Tuesday, June 30, 2015

Ο Τσίπρας εξευτελίζει το ΟΧΙ εν μέσω δημοψηφίσματος ζητώντας νέο διετές δάνειο


Η κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα με τις ανθελληνικές της προτάσεις καταστρέφει το πνεύμα του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Δεν χρησιμοποιεί το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για ρήξη με τους δανειστές, αλλά για να πάρει ψίχουλα από τους δανειστές.

Αυτές τις ημέρες αντί να οργανώνει σθεναρώς και να προπαγανδίζει το ΟΧΙ, ασχολείται και πάλι με τους δανειστές ζητώντας νέο διετές δάνειο για να αποπληρώσει πλήρως και εγκαίρως όλα τα δάνεια.

Με αυτή την συμπεριφορά ροκανίζει τα θεμέλια του ΟΧΙ και το μετατρέπει σε επαιτεία.

ΟΧΙ για τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσίπρα σημαίνει καλύτερους όρους στην επαιτεία. Σημαίνει, "δώστε μας μία καλύτερη γωνία για να επαιτούμε".

Έστω και έτσι, αν γίνει το δημοψήφισμα, για εμάς τους Έλληνες το ΟΧΙ σημαίνει ολοκληρωτική ρήξη με τους δανειστές, έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Είναι μία μοναδική ευκαιρία να προπαγανδίσουμε τις θέσεις μας και να αποδείξουμε την πλήρη αντίθεση και διαφοροποίησή μας με την κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα.

Δεν επιτρέπουμε στον Τσίπρα να ερμηνεύει όπως θέλει αυτός την λαϊκή θέληση.

Στο δημοψήφισμα όπως έχει διατυπωθεί στο ψηφοδέλτιο και όπως έχει ερμηνευθεί από τους ευρωλάγνους του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, απουσιάζει η Ελληνική επιλογή του ΟΧΙ στο ευρώ.

Υπάρχει μόνον η επιλογή ΝΑΙ στο ευρώ, και η επιλογή ΟΧΙ στην συγκεκριμένη συμφωνία που απαιτεί 11 δις φόρους και περικοπές, αλλά μέσα στο ευρώ.

Στο δημοψήφισμα δεν εμπεριέχεται η δική μας επιλογή. Γι' αυτό διεξάγουμε έναν άνισο και σκληρό αγώνα να κερδίσουμε τις εντυπώσεις του κόσμου, και να τον αφυπνίσουμε, παρά το ότι η επιλογή του ΟΧΙ εξευτελίζεται από τις γελοιότητες του Τσίπρα.

http://www.capital.gr/oikonomia/3039188/mikri-paratasi-kai-dietes-daneio-apo-ton-esm-zitaei-i-athina

3 comments:

  1. Δεν λες για τους ηλίθιους του πλανήτου που προσφέρουν χρήματα για να ξεπληρωθεί η δόση των 1,6 δις. προς την Τρόικα:

    Greek Bailout Fund

    Οι χρήστες που θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα «κράσαραν» το Indiegogo!

    ReplyDelete
  2. Αν είναι να έχει τέτοια ροπή το ΟΧΙ μήπως τελικά είναι καλύτερο να ψηφίσουμε ΝΑΙ; Αν είναι να απαλυνθεί και να εξομαλυνθεί το κακό που μας έχει βρει με αυτήν την ευρωπαϊκή εκκένωση μήπως είναι καλύτερα να το τραβήξουνε ακόμη περισσότερο το σχοινί με μεγαλύτερη κλιμάκωση των μνημονίων; Πάντως πολύ φοβάμαι οτι η ευρωπαϊκή εκκένωση θα βγει ενδυναμωμένη και ανανεωμένη μέσα απ' όλα αυτά τα γεγονότα εάν έχει αληθή βάση το εν λόγω δημοσίευμα. Λέω εγώ τώρα…
    Επειδή όμως από την άλλη αυτό το σενάριο μου φαίνεται εφιαλτικό μήπως πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο ευσταθεί; Δηλαδή μήπως ο στόχος του είναι να παραπλανήσει και να υποσκάψει το ΟΧΙ χρησιμοποιώντας μια ψευδή είδηση εν ονόματι της κυβέρνησης;

    ReplyDelete
  3. Το ΟΧΙ του Τσίπρα δεν έχει καμμία σχέση με το δικό μας ΟΧΙ. Στον πολιτικό πόλεμο που διεξάγουμε δεν υπάρχει μαύρο-άσπρο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις. Όπως ο Τσίπρας εξευτελίζει το ΟΧΙ έτσι και η άλλη πλευρά εξευτελίζει το ΝΑΙ ψηφίζοντας Ευρώπη=μνημόνια.

    Απο το δημοψήφισμα δεν θα λυθούν τα προβλήματά μας. Περιμένουμε να αναπτυχθεί μία δυναμική ρήξεως με τους δανειστές την οποία δεν θα μπορεί να αναχαιτίσει ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Σύριζα.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete