίας, απεμπολούν δια παντός το υπόδουλο κομμάτι της Μακεδονίας. Δυσκολεύονται να συνδυάσουν την υπεράσπιση του ελεύθερου κομματιού, και την διεκδίκηση του υπόδουλου κομματιού της Μακεδονίας.

3 comments:

 1. Εύγε για το άρθρο σου Ιφικράτη!
  Αν τα εδάφη της Βορείου Μακεδονίας μας λάβουν μία άσχετη κρατική ονομασία όπως "Κεντρική δημοκρατία των Βαλκανίων", "addiόs" για "πάντα" οι ελληνικές διεκδικήσεις γι αυτά!

  Οι ψοφοδεείς πολιτικάντηδες φοβούνται τον εθνικισμό των "Σκοπιανών" και τον αλυτρωτισμόν τους εις βάρος των τωρινών βορείων εδαφών μας... Ούτε κατ' ελάχιστον μπορούν να διανοηθούν πως η Ελλάδα είναι αυτή που υποφέρει στην πραγματικότητα από την υποδούλωση εδαφών και πληθυσμών της μέσα στα κρατικά μορφώματα των χερσονήσων του Αίμου, της Μ. Ασίας και των Απεννίνων.  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκχωρεί -δίκην οικοπέδου- την ΕΛΛΑΔΑ στην Ε.Ε. και ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ! Με την στήριξη μάλιστα της Ε.Ε. υποκατέστησε στις συνειδήσεις των πολιτών την ιερή έννοια της πατρίδας. (Στα γραμματόσημα κάποτε-υποτίθεται επί του.."φασισμού" των εθνικών κρατών- ανεγράφοντο ονόματα πατρίδων:ITALIA, ΕΛΛΑΣ-HELLAS. Σήμερα για παράδειγμα,το ITALIA έγινε REPUBLICA ITALIANA, ενώ το όνομα της πατρίδος μας από ΕΛΛΑΣ έγινε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

  Ούτως εχόντων των πραγμάτων δηλώνω και εγώ άπατρις!


  ReplyDelete
 2. Ποιός σου είπε οτι δεν υπάρχει Ανατολική και Βόρεια(ανατολική ρωμυλία) Θράκη; Πολλές εκατοντάδες συλλόγων εδώ πάνω στην βόρειο Ελλάδα δηλώνουν οτι είναι βορειοθρακιώτες και ανατολικοθρακιώτες και έχουν μάλιστα ομοσπονδίες με τις επωνυμίες αυτές(βορειοθρακιώτες, ανατολικοθρακιώτες)
  Εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχουν οι σύλλογοι αυτοί και την τελεταία δεκαετία έχουν και πλούσια παρουσία και στο διαδίκτυο.

  Δεν βλέπω να είσαι ενημερωμένος. Trakya Bölgesi δηλαδή τουρκική θράκη αποκαλούν οι τούρκοι και η τουρκική κυβέρνηση την σκλαβωμένη ανατολική θράκη.
  Θράκη δηλαδή την λένε. Θρά-κη.Τι γράφεις λοιπόν "...Και αν η Βουλγαρική και η Τουρκική κυβέρνηση, αποφασίσουν να ονομάσουν τις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές με το όνομα Θράκη..." Τι αν αποφασίσουν; Αφού η τουρκική κυβέρνηση ΘΡΑΚΗ αποκαλεί την κατεχόμενη ανατολική θράκη.Αλλά με κατοίκους ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ που η τουρκική θράκη ανήκει στο βρωμοκράτος της τουρκίας.
  Η τουρκική θράκη με λίγα λόγια δεν είναι ΕΘΝΟΣ ενώ οι σκοπιανοί θέλουν να λέγονται έθνος μακεδονικό.

  "...και την δια παντός διαγραφή των Ελληνικών απαιτήσεων επί των εκτός συνόρων σλαβόφωνων Μακεδονικών πληθυσμών..."
  Με το να μην δεχόμαστε ότι το ΔΥΤΙΚΟ κομμάτι του σκοπιανού κρατιδίου δεν ήταν ποτέ μακεδονία κάνουμε το μέγιστο καλό στους 200.000-300.000 Ελληνες των σκοπίων.Εκτός και αν κάποιος πιστεύει οτι οι 100% ΑΛΒΑΝΟΙ που ζούσαν και ζουν στα δυτικά σκόπια έχουν σχέση με την ελλάδα.

  Το ίδιο και με τους 200.000 ΣΕΡΒΟΥΣ που ζούσαν και ζουν στο βόρειο κομμάτι του σκοπιανού κρατιδίου αλλά και τους 350.000 στο ανατολικό κομμάτι που έχουν ήδη πάρει ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ διαβατήρια και έχουν αποδεχτεί ΓΡΑΠΤΩΣ ότι είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ στην ράτσα.

  Υπάρχει μια πασίγνωστη οδός εδώ πάνω στην Θεσσαλονίκη που λέγεται ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.
  Ξέρεις γιατί λέγεται έτσι; Λόγω της πόλης Μοναστήρι στο νότιο κομμάτι του σκοπιανού κρατιδίου.Χιλιάδες Ελληνες Μακεδόνες Μοναστηριώτες απο το 1924 κατέφυγαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.
  Τον δήμο ελευθερίου-κορδελιού τον ξέρεις;Χιλιάδες γευγελιώτες κατοικούν εκεί απο την Γευγελή του νοτίου κρατιδίου των σκοπίων.
  Οι Ελληνες Μακεδόνες πάντοτε κατοικούσαν στο ΝΟΤΙΟ κομμάτι του σκοπιανού κρατιδίου και όχι στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ή στο ΒΟΡΕΙΟ.

  ReplyDelete
 3. Μάγκες, ξανά άνοιξε το site WEBWAR και έχει και κατηγορία ΦΥΛΕΤΙΣΜΌΣ για όσους τους ενδιαφέρει το θέμα. Πρέπει να μπείτε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια.

  Webwar Reloaded
  https://webwarreal.createaforum.com/index.php

  ReplyDelete