Saturday, June 27, 2015

Μαθήματα Επαναστάσεως για πρωτοετείς



Σχολιάζουν αρκετοί συναγωνιστές "ο Τσίπρας είναι άχρηστος, εθνομηδενιστής, προσπαθεί να μας παγιδεύσει με το δημοψήφισμα, κλπ, κλπ". Εστιάζουν στην προσωπικότητα του πρωθυπουργού και στην ιδεολογία του Σύριζα, κάτι που την δεδομένη χρονική στιγμή είναι δευτερεύον. 

Σε μία επανάσταση υπάρχουν διαβαθμίσεις συνειδητής πάλης. Κάποια πληθυσμιακά στρώματα θέλουν να σταματήσει η επανάσταση σε συγκεκριμένο σημείο, άλλα στρώματα θέλουν να προχωρήσει μέχρι τέλους.

Χαρακτηριστική περίπτωση, αυτό που έγινε στην Γαλλική Επανάσταση και στην Ρωσσική Επανάσταση.

Ξεκινά η Γαλλική Επανάσταση και η πλειοψηφία των επαναστατών το 1789 θέλει μία συνταγματική μοναρχία. Όσο προχωρά η επανάσταση, ριζοσπαστικοποιούνται τα πλήθη και αρχίζουν να μιλούν για αβασίλευτη δημοκρατία. Στην αρχή της Γαλλικής Επαναστάσεως ουδείς φανταζόταν ότι θα αποκεφαλιστεί ο Βασιλιάς.

Το ίδιο συνέβη και στην Ρωσσική Επανάσταση. Παραιτείται ο Τσάρος και αναλαμβάνουν οι φιλελεύθεροι την εξουσία. Μετά αναλαμβάνουν οι σοσιαλιστές. Τέλος αρπάζουν την εξουσία οι μπολσεβίκοι.

Το να χαρακτηρίζει κάποιος συναγωνιστής τον Τσίπρα με χίλια δυο "κοσμητικά" επίθετα προκειμένου να μην πάρει ξεκάθαρη θέση για το δημοψήφισμα, δεν προωθεί την επανάσταση.

Σκοπός του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος είναι να ωθεί τα αιτήματα του Λαού στα άκρα. Σκοπός των Επαναστατών είναι να κατακλύζουν τα λαϊκά στρώματα με όλο και επιθετικότερα συνθήματα.

Σκοπός μας είναι να ωθήσουμε την κοινωνία στο επόμενο στάδιο του Αγώνος.

Πρέπει να βλέπουμε τον Αγώνα ως μία διαδοχική αλυσίδα ανοδικών κρίσεων μέχρι να φτάσουμε στην τελική εξέγερση.

Το δημοψήφισμα μας βγάζει από το τέλμα της λαϊκής απαθείας. Τίποτε περισσότερο.

Η δική μας επαναστατική πρωτοβουλία είναι που θα μετουσιώσει την ρήξη με το μνημονιακό καθεστώς σε επαναστατική σύρραξη.

2 comments:

  1. Καταρχάς ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος . Περάσανε το λαθρονομοσχέδιο του ξεπουλήματος της Ελλάδος στους έποικους , κάτι που είναι η απόλυτη διάλυση της Ελλάδος , χωρίς να μας ρωτήσουν και τώρα θέλουν δήθεν να ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό για τα οικονομικά που είναι δευτερεύον θέμα .
    Καμμένοι μπαχαλάκιδες .

    ReplyDelete
  2. Ιφικράτη υποκλίνομαι ! Άβυσσος στον βούρκο του διαδικτύου Εύγε αδελφέ ΕΥΓΕ !!!

    ReplyDelete