Wednesday, June 17, 2015

It takes a network to defeat a network


Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέπληξε τους πάντες μία εβδομάδα πριν στην σύνοδο των G7 στην Γερμανία, όταν δήλωσε ότι "μέχρι στιγμής δεν διαθέτουμε μία ολοκληρωμένη στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε την ISIS".
Μιλάμε για την πιό ισχυρή χώρα της Δύσεως, η οποία 10 μήνες μετά την πρώτη δημόσια υπόσχεση του Ομπάμα ότι θα συντρίψει την ISIS, ακόμη δεν έχει στρατηγική.
Εμείς στην Ελλάδα πρέπει να αναπτύξουμε την δική μας στρατηγική αδιαφορώντας για τους δυτικούς λαούς. Η Δύση έχει εγκλωβιστεί στα δικά της στρατηγικά διλήμματα εξ αιτίας της συμμαχίας με το Ισραήλ και εξ αιτίας της θρησκευτικής και ιστορικής αγνοίας που ταλανίζει τους δυτικούς ηγέτες.
Από την μία μεριά θέλουν να ανατρέψουν τον Άσσαντ, την Χεζμπολάχ, και το Ιρανικό καθεστώς με την βοήθεια της ISIS, από την άλλη θέλουν να περιορίσουν το ισλαμικό χαλιφάτο.
Όμως εδώ και 15 χρόνια η στρατηγική των ΗΠΑ κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, είναι να μην αναγνωρίζει ότι υπάρχει ισλαμική τρομοκρατία. Γι' αυτό περιορίζεται σε αντιτρομοκρατικές και αντεπαναστατικές επιχειρήσεις (counter-terrorist and counter-insurgency operations), μαζί με ειρηνευτικές επιχειρήσεις και οικοδόμηση υποδομών (pacification and state-building).
Η Ελλάδα πρέπει να βγεί τελείως έξω από το αυτοκτονικό πνεύμα των ΗΠΑ. Πρόκειται για αυτοκτονία λόγω ενοχικών πολυπολιτισμικών συμπλεγμάτων.
Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να προσεγγίσουμε την ISIS με το κλασσικό αστυνομικό πνεύμα των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων των δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι Έλληνες πρέπει να εκπαιδευτούν στο πώς να διεξάγουν συμβατικούς πολέμους, υβριδικούς πολέμους, μη-στρατιωτικούς πολέμους, και ανορθοδόξους πολέμους. Κάθε κατηγορία είναι διαφορετική.
Στην περίπτωση της ISIS διεξάγεται ένας παγκόσμιος ανορθόδοξος πόλεμος, χωρίς κανόνες, ολοκληρωτικός, χωρίς όρια, από μη-κρατικούς δρώντες, επικεντρωμένος στο να πλήττει αόπλους πληθυσμούς και όχι στρατιώτες.
Οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν την στρατηγική του ανορθοδόξου πολέμου, χωρίς όρια, χωρίς κανόνες, με στρατιώτες χωρίς διακριτικά. Στόχος είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός του εχθρού, η εξάλειψη της ισλαμικής ιδεολογίας, η ριζοσπαστική αποϊσλαμοποίηση της εχθρικής κοινωνίας, ο αναγκαστικός προσηλυτισμός στις προϊσλαμικές παραδοσιακές θρησκείες, η κατεδάφιση όλων των κοινωνικών υποδομών των ισλαμιστών, η κατατρομοκράτηση των τζιχαντιστών μέσω τρομοκρατικών επιχειρήσεων.
Η βασικότερη αρχή που πρέπει να διέπει το Ελληνικό πνεύμα κατά του χαλιφάτου είναι ότι ΕΜΕΙΣ διεξάγουμε παγκόσμια θρησκευτική εξέγερση. Χρειαζόμαστε επιθετικό πνεύμα ανατροπής της καθεστηκυίας μονοθεϊστικής τάξεως.
Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις είναι ένα είδος στρατιωτικού catenaccio. Η άμυνα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι θάνατος. Χρειαζόμαστε επίθεση, ό,τι ακριβώς πράττουν οι ισλαμιστές. Χρειαζόμαστε παγκόσμια δίκτυα μαχητών που θα διεξάγουν τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS. Δίκτυα οργανώσεων που θα διεξάγουν ανατρεπτικό πόλεμο εναντίον των ισλαμικών θεοκρατικών καθεστώτων.
Εάν δεν μάθουμε να πολεμάμε ως μη-κρατικοί δρώντες, σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς όρια, χωρίς στολές με διακριτικά, χωρίς κανόνες, μας περιμένουν μαύροι αιώνες, σαν αυτούς που περάσαμε επί βυζαντίου.
O στρατηγός Stanley A. McChrystal επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, για το μάθημα που πήρε από την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών χρησιμοποίησε την παρομοιώδη φράση, "It takes a network to defeat a network", χρειάζεται ένα δίκτυο για να νικήσεις ένα δίκτυο. Εννοώντας ότι για να αντιμετωπίσει το δίκτυο των τζιχαντιστών μέσα στο Ιράκ έπρεπε και αυτός να προχωρήσει σε οργανωτικές αλλαγές των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ώστε να λειτουργούν περισσότερο με την μορφή δικτύου, παρά με την αυστηρή, κάθετη, γραφειοκρατική ιεραρχία.
Οι τζιχαντιστές οργανώνονται με την μορφή δικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αν οι Έλληνες δεν μάθουν γρήγορα πώς να συστήνουν οργανώσεις με οργανωτική δομή τύπου Αλ-Κάιντα, αν δεν μάθουν να πολεμούν χωρίς την στήριξη του ρωμέικου κράτους, αν δεν μάθουν να πολεμούν παρά και ενάντια στην θέληση του ρωμέικου κράτους, θα υποστούν βίαιο εξισλαμισμό όπως υπέστησαν βίαιο εκχριστιανισμό 1700 χρόνια πριν.

No comments:

Post a Comment