Wednesday, June 17, 2015

Ενιαίο Χριστιανικό Μέτωπο



Μου ζητήθηκε από έναν φίλο να σχολιάσω τα κάτωθι ψηφίσματα του κόμματος ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο).
Στο πρώτο ψήφισμα γίνεται επίκληση ενός δημοκρατικού(!) πατριωτισμού στον οποίο δεν έχουν θέση οι μειονότητες, είτε θρησκευτικές, είτε εθνοτικές. Χάριν του ενιαίου και αδιαιρέτου της Ελλάδος, γράφει το ΕΠΑΜ.
Για το ΕΠΑΜ επιτρέπεται ο αυτοπροσδιορισμός, αλλά ως ατομικό, όχι ως συλλογικό δικαίωμα.
Το κείμενο της αποφάσεως με τίτλο "Το 4ο Συνέδριο Ε.ΠΑ.Μ. για την αναθέρμανση εθνικιστικών και μειονοτικών ζητημάτων", είναι έτσι διατυπωμένο ώστε να φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει ξένες μειονότητες. (http://www.epamhellas.gr/arxeio/31539)
Στην πραγματικότητα σκοπός του ΕΠΑΜ είναι να αναγνωρίσει μία συγκεκριμένη πλειοψηφία: την ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία.
Αν διαβάσει κάποιος το επόμενο ψήφισμα του ΕΠΑΜ με τίτλο "Κάλεσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία", γράφει επί λέξει:
"Το 4ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου) με το παρόν ψήφισμα, δηλώνει ότι ακολουθεί τις επαναστατικές παραδόσεις του λαού μας, του οποίου τα κινήματα -από την εποχή της Εθνικής Παλιγγενεσίας έως την Εθνική Αντίσταση- συνδύαζαν την απελευθέρωση, με την αναγνώριση της Ορθοδοξίας, ως επικρατούσας θρησκείας. Στα πλαίσια αυτά, αναγνωρίζει:
1) Την παρουσία και τον καθοριστικό διαχρονικό ρόλο της Ορθοδοξίας στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους"
Επειδή οι επαμίτες διαθέτουν υψηλού επιπέδου ιστορικές γνώσεις, γνωρίζουν μετά βεβαιότητος ότι οι επαναστατικές παραδόσεις του Λαού μας πάντοτε συνδύαζαν την απελευθέρωση με την ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία...(Επί των ιστορικών στοιχείων, ουδέν σχόλιον. Συγγνώμη φίλε μου. Δεν αντέχω άλλες ιστορικές βλακείες. Ο αφορισμός της Επαναστάσεως του '21 από την ορθοδοξία, φαίνεται ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη στους "έγκυρους" ιστορικούς του ΕΠΑΜ).
Είναι ξεκάθαρο γιατί το ΕΠΑΜ δεν θέλει να αναγνωρίσει μειονότητες. Όχι διότι τάχα ενδιαφέρεται για τις ανύπαρκτες μειονότητες που δημιουργούν ξένες δυνάμεις με σκοπό να βλάψουν την Ελλάδα. Αλλά για να ενισχύσει το ορθόδοξο δικτατορεύον δόγμα, με το πρόσχημα της πλειοψηφίας, της επικρατούσης θρησκείας.
Αν θέλει να απελευθερωθεί ο Λαός, θα στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τα χριστιανικά ψηφίσματα του ΕΠΑΜ. Όσο οι επαμίτες θα περιμένουν να τους συνδράμει η ορθόδοξη εκκλησία στους δημοκρατικούς τους αγώνες, οι Έλληνες θα φροντίζουν να εξαλείψουν την χριστιανική πανώλη 20 αιώνων που έχει μολύνει το Έθνος μας.

No comments:

Post a Comment