Tuesday, June 9, 2015

Περί Μεγάλης Ιδέας


Αρκετές φορές οι ναζωραίοι ρωτούν: Εσείς οι Έλληνες πιστεύετε στην Μεγάλη Ιδέα; πιστεύετε στην Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών;
Απαντούμε: Αναλόγως τί σημαίνει «Μεγάλη Ιδέα», και αναλόγως ποιός και γιατί προωθεί την λεγομένη Μεγάλη Ιδέα.
Ναι, οι Έλληνες πιστεύουν στην Μεγάλη Ιδέα. Αλλά Μεγάλη Ιδέα για τους Έλληνες αποτελεί το να απελευθερωθεί το Ελληνικό Έθνος από την αίρεση των ναζωραίων, το να αυξηθεί η Ελληνική Φυλή στα 300 εκατομμύρια Ελλήνων, το να δημιουργηθεί ισχυρά βιομηχανία, το να διασωθεί η Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα, το να μην αφομοιωθεί η Ελληνική Διασπορά από ξένους λαούς, και το να απελευθερωθούν όλοι οι υπόδουλοι Αδελφοί από κάθε ξένη ιδεολογική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, στρατιωτική, θρησκευτική κατοχή.
Οι Έλληνες πιστεύουν περισσότερο στην απελευθέρωση υποδούλων Ελληνικών Ψυχών και λιγώτερο στην απελευθέρωση Ελληνικών γεωγραφικών εδαφών. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουν Ελληνικά εδάφη στους εχθρούς, αλλά τώρα με τα ανοικτά σύνορα οι υπόδουλοι Αδελφοί μπορούν να μετακινηθούν από τα υπόδουλα Ελληνικά εδάφη και να σώσουν την Ψυχή τους.
Οι Έλληνες πιστεύουν στην απελευθέρωση των πολιτιστικών και ιδεολογικών εδαφών που κατέχουν οι ανθελληνικές δοξασίες και λιγώτερο στην απελευθέρωση γεωγραφικών εδαφών. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι αξίζει να χύσουν το αίμα τους για την σωτηρία της Ελληνικής Ψυχής.
Τα υπόδουλα Ελλάδα εδάφη πάντα θα μπορούν να τα απελευθερώσουν οι Έλληνες αν διατηρήσουν αμόλυντη την Ελληνική Ψυχή και Φυλή. Αν απολέσουν την Ελληνική Ψυχή, την Ελληνική Φυλή, την Ελληνική Συνείδηση, τότε δεν πρόκειται ποτέ να απελευθερώσουν τα υπόδουλα Ελληνικά εδάφη.
Αυτό το τραγικό λάθος κάνουν ωρισμένοι Έλληνες πατριώτες. Αξιολογούν τα γεωγραφικά εδάφη σε υψηλότερη βαθμίδα από τα πνευματικά, πολιτιστικά και ψυχικά εδάφη. Είναι πολύ καλύτερο να υπάρχουν 20 εκατομμύρια Ελλήνων, χωρίς πατρίδα, διεσπαρμένοι ανά τον κόσμο, αλλά με Ελληνική Συνείδηση, με Ελληνική Ψυχή, παρά 20 εκατομμύρια Ελλήνων υποδούλων στον χριστιανισμό, στο ισλάμ, στην αθεΐα, στον κομμουνισμό, στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, αλλά με διπλάσια εδάφη από τα σημερινά σύνορα του ρωμέικου κράτους. Στην πρώτη περίπτωση οι Έλληνες θα επιβιώσουν ως έθνος και ως πολιτισμός. Στην δεύτερη περίπτωση θα μετατραπούν σε ανθρωπομάζα, σε ζωντανούς νεκρούς.
Αυτός ο ορισμός της Μεγάλης Ιδέας, δεν έχει καμμία σχέση με τις νεοβυζαντινές ανοησίες των ελληνοφώνων νεοβυζαντινών. Η νεοβυζαντινή «Μεγάλη Ιδέα» είναι το άκρως αντίθετο από αυτό που πιστεύουν οι Έλληνες. Οι νεοβυζαντινοί μισέλληνες θεωρούν ως «Μεγάλη Ιδέα» την αναβίωση του βυζαντίου και το οριστικό θάψιμο του Ελληνισμού. Οι Έλληνες θεωρούν ως Μεγάλη Ιδέα την οριστική καταστροφή του βυζαντινού οράματος και τον τελικό θρίαμβο του Ελληνισμού επί των μονοθεϊστικών κοσμοπολιτικών αιρέσεων.
Όταν οι νεοβυζαντινοί μισέλληνες ομιλούν για «Μεγάλη Ιδέα», δεν εννοούν την απελευθέρωση Ελλήνων, αλλά την υποδούλωση των Ελλήνων στην μισελληνική αίρεση των ναζωραίων. Όταν λένε ότι θα διεξάγουν πόλεμο εναντίον των εχθρών, εννοούν πόλεμο κατά των Ελλήνων. Οι νεοβυζαντινοί θέλουν να απελευθερώσουν την Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους, αυτό θεωρούν «Μεγάλη Ιδέα». Οι Έλληνες θέλουν πρώτα να απελευθερώσουν την Αθήνα από τους ναζωραίους, αυτό είναι Μεγάλη Ιδέα.
Αν πραγματικά οι νεοβυζαντινοί ενδιαφερόντουσαν για τους Έλληνες, το μόνο που είχαν να κάνουν τόσες δεκαετίες είναι να τους αφήσουν να πιστεύουν στους Θεούς τους και να τους προσφέρουν πολιτική αυτονομία.
Οι νεοβυζαντινοί μισέλληνες δεν ενδιαφέρονται για την Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα. Ενδιαφέρονται για λεηλασίες, για πλούτη, για εδάφη και αιματοχυσία. Θέλουν να χυθεί αίμα Ελλήνων για να πλουτίσει η αίρεση των ναζωραίων.
Αν οι νεοβυζαντινοί μισέλληνες ενδιαφερόντουσαν για τους Έλληνες, δεν θα τους εγκατέλειπαν βορά στον κεμαλικό στρατό.
Για να επιβιώσει ο Ελληνισμός δεν χρειάζεται οπωσδήποτε νέα εδάφη. Χρειάζεται καθαρή συνείδηση, καθαρή φυλή, καθαρή ψυχή. Οι Έλληνες πάντα ήταν περικυκλωμένοι από πολυάριθμες μισελληνικές αυτοκρατορίες: Περσία, Ρώμη, Βυζάντιο, Οθωμανοί, Σλάβοι. Πάντα έζησαν στην Διασπορά περικυκλωμένοι από ξένους λαούς και πολιτισμούς. Αλλοίμονο αν οι Έλληνες προσπαθούσαν να επιβιώσουν ανά τους αιώνες δια των όπλων και των συνεχών πολέμων. Θα είχαν εκμηδενιστεί αριθμητικώς.
Η δύναμη των Ελλήνων δεν εδράζεται στα όπλα. Εδράζεται στην πνευματική δύναμη. Εδράζεται στην Ελληνική οικογένεια. Εδράζεται στην δημογραφική αύξηση και στην ενδογαμία. Εδράζεται στην Ελληνική παιδεία και στην Ελληνική Θρησκεία. Εδράζεται στην πολιτιστική συνέχεια των Ελλήνων. Εδράζεται στην διεξαγωγή αμειλίκτου ιδεολογικού και πολιτιστικού πολέμου κατά των εχθρών του Ελληνισμού, στο γκρέμισμα των εχθρικών πολιτισμών. Εδράζεται στην σφυρηλάτηση της συλλογικής θελήσεως για επιβίωση, η οποία επιτυγχάνεται με τους Ελληνικούς Μύθους και την κουλτούρα της αισιοδοξίας.
Σε ό,τι αφορά το σύνθημα «Ελλάδα των δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών», οι Έλληνες ποτέ δεν το λοιδόρησαν. Οι μισέλληνες το λοιδορούν, και πρέπει να απολογηθούν επειδή με την μισελληνική δράση τους δημιούργησαν την Τουρκία των δύο Ηπείρων και των τεσσάρων Θαλασσών.

3 comments:

  1. ἨφαιστίωνJune 9, 2015 at 1:23 PM

    Ἐπαυξάνω ὦ Ἰφίκρατες.

    ReplyDelete
  2. Ιφικράτη ο Ελληνισμός τώρα ως παρουσία βρίσκεται σε Ελλάδα, ελεύθερη Κύπρο και Βόρεια Ήπειρο.Οι δύο πρώτες αποτελούν και κρατικές οντότητες.Με τις υπάρχουσες συνθήκες για το κυπριακό, αφου είμαστε ενάντια σε λύση ΔΔΟ η οποία σημαίνει προσάρτηση ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκία, ποια ειναι η αντιπρόταση μας για να διασωθεί πρωτίστως η ελευθερη Κύπρος; Τα δύο κράτη δεν θα έπρεπε να σχηματίσουν μια Κοινοπολιτεία-Ομοσπονδία και οχι τις αποτυχημένες όπως αποδείχθηκε ενέργειες περι ενιαίων αμυντικών δογμάτων κλπ;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η συνομοσπονδία Ελλάδος-Κύπρου μέχρι την πλήρη ένωση έπρεπε να είχε γίνει. Τα περί ενιαίου αμυντικού δόγματος είναι φληναφήματα.

      Ιφικράτης

      Delete