Sunday, June 21, 2015

Οι αριθμοί και η δημογραφική πραγματικότητα είναι εις βάρος των ευρωπαϊστών



Το αστείο με τους μνημονιακούς φιλοευρωπαϊστές είναι ότι φαντάζονται ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία του Λαού.

Αυτοαποκαλούνται νοικοκυραίοι, δημοκράτες, αστοί, ευρωπαίοι. Μόνο που η ΕΕ εδώ και δεκαετίες είχε ως στόχο να διαλύσει την μεσαία αστική τάξη, και την μικρομεσαία ιδιοκτησία, και επιπλέον να αλλοιώσει την δημογραφική ομοιογένεια των κρατών-μελών.

Αυτό σημαίνει ότι όσο και να τους στηρίζουν οι ολιγάρχες τύπου Μπόμπολα, η αριθμητική τους βάση φθίνει για δύο βασικούς λόγους. Οικονομικούς και δημογραφικούς. Έχει αλλάξει η οικονομική και δημογραφική πραγματικότητα της Ευρώπης.

Τα εκατομμύρια των μακροχρονίως ανέργων στην Ευρώπη δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από τα αστικά κόμματα των νοικοκυραίων. Τα εκατομμύρια των αλλοεθνών μεταναστών, δημιουργούν τις δικές τους αυτόνομες κοινότητες. Οπότε σιγά-σιγά επικρατούν τα κόμματα ταυτοτήτων και τα κινήματα κατά της αστικής ιδεολογίας των νοικοκυραίων.

Όχι κατ' ανάγκη επειδή οι εναλλακτικές κοσμοθεωρίες νίκησαν την ιδεολογία των αστικών κομμάτων, αλλά διότι οι νοικοκυραίοι υπολείπονται σε αριθμούς.

Τα εκατομμύρια των ευρωπαίων ανέργων, και τα εκατομμύρια των μη-ευρωπαίων λαθρομεταναστών, υποσκελίζουν τους νοικοκυραίους, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι γηρασμένοι σε ηλικία.

Αυτή η δημογραφική και οικονομική πραγματικότητα θα αντανακλάται συνεχώς στα εκλογικά αποτελέσματα. Ίσως να χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη διότι τα κόμματα των αστών νοικοκυραίων, κατέχουν την πείρα της εξουσίας. Αλλά χωρίς λαϊκή βάση, θα εξαλειφθούν όπως το Πασοκ.

No comments:

Post a Comment