Tuesday, January 9, 2018

Ελληνόφωνος "πατριωτισμός": Δεν πρέπει να παραδώσουμε το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους. Αλλά πολύ ευχαρίστως παραδίδουμε Μακεδονικούς πληθυσμούς και Μακεδονικά εδάφη στους Σλάβους...


Η βλακεία των "πατριωτών" εδράζεται σε λανθασμένες παραδοχές. Δύο εξ αυτών είναι οι εξής;

Πρώτον, ότι αν τα Σκόπια δεν πάρουν το όνομα Μακεδονία, δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν την ελεύθερη-νότιο Μακεδονία. Όποιος θέλει να διεκδικήσει εδάφη και πληθυσμούς, μπορεί να βρει ένα σωρό προσχήματα. Εάν δημιουργηθεί ένα αμιγώς σλαβικό κράτος στα βόρεια της Ελλάδος, όπως επιθυμούν οι "πατριώτες", θα μας δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από το να πάρουν το όνομα Μακεδονία.

Δεύτερον, ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι στην καταγωγή που παριστάνουν τους Μακεδόνες. Να υποθέσουμε ότι οι "πατριώτες" είναι γνώστες εθνολογικών και εθνοφυλετικών ερευνητικών πορισμάτων, τα οποία καταδεικνύουν την σλαβική καταγωγή των Σκοπιανών; Προφανώς οι ζητωπατριώτες έχουν τόση σχέση με την εθνολογική έρευνα όσο σχέση έχουν με την ιστορία και την γεωγραφία.

Υπάρχει και μία τρίτη, ενδιαφέρουσα παράμετρος για τους οξυδερκείς παρατηρητές. Αρκετοί ζητωπατριώτες που τώρα ωρύονται κατά των Σκοπιανών, κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει την αφομοίωση όσων λαθροεποίκων εισβάλλουν στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούν την γνωστή επωδό, "δεν είμαστε ρατσιστές, Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της Ελληνικής παιδείας".

Δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα με την αφομοίωση λαθροεποίκων από την Ασία, ή την Αφρική, ή την ανατολική Ευρώπη, αλλά έχουν πρόβλημα με το ότι κάποιοι Σκοπιανοί(Σλάβοι κατά την αντίληψη των "πατριωτών"), δηλώνουν Μακεδόνες.

Όταν δηλώνει Έλληνας και γίνεται Έλληνας ο κάθε Πακιστανός λαθρομετανάστης, δεν υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει όταν δηλώνει Μακεδόνας κάποιος Σκοπιανός. Περίεργη "πατριωτική" λογική(*).

Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι "πατριώτες" δεν θέλουν να δεχθούν το προφανές. Ότι εκτός Ελληνικών συνόρων, υπάρχουν Σκοπιανοί Μακεδονικής καταγωγής, σλαβόφωνοι, αρκετοί εξ αυτών με σλαβική συνείδηση, και εχθρική στάση προς την Ελλάδα.

Αλλά αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα του σύγχρονου Ελληνισμού που το δημιούργησαν οι πανηλίθιοι "πατριώτες" από το 1830 και μετά, με τις εγκληματικές τους πολιτικές.

Έτσι διέγραψαν τον Ελληνισμό της Δύσεως επειδή τους θεωρούσαν λατίνους και χριστιανούς καθολικούς, άρα μη-Ελληνες με βάση την δική τους αρρωστημένη αντίληψη.

Έτσι διέγραψαν αρκετούς Έλληνες της Ανατολής ή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επειδή τους θεωρούσαν ή ήταν μουσουλμάνοι(πχ οι λεγόμενοι Τουρκοκρητικοί).

Η γεωγραφική, εθνολογική, και ιστορική συρρίκνωση της Μακεδονίας στα εντός Ελλάδος Μακεδονικά εδάφη, αποτελεί εσχάτη προδοσία, διότι εκτός όλων των άλλων λανθασμένων παραδοχών που χρησιμοποιούν στο αφήγημά τους οι ψευτοπατριώτες, κάνουν και άλλες δύο εγκληματικές υποθέσεις:

Πρώτον, ότι ο σύγχρονος Ελληνισμός δεν πρέπει να διεκδικεί εδάφη και πληθυσμούς, εκτός Ελληνικών συνόρων.

Δεύτερον, ότι ο σύγχρονος Ελληνισμός δεν μπορεί ή δεν πρέπει να επανελληνίζει εχθρικούς μεν, αλλά ελληνογενείς πληθυσμούς.

Να υπογραμμίσουμε ότι αρκετοί Σκοπιανοί Μακεδόνες δεν σημαίνει ότι κατ' ανάγκην διάκεινται εχθρικώς προς την Ελλάδα. Μπορεί να αισθάνωνται ότι ανήκουν σε διαφορετική εθνότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι ασπάζονται τις επεκτατικές βλέψεις του σλαβικού μεγαλοϊδεατισμού.

Ο μη-Έλλην Μακεδόνας των Σκοπίων, δεν συνεπάγεται ότι αισθάνεται Σλάβος.

Όπως έχουμε γράψει τόσες φορές, όλο το πρόβλημα το έχουν δημιουργήσει οι ψευτοπατριώτες, που αντί να επανελληνίζουν τους Μακεδονικής καταγωγής Σκοπιανούς, τους αφήνουν έρμαιο στις σλαβικές ορέξεις.

Οι ψευτοπατριώτες φέρουν ακεραία την ευθύνη όταν παρουσιάζεται ένας Μακεδόνας Σκοπιανός και δηλώνει ότι δεν είναι Έλληνας.

Αν επί 30 χρόνια αντί να φωνάζουν "η Μακεδονία είναι Ελληνική", εννοώντας ότι τα Σκόπια δεν είναι Μακεδονία, φώναζαν "τα Σκόπια είναι Ελληνική-Μακεδονική επαρχία, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Οι ψευτοπατριώτες φταίνε εξ ολοκλήρου για τον εκσλαβισμό των Μακεδόνων των Σκοπίων. Αν αντί να τους λένε, "δεν είστε Μακεδόνες", τους έλεγαν, "είστε Έλληνες", μετά από 30 χρόνια αφομοιωτικής και εκπαιδευτικής δουλειάς, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα.

Αν οι Ελληνικές Μακεδονικές οργανώσεις συνεργαζόντουσαν με τις Μακεδονικές οργανώσεις των Σκοπίων για την επανένταξή τους στον Ελληνισμό, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα.

Αλλά οι ψευτοπατριώτες προτιμούν την ηττοπάθεια, την εσωστρέφεια, και το "δεν διεκδικούμε τίποτε πέραν των Ελληνικών συνόρων". Αυτό ταιριάζει στον αρρωστημένο τους ψυχισμό.

Έτσι, η στρεβλή τους άποψη περί πατριωτισμού καταλήγει στο εξής αφήγημα:

"Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να παραδώσουμε το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους. Αλλά πολύ ευχαρίστως παραδίδουμε Μακεδονικούς πληθυσμούς και Μακεδονικά εδάφη στους Σλάβους". Το πρόβλημά τους είναι ότι αυτοί οι πληθυσμοί και τα συγκεκριμένα εδάφη βρίσκονται εκτός Ελληνικών συνόρων. Και οι "πατριώτες" μας δεν μπορούν καν να διανοηθούν ότι ανήκουν στην Ελλάδα.

Τόσο "πατριώτες" είναι.

(*) Εμείς δεν ζητάμε εξελληνισμό αλλοφύλων. Ζητάμε αφομοίωση ελληνογενών-μακεδονικών πληθυσμών.

No comments:

Post a Comment