Monday, June 1, 2015

Η εξουσία είναι θηλυκού γένους. Έχεις θέληση για δύναμη;


Απαντώντας σε αρκετούς διαδικτυακούς αναγνώστες οι οποίοι ρωτούν συνεχώς για το πώς βλέπω την πολιτική κατάσταση και πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο, θα ήθελα να τους προτείνω το εξής:
Να περιηγηθούν στο ελληνικό διαδίκτυο για 7 ημέρες, διαβάζοντας άρθρα και αναλύσεις. Να διαβάσουν άρθρα δεξιών και αριστερών, αναρχικών και εθνικιστών, πολυθεϊστών και μονοθεϊστών. Και ύστερα να καταγράψουν πόσες φορές και με πόση συχνότητα βρίσκουν φράσεις όπως Ελληνική ηγεμονία, κύρος, υπεροχή, imperium, επεκτατισμός, κώδικας αξιών, ιστορικός αναθεωρητισμός, Ελληνική οντολογία, υβριδικός πόλεμος, νομισματική ανεξαρτησία, φυλετική και πολιτισμική συνέχεια, πόλεμος δια αντιπροσώπων, Ελληνικό σύστημα αναφοράς, Ελληνικό πολιτικό πλαίσιο, επανελλήνιση, επαναστατική συνέχεια, πεπρωμένο.
Δηλαδή λέξεις και φράσεις που υπονοούν εθνική αυτοπεποίθηση, συλλογικό μεγαλείο, τάσεις για επεκτατισμό και κυριαρχία.
Στο ελληνικό διαδίκτυο υπερισχύουν μεν οι φωνές κατά του μνημονίου, αλλά με φράσεις όπως ευρωπαίοι τοκογλύφοι, Μέρκελ=ναζί, κοινωνική δικαιοσύνη, όχι στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, ζητάμε αξιοπρέπεια, δώστε στην Ελλάδα μία ευκαιρία, όχι στον νεοφιλελευθερισμό, δικάστε τους προδότες, να επαναφέρουμε την δημοκρατία, θέλουμε μία κοινωνική Ευρώπη, όχι στην Ευρώπη των τραπεζιτών, η χώρα μας είναι αποικία χρέους, κλπ.
Αυτή η φρασεολογία υποδηλώνει αμυντική ψυχολογία. Υποδηλώνει μειονεκτική συμπεριφορά.
Ό,τι περνάμε εμείς σήμερα από πλευράς ψυχολογίας, το αντιμετώπισε στην δεκαετία του 1990 η Ρωσσία, μετά την πτώση του σοβιετικού καθεστώτος. Η Ρωσσία μετετράπη σε ζούγκλα εγκληματικότητος και παντού έβλεπες κοινωνική διάλυση.
25 χρόνια μετά, χάρις την προσπάθεια ενός δικτύου διανοουμένων και ακτιβιστών, η Ρωσσία οραματίζεται μία Ευρασιατική αυτοκρατορία, και τον εαυτό της ως ηγεμονική δύναμη. Κάτι αντίστοιχο γίνεται με το Ιράν, οραματίζεται τον εαυτό του ως τον παγκόσμιο προστάτη των Σιιτών.
Η Κίνα έχει βάλει σκοπό να γίνει η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο και να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ στην παγκόσμια ηγεμονία.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι αρκετοί Έλληνες έχουν ξεχάσει πώς μετακινούμεθα από μία θέση αδυναμίας, σε μία θέση ισχύος. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πάντα να υπάρχει μία απόσταση μεταξύ των ιδεών/οραμάτων μας και της πραγματικότητος.
Όταν καταθέτω προτάσεις για μία Ελληνική ηγεμονία, τα συνήθη σχόλια που λαμβάνω είναι, "και ποιός θα τα κάνει αυτά Ιφικράτη; οι πολιτικοί μας είναι προδότες, δεν έχουμε σοβαρό κράτος", κλπ.
Προφανώς πολλοί αναγνώστες δεν έχουν μάθει ακόμη το γνωστό ρητό του Μαρξ: "Όταν οι ιδέες εισαχθούν στις μάζες, μετατρέπονται σε υλική δύναμη".
Ένας βασικός λόγος για την σημερινή μας κατάσταση είναι ότι πάρα πολλοί συναγωνιστές και πατριώτες, αναμασούν και αναπαράγουν τα μοιρολατρικά σκουπίδια που διαβάζουν στο διαδίκτυο. Απογοητεύονται, και όταν έρθουν σε επαφή με κάποια άρθρα περί Ελληνικής ηγεμονίας, αμέσως έχουν έτοιμη την δικαιολογία: και ποιός θα εφαρμόσει όλα αυτά;
Η απάντηση είναι ότι για να κτισθεί μία Μεγάλη Ελλάδα, υπάρχει μία διαδικασία. Πρώτα ξεκινάμε να διαδίδουμε ιδέες μεγαλείου, ισχύος, κύρους. Ύστερα οργανώνουμε ένα δίκτυο αναπαραγωγής αυτών των ιδεών. Ύστερα ιδρύουμε παράλληλες υποδομές σε σχέση με τον κρατικό μηχανισμό, και συγχρόνως διεξάγουμε πόλεμο θέσεων κατά τον Αντόνιο Γκράμσι. ΄Υστερα αποκτάμε επικοινωνιακή υπεροχή, δηλαδή ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται με βάση την δική μας ορολογία, με βάση τον δικό μας αξιακό κώδικα, με βάση τα δικά μας συστήματα αναφοράς. Τέλος η πνευματική κυριαρχία, μετατρέπεται σε υλική δύναμη, και πολιτική εξουσία.
Το αστείο είναι ότι κάποιοι συναγωνιστές νομίζουν ότι η παραπάνω διαδικασία γίνεται αντιστρόφως. Δηλαδή, πρώτα θα βρεθεί κάποιος μεσσίας, θα πάρει την εξουσία, και θα επιβάλλει τις δικές μας ιδέες στο κοινωνικό σύνολο.
Αυτό που γίνεται συνήθως στην Ιστορία είναι ότι μία κρίσιμη επαναστατική μάζα, μαζί με την επαναστατική ηγεσία, μετά από μία μακρά διαδικασία ιδεολογικών και πολιτικών ζυμώσεων, αποκτά την εξουσία, και τότε προσπαθεί να επιβληθεί στο υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει κατακτήσει προηγουμένως μία κρίσιμη μάζα, και να απαιτεί να βρεθεί ένας μεσσίας, όπου σαν από μηχανής θεός θα εμφανιστεί από το πουθενά, και θα πάρει την εξουσία.
Ακόμη και αν υπήρχε ένας τέτοιος μεσσίας, το Έθνος δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται από ένα άτομο. Μπορεί να τον σκοτώσουν οι εχθροί.
Η συμβουλή μου στους απογοητευμένους συναγωνιστές είναι να αλλάξουν άμεσα την πνευματική τους διατροφή. Να κάνουν ιδεολογική αποτοξίνωση. Και να αρχίσουν να διαδίδουν και να αναπαράγουν ιδέες περί Ελληνικής ηγεμονίας, περί κύρους, περί μετωπικής συγκρούσεως Ελληνισμού και νεο-οθωμανισμού, περί εθνοφυλετικής υπεροχής, περί πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, περί Ελληνικής βιολογικής και πολιτισμικής Συνέχειας, περί εκδικήσεως και ιστορικού αναθεωρητισμού εις βάρος των κατακτητών.
Όποιος επαναλαμβάνει την φράση, "και ποιός θα κάνει όλα αυτά Ιφικράτη;", η απάντηση είναι απλή. Όλοι εμείς, δουλεύοντας καθημερινώς υπέρ του Ελληνισμού σαν τα μυρμήγκια.
Για να οικοδομήσουμε μία Μεγάλη και πανίσχυρη Ελλάδα, ξεκινάμε από το στενό διαδικτυακό μας περιβάλλον. Εξοβελίζουμε την μεμψιμοιρία, και αναπαράγουμε απόψεις, ιδέες, και συναισθήματα ισχύος, δυνάμεως, μεγαλείου.
Η δύναμη, όπως και η ελευθερία, είναι κάτι που αποκτάται με καθημερινή μάχη. Σε κανέναν δεν χαρίζεται δωρεάν.
Το κατάφεραν τόσες χώρες, μπορούμε και εμείς. Μην λησμονούμε ότι η Μόσχα το 1400 μαχχ ήταν ένα μικρό πριγκηπάτο. Σήμερα κατέχει τεράστια έκταση. Η Ρώμη ήταν κάποτε μία πόλη-κράτος, και έφθασε να γίνει κοσμοκράτειρα. Οι ΗΠΑ ήταν αποικία των Άγγλων.
Η σωστή προσέγγιση στο πώς θα απελευθερωθούμε από την κατοχή, ξεκινά από τo γιατί θέλουμε την ελευθερία μας; Τί θα κάναμε αν δεν ήμασταν υπόδουλοι στην Τρόικα; Αν συνεχίζαμε τον παλαιό τρόπο ζωής με τσιφτετέλια και φραπέ, αυτό σημαίνει ότι η υποδούλωση είναι πρώτιστα ηθική και πνευματική.
Φυσικά χρειαζόμαστε πολιτικές οργανώσεις, χρηματοδότηση, δικτύωση, εκπαίδευση, στελέχη, κλπ. Αλλά το κακό ξεκινά πολύ πριν. Από την δειλή ψυχή του μέσου Έλληνος. Η δειλία φαίνεται κυρίως σε αυτούς που διαμαρτύρονται για την σημερινή κατάσταση, όχι σε αυτούς που συμφωνούν με το σημερινό καθεστώς.
Το να λέει κάποιος, "να καταργηθεί το μνημόνιο", δεν αποτελεί πολιτικό όραμα. Είναι μία οικονομική απαίτηση.
Όταν όμως λέει κάποιος, "θέλω η Ελλάδα να γίνει παγκόσμια υπερδύναμη, μετά από 3 αιώνες σκληρών αγώνων", μέσα από ένα τέτοιο πολιτικό όραμα, συγχρονίζονται και έρχονται στην επιφάνεια όλες οι ψυχικές, πνευματικές, πολιτισμικές, υλικές, μεταφυσικές, βιολογικές, στρατιωτικές, κοινωνικές, και πολιτικές δυνάμεις του Έθνους.
Μία τέτοια προσέγγιση της Ιστορίας, πολλαπλασιάζει την ενεργητικότητα του Ελληνικού Λαού. Τον ατσαλώνει. Τον σκληραγωγεί. Τον εξοργίζει με τα κακώς κείμενα. Τον κάνει προσεκτικό και επιλεκτικό έναντι των πολιτικών κομμάτων.
Όπως ακριβώς ένας παχύσαρκος πρέπει να αλλάξει την διατροφή του και να μην καταναλώνει έτοιμα βιομηχανοποιημένα γεύματα, έτσι και ο μέσος Έλλην πατριώτης πρέπει να αλλάξει την καθημερινή πνευματική του διατροφή. Διότι έχει πιάσει λίπος το μυαλό του. 
Το να λές, "το μνημόνιο καταστρέφει την Ελλάδα-κρεμάλα στους προδότες", δεν αρκεί. Πρέπει να αλλάξει το περιεχόμενο και η ποιότης του λεξιλογίου που χρησιμοποιούν οι Έλληνες. Πρέπει να βελτιωθεί η ποιότης των ιδεών που αναπαράγουν.
Μεμψίμοιρες απόψεις όπως "οι εβραίοι ελέγχουν τα πάντα", είναι δείγμα αδυναμίας και αποβλακώσεως. Η σωστή προσέγγιση είναι η εξής, "και γιατί να μην ελέγχουν τα πάντα οι Έλληνες;". Τί κάνουμε λάθος, και δεν ελέγχουμε εμείς τον κόσμο; Ό,τι λάθος κάνουμε, να το διορθώσουμε άμεσα.
Σε μία ομιλία μου 4 χρόνια πριν, είχα θέσει το εξής ρητορικό ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι είχαμε την δύναμη, θα επιβάλλαμε εμείς ένα μνημόνιο στην Γερμανία, αντίστοιχο αυτού που μας έχει επιβάλλει η Μέρκελ; Με αποικιοκρατικούς όρους και αγγλικό δίκαιο;
Το κοινό που με άκουγε επειδή δεν είχε συνηθίσει σε τέτοιο τρόπο σκέψεως, είπε ότι πρέπει να είμαστε υπέρ της φιλίας των λαών, και ότι δεν είναι σωστό να εφαρμόσουμε σε άλλους αυτά που μας κάνουν, και αν αλλάξει η γερμανική κυβέρνηση και πάρει την εξουσία η Αριστερά στην Γερμανία, θα σταματήσουν τα μνημόνια.
Με τέτοιες αλτρουϊστικές ανοησίες τρέφει τον εγκέφαλό του ο μέσος Έλλην, γι' αυτό είμαστε στην σημερινή κατάσταση. Εγώ φυσικά απάντησα στο κοινό, ότι πρέπει να επιβάλλουμε στην Γερμανία ένα μνημόνιο 10 φορές χειρότερο απ' αυτό που μας επέβαλε αυτή.
Ξαναθέτω το ίδιο ερώτημα στους διαδικτυακούς μου αναγνώστες: πασχίζουμε μόνον να απελευθερωθούμε από το ευρω-γερμανικό μνημόνιο ή να επιβάλλουμε στους κατακτητές μας ένα αντίστοιχο και σκληρότερο μνημόνιο ως αντίποινα για όσα υπέστημεν;
Όποιος πεί ότι του αρκεί να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τα μνημόνια, και ότι όλοι οι λαοί είναι αδέλφια, και άλλες τέτοιες ανοησίες, του αξίζει να είναι δούλος και όχι κυρίαρχος.
Η εξουσία μοιάζει με την γυναίκα. Ερωτεύεται και ελκύεται από τους δυνατούς. Ποτέ από τους αδύναμους και τους ανασφαλείς. 

1 comment:

  1. μπραβο ιφικρατη ετσι ακριβως ειναι!
    πρεπει ο ελληνας να ξαναβρει την ικανοτητα για επιβολη την βουληση για επικρατηση και κυριαρχια, οπως την εχουν οι αμερικανοι οι σιονιστες οι ισλαμιστες οι οσμανλι τουρκ, οι ισλαμιστες οι κομουνιστες αναρχικοι και αριστεριστες εδω μεσα ακομα και οι τουρκαλμπαν με το οραμα για τη μεγαλη τουρκαλμπανια τους και οι μπουλγκαροσκοπιανοι που θα παρουν αργα η γρηγορα το ονομα μακεδονια το οποιο θα απαγορεψουν μετα σε μας
    καποια ψυγματα τετοια για επικρατηση και επιβολη βλεπω και στην χα....
    η ελλειψη μιας μεγαλης ιδεας καταστρεφει εναν λαο
    εγω θελω οχι μονο να γινουμε πρωτη παγκοσμια δυναμη -δεν θα υπαρχει δευτερος-κανοντας τους πανυβλακες γερμανους δουλοπαροικους μας και τις ρωσιδουλες να μας θελουν σαν τρελες.....αλλα οπως εχω ξαναγραψει εδω θα πρεπει το συνθημα μας να ειναι-

    το θεικο γενος των ελληνων θα κυβερνησει το συμπαν!!!!!!!!!!!!! και αλλα παραλληλα συμπαντα αν υπαρχουν και οτιδηποτε υπαρχει περα απο αυτα!

    και οι σουηδοι και ολανδοι δεν εχουν οραμα μονο φιλελευθερισμους αριστερισμους και για εναν καλυτερο κοσμο γιαυτο θα εξαφανισουν απο τον πλανητη και θα κατακρεουργηθουν απο τους ισλαμιστες λαθροεισβολεις τους οπως και μεις και ολοι οι σαπιοι δυτικοι...
    με το απαραιτητο υγειες μισος και εκδικητικοτητα εξολοθρευουμε ολους τους μισελληνες διεθνιστες εδω μεσα και προχωραμε με χαμογελο μπροστα στα πεπρωμενα του ιερου γενους των ελληνων!!!!!!!!!!

    ReplyDelete