Saturday, June 27, 2015

Δεν επίκειται άμεση έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ, δήλωσαν οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ. Αργότερα, ναι...



Επειδή τις επόμενες ημέρες η ευρωμνημονιακή προπαγάνδα των ραγιάδων θα οργιάσει, οφείλουμε να δείξουμε την κλάση μας στον τομέα της πατριωτικής προπαγάνδας.

Διαπρέπουμε χρησιμοποιώντας την γνωστή σοβιετική τεχνική ψεύδους, η οποία εστιάζει σε ένα άσχετο δευτερεύον ζήτημα για να συγκαλύψει το πρωτεύον που θέλουμε να περάσουμε. 

Κάνουμε αναφορά σε μία "είδηση" αλλά με τέτοιο τρόπο, ώστε εστιάζοντας σε ένα δευτερεύον ζήτημα, να περνάμε κάτω από το ραντάρ αυτό που θέλουμε.

Π.χ. τίτλος άρθρου: "Η κυβέρνηση Τσίπρα διέψευσε κατηγορηματικώς ότι επίκειται άμεση έξοδος από το ευρώ".

Φροντίζουμε να διανθίσουμε το δημοσίευμά μας με ένα σωρό άσχετες λεπτομέρειες, πχ το γραφείο του πρωθυπουργού έστειλε τηλεγράφημα στην ΕΕ, με ημερομηνία τάδε.

Ενώ το ζουμί της υποθέσεως είναι στην λέξη ΑΜΕΣΗ. Επιμένοντας ότι δεν επίκειται άμεση έξοδος από το ευρώ, καταφέρνουμε να εισάγουμε στην λαϊκή συνείδηση ότι όντως τίθεται ζήτημα εξόδου από το ευρώ από τον Σύριζα, αλλά όχι άμεσα. Ίσως λίγο αργότερα...

Π.χ. τίτλος άρθρου: "Οι επικεφαλής των τραπεζών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι εγγυημένες, και το όριο αναλήψεων στις καταθέσεις σε καμμία περίπτωση δεν θα πέσει κάτω από τα 200 ευρώ ημερησίως".

Εδώ προφανώς οι λέξεις κλειδιά είναι το "όριο" και το "κάτω από". Η διαβεβαίωση ότι δήθεν οι καταθέσεις είναι εγγυημένες εισάγεται για να παρουσιάσει με πλάγιο τρόπο ότι θα τεθεί όριο στις αναλήψεις και μάλιστα όχι κάτω από τα 200 ευρώ...

Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία το τί θέλουν να κάνουν οι τραπεζίτες, η κυβέρνηση Σύριζα, και η ΕΕ. Σημασία έχει ότι θα γίνει αυτό που θέλουν οι Λαοί. Διάλυση της ευρωζώνης και της ΕΕ εδώ και τώρα.

No comments:

Post a Comment