Sunday, May 3, 2020

Η μαζική παράκρουση του κορωνοϊού έχει και εκπαιδευτικά αίτια



Το έγκλημα του μαζικού εγκλεισμού της μισής ανθρωπότητος, έχει σίγουρα πολιτικά και οικονομικά αίτια.

Όμως έχει και εκπαιδευτικά αίτια. Επί δεκαετίες αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια φοιτητές, που δεν εφοδιάζονται με βασικά εργαλεία σκέψεως. Με αποτέλεσμα στην μετέπειτα επαγγελματική τους ζωή, να κάνουν παιδαριώδεις συλλογισμούς.

Βλέπουμε "καθηγητές" τύπου Anthony Fauci (ο αμερικανός Τσιόδρας), να λέει ότι επ' ευκαιρίας του κορωνοϊού, θα πρέπει να καταργηθεί δια παντός η χειραψία, προκειμένου να γλυτώσουμε από τις επιδημίες γρίπης.

Ακόμη και αν σε κάποια πανεπιστήμια διδάσκονται μαθήματα συλλογισμών, δεν είναι υποχρεωτικά για τους φοιτητές, ή διδάσκονται λίγες ώρες, και μετά οι φοιτητές λησμονούν το περιεχόμενό τους.

Αν κάποιος στοχεύει σε ένα πτυχίο ιατρικής, εκτός από βασικά μαθήματα όπως ανατομία, θα πρέπει οπωσδήποτε να εφοδιαστεί με τα εξής εργαλεία σκέψεως:

1.Επιστήμη συλλογισμών-κριτική σκέψη. Εκτός από το Όργανον του Αριστοτέλους, θα πρέπει να διδαχτεί και το Σύστημα Λογικής του John Stuart Mill.

2. Φιλοσοφία της επιστήμης. Ο επιστήμων χρειάζεται ένα εύρος φιλοσοφικών εννοιών, για να διευρύνει την αντίληψή του. Πχ να γνωρίζει τις διαφορετικές φιλοσοφικές προσεγγίσεις στο δίπολο υγεία-ασθένεια. Phlosophy of medicine. Philosophy of disease.

3. Ιστορία ασθενειών. Κάθε κλάδος, είτε μιλάμε για την οικονομία, είτε την πολιτική, είτε την ιατρική, είτε την αρχιτεκτονική, διαθέτει αντίστοιχη ιστορία. Ο ιατρός πρέπει να είναι εξοικειωμένος με την ιστορία των ασθενειών. Πώς και γιατί εμφανίστηκαν σε μία συγκεκριμένη εποχή και σε μία συγκεκριμένη περιοχή; Πώς και γιατί εξαφανίστηκαν την συγκεκριμένη εποχή και στην συγκεκριμένη περιοχή; Αλλιώς θα λειτουργεί σπασμωδικώς βάσει των φυλλαδίων που του στέλνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

4. Κυρίαρχο επιστημονικό παράδειγμα. Ο φοιτητής από το πρώτο έτος θα έπρεπε να διδάσκεται ότι αυτό που του μαθαίνουν, είναι το κυρίαρχο επιστημονικό παράδειγμα, στην συγκεκριμένη εποχή, και όχι η μοναδική αλήθεια. Το ανέλυσε ο Thomas Khun στο έργο του για τις επιστημονικές επαναστάσεις. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών αποφοιτά έχοντας την αντίληψη ότι αυτό που έμαθαν, είναι το σωστό, το μοναδικό, το αναλλοίωτο. Ενώ θα έπρεπε να μαθαίνουν ότι είναι πρόσκαιρο. O David Sackett, ένας από τους πατέρες της τεκμηριωμένης ιατρικής (evidence-based medicine) είχε δηλώσει το εξής περίφημο, Half of what you learn in medical school is dead wrong (Τα μισά απ' αυτά που μαθαίνεις στην ιατρική σχολή, είναι τελείως λάθος).

5. Θεωρία και πρακτική συστημάτων (systems theory, systems thinking). Σε κάποια τμήματα εφαρμοσμένων και θεωρητικών επιστημών, κάποιοι φοιτητές ακούν μερικές διαλέξεις για την θεωρία συστημάτων, δηλαδή μία ολιστική προσέγγιση για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Θα έπρεπε να γίνει δεύτερη φύση τους.

Εκ των πραγμάτων η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων σκέπτεται μερικώς, ειδικώς. Απεδείχθη με την κρίση του κορωνοϊού. Κυβερνήσεις και "ειδικοί" απεφάσισαν ότι ο βασικός δείκτης που θα κρίνει το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας είναι ο δείκτης -R-, που δείχνει τον μέσο όρο νέων κρουσμάτων από έναν ασθενή με κορωνοϊό.

Τα συσσωρευμένα σφάλματα στην εκπαίδευση κατέληξαν στον σημερινό τραγέλαφο. Τα πολιτικά και οικονομικά κίνητρα αποτέλεσαν την θρυαλλίδα, αλλά προϋπήρχαν τεράστιες πυριτιδαποθήκες συσσωρευμένης ανικανότητος και βλακείας, τις οποίες έκτισαν τα πανεπιστήμια.

Λόγω της πολιτικής ορθότητος έχουν καταργηθεί βασικά μαθήματα κλασσικών σπουδών, και αντ' αυτών οι φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών μαθαίνουν queer studies.

Έτσι καταλήξαμε στην υγειονομική "ορθότητα". Μία και μόνη αλήθεια επιτρέπεται να υπάρχει για τον κορωνοϊό, αυτή του ΠΟΥ. Έτσι απεφάνθη η διευθύνουσα σύμβουλος του youtube, Susan Wojcicki, και όποιος ανεβάζει βίντεο με διαφορετική άποψη απ' αυτήν του ΠΟΥ, το βίντεο θα διαγράφεται.

Λόγω της αντιφυλετικής παράνοιας δεν διδάσκεται, και δεν χρηματοδοτείται η φυσική ανθρωπολογία.

Κάπως έτσι καταλήξαμε σε ανίκανους "ειδικούς" σαν τον Τσιόδρα που αντί να ασχολείται με την πρωτογενή έρευνα, αναπαράγει τα δελτία τύπου του ΠΟΥ, αποδεικνύων ότι δεν διαθέτει επιστημονική κατάρτιση.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού, μία επιτροπή ειδικών θα έπρεπε να αποτελείται μεταξύ άλλων από επιστήμονες καταρτισμένους στους εξής κλάδους:

forensic anthropology, δικανική ανθρωπολογία,
forensic epidemiology, δικανική επιδημιολογία
social epidemiology, κοινωνική επιδημιολογία,
paleopathology, παλαιοπαθολογία
history of infectious diseases, ιστορία λοιμωδών νοσημάτων.

Μία τέτοια επιτροπή θα ανεδείκνυε στοιχεία από το παρελθόν των λοιμωδών νοσημάτων. Πώς εμφανίζονται, ποιά τα αίτια, ποιός ο κύκλος τους, κλπ, και θα παρείχαν μία ολιστική προσέγγιση στο σημερινό πρόβλημα.

Όταν όμως δεν γίνονται νεκροτομές σε όσους δηλώνονται νεκροί από κορωνοϊό, τότε δεν έχει νόημα να περιμένει ο Λαός σωτηρία από τσαρλατάνους που δηλώνουν "ειδικοί".

Πρέπει να υπογραμμίσουμε για πολλοστή φορά ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες για τα αίτια και τον τρόπο μεταδόσεως της βουβανικής πανώλης, που θέρισε σχεδόν τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό.

Αυτό δείχνει ότι ο Τσιόδρας όχι απλώς κινείται στα τυφλά. Εθελοτυφλεί.

12 comments:

  1. Ισχύει ότι πολύς κόσμος είναι πορωμένος με την "επιστήμη" όπως τα 15χρονα με τα σμαρτφόουνς αλλά άτομα σαν τον Φάουτσι και τον Τσιόδρα είναι απλά πράκτορες ενώ η αμορφωσιά των περισσότερων πτυχιούχων οφείλεται στο ότι το μυαλό τους δεν λειτουργεί κριτικά διότι απλά δεν μπορεί τόσο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να γίνουν επιστήμονες, η ιδέα ότι ο καθένας μπορεί να σπουδάσει απλά επειδή το θέλει είναι τελείως εσφαλμένη και αυτός είναι ο λόγια που εξηφανήσθησαν τα τεχνικά και παραγωγικά επαγγέλματα. Ειδικά το να σπουδάζουν οι γυναίκες αντί να κάνουν σοβαρούς γάμους από νωρίς ήταν καταστροφικό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Ειδικά το να σπουδάζουν οι γυναίκες αντί να κάνουν σοβαρούς γάμους από νωρίς ήταν καταστροφικό."
      Αυτό είναι το βρήκες. Καταστραφήκαμε σα κοινωνία επειδή δε παντρεύονται οι γυναίκες και σπουδάζουν

      Delete
    2. Ναι, διότι δεν κάνουν παιδιά, παλεύουν να τα κάνουν σε μεγάλες ηλικίες και βγαίνουν όλα προβληματικά έως καθυστερημένα, κάνουν μεγάλη μπάζα οι κλινικές εκτρώσεων και εξωσωματικών γονιμοποιήσεων και τελικά οι περισσότερες που θα κάνουν παιδιά καταλήγουν μονογονεϊκές μάνες με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό.

      Delete
    3. Ούτε οι άντρες έχουν πλέον στο μυαλό τους να κάνουν παιδιά. Δεν εντοπίζεται μόνο στις γυναίκες το πρόβλημα για να στο λέω κάτι παραπάνω ξέρω. Ίσα ίσα που υπάρχουν νεαρές γυναίκες που δουλεύουν και παράλληλα μεγαλωνουν μόνες τους τα παιδιά τους και τα καταφέρνουν μια χαρά στο τέλος. Το αντρικό φύλο είναι αυτό που έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα της οικογένειας. Τα υπόλοιπα που ανέφερες ασχολίαστα εντελώς.

      Delete
    4. Και βασικά όλα αυτά δεν έχουν και καμία σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο οπότε δεν έχει νόημα η εν λόγω συζήτηση. Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι σύνθετο και σίγουρα δεν ευθύνονται αποκλειστικώς οι σπουδαγμένες γυναίκες όπως αναφέρεις.

      Delete
    5. Ακριβώς, στην καλύτερη περίπτωση να έχεις μονογονεϊκές μανάδες το οποίο παράγει άτομα με σοβαρά προβλήματα λόγω ανισορροπιασ ρόλων. Δεν είπα ότι φταίνε οι σπουδαγμένες γυναίκες. Το καπιταλο-κομμουνιστικό σύστημα του κινήματος των Ιακωβίνων το 1789 αποδόμησε ό,τι είχε απομείνει στην Δύση. Ένα από τα κόλπα ήταν να διπλασιάζεις το εργατικό δυναμικό υποδιπλασιάζοντας τον μισθό, δηλαδή να μπουν οι γυναίκες στους εργασιακούς χώρους. Όποτε αναγκαστικά οι δυτικές κοινωνίες έπρεπε να γίνουν καταναλωτικές και άρα αντιπαραγωγικές και επικεντρωμένες στην παροχή υπηρεσιών. Τέλος οι σπουδές μετέθεσαν τον γάμο και την μητρότητα τουλάχιστον μια δεκαετία όποτε αρχίσαμε να εισάγουμε ισλαμιστές για να " λύσουμε το δημογραφικό".

      Delete
    6. Δηλαδή όλα τα παιδια τα οποία προέρχονται από μη μονογονεϊκές οικογένειες είναι φυσιολογικά; Ή ότι τα παιδιά που προέρχονται από χωρισμένους γονείς γίνονται εγκληματίες, σχιζοφρενείς, ναρκωμανείς και γενικώς προβληματικοί όπως τους αναφέρεις; Διότι η κοινωνία έχει πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Και ξέρω άπειρα τέτοια παραδείγματα. Πολλά άτομα από φυσιολογικές οικογένειες γεννιουνται με πολλά προβλήματα. Βασικά όλος ο κόσμος έξω ψυχολογικά προβλήματα έχει.
      Πολλές κοινωνίες στην αρχαιότητα υπήρξαν μητριαρχικές και μάλιστα οι γυναίκες είχαν και πολλά προνόμια και έκαναν ότι δουλειες έκαναν και οι άντρες.
      Τώρα σε ότι αφορά το κίνημα των Ιακωβίνων και τη περίφημη Δύση εμείς ήμασταν σκλάβοι των Οθωμανών τότε.
      Αποτύχαμε σα κοινωνία, σαν Ελληνες, σα κράτος σαν έθνος και ρίξαμε την αποτυχία αυτή στις σπουδαγμένες γυναίκες και στα καθυστερημένα παιδιά που αυτές γεννάνε όπως αναφέρεις.
      Είδαμε και τον μέσο Ελληνα οικογενειαρχη τι πέτυχε. Να πηγαίνει με Κονγκολεζες και Σενεγαλεζες ιερόδουλες στο κέντρο της Αθήνας για να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις του και πολλοί να κάνουν λευκούς γάμους με γυναίκες από Αιθιοπία για να πάρουν κάνα φράγκο τα οποία έτσι κι αλλιώς πολλοί από αυτούς τα τρώγανε στα καζίνο των Σκοπίων και λοιπών βαλκανικών χωρών. Αυτοί είμαστε σαν κοινωνία δυστυχώς.

      Delete
  2. τα ξέρασε όλα το Tsiodras

    https://youtu.be/GLZennHBd7Y

    ReplyDelete
  3. Έχετε και οι δύο ενδιαφέρουσες απόψεις αλλά τείνω να αποδίδω μεγάλυτερο ρόλο στις ελεεινιδες για την καταστροφή που βιώνουμε. Που είναι οι σπαρτιατισσες που λέγανε γύρνα νεκρός η νικητής?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πεθάνανε και δε ξαναγυρνάνε. Αναρωτιέμαι που πήγαν εκείνοι οι σπουδαίοι Σπαρτιάτες πολεμιστές του Λεωνίδα που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα;
      Μάντεψε. Δεν υπάρχουν ούτε εκείνοι. Ο μέσος Ελληνας ζει μέχρι τα 30 με τους γονείς του και συντηρείται με τη σύνταξη της γιαγιάς του. Αντε να κάνουν οικογένεια αυτοί μεθαύριο και να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.
      Η ιστορία δε γράφεται με νεκραναστασεις. Ο χρόνος προχωρά και τον ακολουθούν όσα έθνη διαθέτουν στοιχειώδη αυτοσεβασμό. Οι υπόλοιποι μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και εξυπηρετούν συζητήσεις όπως αυτή.
      Τώρα σε ότι αφορά τους άντρες που αποδίδουν ευθύνες στις γυναίκες το κάνουν λόγω συμπλεγματικού χαρακτηρα. Στη μάχη των δύο φίλων έχουν κερδίσει οι γυναίκες και κάποιοι ακόμα να το καταλάβουν. Ελεεινιδες τις αποκαλείς εσύ, αλλά η Μύκονος και άλλα νησιά έχουν γεμίσει με ομοφυλόφιλους, παιδεραστές και άλλους εκφυλους. Ο, ξέχασα να αναφέρω πολλοί από αυτούς είναι και οικογενειάρχες. Αφήστε το ένδοξο παρελθόν στην ησυχία του και κοιτάξτε να δούμε τι θα κάνουμε σήμερα που είμαστε σαν έθνος στο χείλος της καταστροφης, γιατί έτσι όπως πάμε μεθαύριο δε θα υπάρχουμε

      Delete
    2. Τέλος, και αυτό πάει ως απάντηση και στον από πάνω συνομιλητή που λέει ότι κανουν οι γυναίκες παιδιά σε μεγάλη ηλικία. Μόνες τους τα κανουν τα παιδιά οι γυναίκες ή τους τα φέρνει ο πελαργός; Το γεγονός πως κάποιες γυναίκες δε μπορούν να συλλάβουν και το πετυχαίνουν σε μεγάλη ηλικία με εξωσωματικές τεχνικές το έχετε σκεφτεί; Αυτές δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν παιδιά; Το ξέρετε ότι σαν λαός έχουμε μεγάλο πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα; Και δεν οφείλεται μόνον στο γυναικείο φύλο ή στην ηλικία αλλά και στους νεαρούς άντρες.
      Ποια απαίτηση έχετε από τις γυναίκες δηλαδή; Να μη σπουδάσουν, να μη ζήσουν τη ζωή τους και να κάνουν 2 και 3 παιδιά στα 18 τους χρονια και να είναι κλεισμένες σε ένα σπίτι περιμένοντας τον άντρα να δωσει το χρήμα και να σας φροντίζουν και από πάνω; Και αν έχετε αυτήν την απαίτηση κάντε αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σας. Έχετε εσείς την οικονομική ευμάρεια με έναν μισθό να συντηρήσετε μια γυναίκα που δε δουλεύει μαζί με 3,4 παιδιά; Και αν μπορείτε τις σας αποτρέπει από τα να βρείτε μια τέτοια γυναίκα; Το καημό σας ήρθατε να βγάλετε εδώ; Έχετε δει τι οικονομικές συνθήκες επικρατουν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια; Ποιο νεαρό ζευγάρι έχει την δυνατότητα να ταΐσει τα παιδιά του στις μέρες μας; Σε ποια κοινωνία ζείτε και απαντάτε με θεωρίες συνωμοσίας όπως το κίνημα των Ιακωβίνων κτλ; Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

      Delete
    3. Πηγαίνετε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη πλατεία Αμερικής σε κάτι εγκαταλελειμένα κτήρια να δείτε κάτι ελληναρες που συνουσιαζονται με τσιγγάνες και με μικρά παιδιά υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών για λίγα ευρώ και θα καταλάβετε γιατί οι ελλεινιδες όπως τις αποκαλείτε προτιμούν να μεγαλώσουν μόνες τους παιδιά σε μεγάλη ηλικία. Διότι δεν έμειναν μόνες τους από επιλογή κάποιος τις εγκατέλειψε.

      Delete