Monday, June 29, 2015

Αν το όριο αναλήψεων στις καταθέσεις είχε επιβληθεί από το Eurogroup, το μνημονιακό στρατόπεδο θα το θεωρούσε καλό



Αν διαβάσει κάποιος τα σχόλια του μνημονιακού Τύπου στην Ελλάδα για τους περιορισμούς στην διακίνηση κεφαλαίων, θα διαπιστώσει το πόσο απατεώνες είναι όσα μμε υποστηρίζουν το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα.

Πριν 2 χρόνια στην Κύπρο επεβλήθησαν περιορισμοί στην διακίνηση κεφαλαίων, όριο αναλήψεων, και τέλος κούρεμα καταθέσεων.

Αυτές τις ενέργειες τις απεφάσισε το Eurogroup. Πρόεδρος της Κύπρου ήταν ο Αναστασιάδης, ένας φιλοευρωπαϊστής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μνημονιακός Τύπος της εποχής έδωσε σκληρό αγώνα να πείσει τους Κυπρίους και τους Ελλαδίτες ότι η ΕΕ δεν φταίει σε τίποτε, ότι το μνημόνιο και το κούρεμα καταθέσεων είναι αναγκαίο, και ότι με τους περιορισμούς στην διακίνηση κεφαλαίων θα επέλθει η εξυγίανση και η ανάπτυξη της Κυπριακής οικονομίας. Και φυσικά, μας έλεγαν, δι' αυτού του τρόπου η Κύπρος παραμένει σταθερώς προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τώρα που αντίστοιχα μέτρα ελήφθησαν επί Σύριζα, τώρα ο μνημονιακός Τύπος ωρύεται ότι επέρχεται καταστροφή, Αρμαγεδδών, κλπ, κλπ.

Συμπέρασμα: όταν οι περιορισμοί στις αναλήψεις επιβάλλονται από την Τρόικα, όπως στην Κύπρο, δεν πρέπει να ανησυχούμε. Έχουμε εξασφαλίσει το εισιτήριό μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όταν επιβάλλονται από τον Σύριζα, τότε χάνουμε το εισιτήριο για την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δυστυχώς για τους ευρωραγιάδες, περιορισμοί κεφαλαίων και κούρεμα καταθέσεων θα γινόταν υπό οιαδήποτε φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, αφ' ενός διότι το τραπεζικό σύστημα είναι ερείπιο σε όλη την Ευρώπη, αφ' ετέρου επειδή το bail-in είναι θεσμοθετημένη πρόταση του Eurogroup.

No comments:

Post a Comment