Sunday, May 31, 2020

Η κοινωνική αποδυνάμωση των ΗΠΑ ως αντίβαρο στις στρατηγικές τους επιλογές στην Μεσόγειο



Όταν αναλύουμε ένα θέμα, πχ φυλετικές εξεγέρσεις στην Μιννεσότα, από Ελληνική σκοπιά, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν και τα γεωστρατηγικά δεδομένα στην περιοχή μας. Οφείλουμε να προσεγγίζουμε το ζήτημα της Μιννεσότα ολιστικώς.

Αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ παρέχουν ανοχή και εγγυήσεις στον Ερντογάν, για να συνεχίσει την στρατιωτική επέμβασή του στην Λιβύη, διότι οι ΗΠΑ φοβούνται εμπλοκή της Ρωσσίας σε αυτό το θέατρο πολέμου. Και επειδή προσπαθούν να περιορίσουν την ρωσσική διείσδυση, κάνουν ό,τι και στην Συρία. Αφήνουν ελεύθερα τα χέρια του Ερντογάν, όσο και αν διαφωνούν μαζί του σε επί μέρους ζητήματα.

Μία ανάλυση με βάση τα Ελληνικά συμφέροντα, θα έβλεπε τις ταραχές στις ΗΠΑ ως έναν τρόπο αποδυναμώσεως των ΗΠΑ, ώστε τα εσωτερικά πλήγματα να αποδιοργανώσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική.

Δεν έχουμε καμμία απολύτως διάθεση να δούμε την νεο-οθωμανική Τουρκία να επεκτείνεται στην Βόρειο Αφρική, με Αμερικανική προστασία και ανοχή.

Και επειδή δεν μπορούμε να συγκρουστούμε ευθέως με τις ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο, μπορούμε να συγκρουστούμε πλαγίως, δι' αντιπροσώπων, στο έδαφός τους, με την βοήθεια των μειονοτήτων.

Όπως οι ΗΠΑ προξενούν τεράστιο κακό στα Ελληνικά συμφέροντα στην Βόρειο Αφρική, έτσι πρέπει να υπάρχουν αντίποινα στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Όποιος Έλλην λειτουργεί με την λογική, "είμαστε λευκοί, άρα πρέπει να συμπαραταχθώ με τους λευκούς στις ΗΠΑ", φορά παρωπίδες, και δεν σκέπτεται ολιστικώς. Δεν υπεισέρχεται στην σκέψη του η διαρκώς επιδεινουμένη κατάσταση στην Μεσόγειο εξ αιτίας των Αμερικανών στρατηγικών επιλογών.

No comments:

Post a Comment