Thursday, June 18, 2015

Οι αρκούδες έχουν το πάνω χέρι στο χρηματιστήριο πολιτικών αξιών της Ευρώπης


Παρακολουθώντας τις εμμονικές αντιδράσεις των ελληνόφωνων φιλοευρωπαϊστών υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στο ευρώ, διαπιστώνω πλήρη άγνοια της παγκόσμιας πολιτικής αγοράς.
Ακούγοντάς τους, βεβαιώνομαι ότι δεν έχουν επαφή ούτε με την πραγματικότητα, ούτε με την Ιστορία.
Ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα των διεθνών αγορών και πώς λειτουργούν. Με αυτό το επιχείρημα κατηγορούν τα ηγετικά στελέχη του Σύριζα ως άσχετα στο πεδίο των αγορών. Και επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως όλοι αυτοί οι οπαδοί της Ε.Ε. και των αγορών, όπως ο Θάνος Τζήμερος που υβρίζει καθημερινώς τον πρωθυπουργό Τσίπρα, είναι παντελώς άσχετοι στο πεδίο των πολιτικών αγορών.
Υπάρχει μία άτυπη παγκόσμια πολιτική αγορά ιδεών και αξιών, η οποία λειτουργεί όπως τα χρηματιστήρια μετοχών. Με ανόδους και καθόδους. Στο παγκόσμιο πολιτικό χρηματιστήριο ανταλλάσσονται ιδέες, αξίες, συμφέροντα, οράματα, προσδοκίες, ισχύς, εξουσία. Το νόμισμα συναλλαγής διαφέρει κατά περίπτωση. Άλλες φορές είναι ο σεβασμός στην κυριαρχία του αντιπάλου, άλλες φορές η προστασία από έναν εχθρό, άλλες φορές η κατάκτηση ή η ανταλλαγή πληθυσμών, άλλες φορές η πολιτισμική ηγεμονία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα πολιτικά χρηματιστήρια έχουν ανόδους και καθόδους. Και η Ε.Ε. βρίσκεται σε πολιτικό bear market.  
Φιλόσοφοι της Ιστορίας όπως ο Arnold Toynbee, όπως ο Carroll Quigley, όπως ο Oswald Spengler, όπως ο Pitirim Sorokin, όπως ο Edward Gibbon, μας αναλύουν με έξοχο τρόπο στα έργα τους την άνοδο και την πτώση των πολιτισμών, των αυτοκρατοριών, των ιδεών, και των αξιών.
Η Δύση έχει χρεωκοπήσει ηθικώς, πνευματικώς, πολιτισμικώς, θρησκευτικώς, στρατιωτικώς, οικονομικώς, και δημογραφικώς. Εν τούτοις οι ελληνόφωνοι ευρωπαϊστές πασχίζουν να κρατήσουν στην ζωή το ευρωπαϊκό πτώμα.
Συμπεριφέρονται όπως ο ατυχής και αφελής μικρομέτοχος που ενώ η χρηματιστηριακή αγορά από την κορυφή της ανόδου έχει γυρίσει σε καθοδική τάση, είτε επιμένουν να αγοράζουν νέες μετοχές πιστεύοντας ότι είμαστε ακόμη σε ανοδική αγορά, είτε φοβούνται να πωλήσουν τις μετοχές τους για να μην υποστούν ζημία. Με αποτέλεσμα να εγκλωβίζωνται, και να καταστρέφωνται ολοσχερώς από την πτωτική τάση της χρηματιστηριακής αγοράς λόγω διακρατήσεως των μετοχών.
Όποιον γνώστη του χρηματιστηρίου και να ρωτήσεις θα σου πει «η τάση είναι φίλη σου», οι αγγλοσάξωνες το λένε «the trend is your friend». Ήτοι, μην στοιχηματίζεις κόντρα στην τάση της αγοράς, θα χάσεις τα λεφτά σου. Αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουν για το οικονομικό χρηματιστήριο αξιών, οι ευρωπαϊστές σαν τον Θ. Τζήμερο οι οποίοι δίδουν ανοίκειες συμβουλές στον Τσίπρα, το αγνοούν πλήρως όταν πρόκειται για το πολιτικό χρηματιστήριο αξιών.
Κάποτε ήταν της μόδας ο κομμουνισμός. Πάει, τελείωσε. Κάποτε ήταν της μόδας ο ναζισμός, όχι πιά. Κάποτε ήταν της μόδας τα χριστιανικά auto-da-fe, έκαιγαν τους αλλοθρήσκους ζωντανούς στην πυρά (παρήλθε η «μόδα», αλλά την θυμήθηκε η ISIS και την επανέφερε στο προσκήνιο). Κάποτε ήταν της μόδας οι Ιππότες, τώρα πιά μας τελείωσε και η Ιπποσύνη. Οι ιδέες και οι αξίες αλλάζουν, περιθωριοποιούνται, επανέρχονται.
Η «μόδα» της Ε.Ε αργοσβήνει. Στο παγκόσμιο χρηματιστήριο πολιτικών αξιών η Ε.Ε. έχει χάσει την λάμψη της. Στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος το ευρώ χάνει την αποθεματική του αξία. Οσονούπω και το δολλάριο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απολέσει όλο το πολιτικό της κεφάλαιο. Ξόδευε πολύ περισσότερο απ’ όσο διέθετε. Δανειζόταν συνεχώς πολιτικό κεφάλαιο από τις μελλοντικές γενεές Ευρωπαίων. Αδιαφορούσε για τον δημογραφικό, πολιτισμικό, και βιομηχανικό μαρασμό της. Και τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα πολιτικά δάνεια που πήρε από το μέλλον, εμφανίζονται ένα σωρό γελοίοι ελληνόφωνοι ευρωλιγούρηδες και ζητούν ένα πολιτικό bailout.
Μία πολιτική διάσωση της Ε.Ε. με το αίμα των Ελλήνων. Αυτά τα πολιτικά καθάρματα ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους: να ζούν εις βάρος της ανθρωπότητος. Έχουν την βλακώδη εντύπωση ότι η ανθρωπότης θα κάθεται για πολύ ακόμη και θα ακούει τις αλαζονικές ανοησίες του κάθε Juncker και της κάθε Merkel, που παριστάνουν τους κοσμοκράτορες και τους ηγεμόνες, όντας πολιτικώς, δημογραφικώς, θρησκευτικώς, ηθικώς, στρατιωτικώς, και βιομηχανικώς χρεωκοπημένοι.
Το κέντρο βάρους των πολιτικών εξελίξεων έχει μεταφερθεί στην Ασία. Και λίαν συντόμως αυτό θα αντανακλάται στους διεθνείς οργανισμούς, με τις θέσεις εξουσίας που θα καταλαμβάνουν η Ινδία και η Κίνα.
Όποιος δεν κατανοεί την κυκλική αντίληψη της Ιστορίας, όποιος δεν κατανοεί την άνοδο και την πτώση των ιδεών και των αυτοκρατοριών, όποιος δεν κατανοεί πώς λειτουργεί το χρηματιστήριο πολιτικών αξιών, καλύτερα να σωπαίνει, να μελετά βιβλία φιλοσοφίας της Ιστορίας, και να μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος.   
Ακόμη και ο πιό φανατικός ευρωπαϊστής να ήμουν, υποχρεούμαι να λαμβάνω υπ’ όψιν την εξελικτική διαδικασία της πολιτικής ιστορίας. Δυστυχώς οι ελληνόφωνοι ευρωπαϊστές πάσχουν από σκλήρυνση κατά βλάκας. Φαίνεται ότι έχουν τσακωθεί άσχημα με την Ιστορία, και την αποφεύγουν μετά βδελυγμίας.
Η καθοδική σπείρα της ευρωπαϊκής παρακμής είναι τόσο φανερή που μόνον εθελοτυφλούντες αδυνατούν να δούν την επερχομένη σύγκρουση με το παγόβουνο. Κακολογούν συνεχώς τον Σύριζα επειδή δεν τα έχει βρει ακόμη με την Ε.Ε. υπονοώντας ότι υπάρχει κάτι στιβαρό, ανώτερο, δυναμικό, υγιές που λέγεται Ευρώπη, ενώ εμείς ως υποβαλκάνιοι χωριάτες δεν κατανοούμε το συμφέρον μας και δεν έχουμε εξευρωπαϊστεί ακόμη.
Μόνον αν θέλαμε να αφανιστούμε από τα αρχεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, μόνον αν θέλαμε να γίνουμε πολιτικά πτώματα, μόνον αν θέλαμε να μεταπέσουμε από ζωντανό Έθνος σε μουσειακό έκθεμα, τότε ναι, η υποταγή στην Ε.Ε. είναι η σίγουρη λύση προς τον αιώνιο θάνατο.
Αλλά όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς από φιλοσοφία της Ιστορίας, κατανοεί ότι η Ευρώπη έχει ολοκληρώσει τον 500ετή κύκλο παγκόσμιας κυριαρχίας της που ξεκίνησε με την αποικιοκρατία της Αμερικής, της Ασίας, και της Αφρικής. Και τώρα βαδίζει ολοταχώς προς την παρακμή.
Δεν υπάρχει τίποτε αφύσικο σε αυτή την εξέλιξη. Αφύσικο θα ήταν να πάμε μόνοι μας και να κλειστούμε στο ευρωπαϊκό φέρετρο.
Θα σου ευχόμασταν έναν ανώδυνο και γρήγορο θάνατο Ευρώπη, αλλά σε μισούμε πάρα πολύ. Ο αργός και βασανιστικός θάνατος σου αξίζει απολύτως.
Καλωσήλθες Ασία!!!

Υ.Γ: Δωρεάν συμβουλή προς τους ελληνόφωνους ευρωλιγούρηδες: Μην στοιχηματίζετε το πολιτικό σας κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό άλογο. Είναι έτοιμο να καταρρεύσει στον Ιππόδρομο. Θα χάσετε όλη την περιουσία σας.
Το καλύτερο νόμισμα για μία επιτυχή κερδοσκοπική σταδιοδρομία στο παγκόσμιο χρηματιστήριο πολιτικών αξιών, ονομάζεται Griechenland über alles. Είναι το καλύτερο νόμισμα, διαχρονικής αξίας. Better than gold. Καλά κέρδη. 

No comments:

Post a Comment