Saturday, May 2, 2020

Οι ραγιάδες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες και το κόστος των επιλογών τους



Το κατοχικό καθεστώς πορεύεται βάσει της αλλοπρόσαλλης "λογικής" του Τσιόδρα: προαιρετική η μάσκα στα σουπερμάρκετ, υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς.

Όσοι πολίτες, καταστηματάρχες, και επιχειρήσεις, εφαρμόσουν αυτά τα γελοία και ανθυγιεινά μέτρα, και καταστραφούν οικονομικώς, κοινωνικώς, και οικογενειακώς, θα φέρουν ακεραία την ευθύνη.

Οποιοδήποτε γελοίο μέτρο σκαρφιστούν οι τσαρλατάνοι κορωνο-προφήτες το χρωματίζουν θετικώς με μία φράση, "δημόσια υγεία", και ύστερα ένα σωρό ραγιάδες προσκυνούν και υπακούν στις αυτοκαταστροφικές διαταγές.

Όποιος εμπιστεύεται την ζωή και την υγεία του σε τσαρλατάνους τύπου Τσιόδρα, είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες που θα υποστεί.

Αρκετά με την ανευθυνότητα των πολιτών. Μεταθέτουν συνεχώς τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες αχρήστων πολιτικών και "ειδικών", και ύστερα έχουν το θράσος να παραπονούνται για τις ζημίες που υπέστησαν. Με απύθμενο θράσος ζητούν αποζημιώσεις από το κοινωνικό σύνολο, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες των επιλογών τους.

Αν ένας ιδιοκτήτης καφενείου υπακούσει στα μέτρα του Τσιόδρα και δεν δέχεται πολλούς πελάτες στο κατάστημα, επειδή φοβάται το διοικητικό πρόστιμο, γιατί θα πρέπει να τον αποζημιώσει το κοινωνικό σύνολο; Επειδή είναι ραγιάς;

Ενώ έχει επιλογές, προτιμά τον ραγιαδισμό. Αν θέλει, μπορεί να δώσει συλλογική μάχη στους δρόμους ενάντια στην υγειονομική χούντα. Μπορεί να καταφύγει στην μαζική πολιτική ανυπακοή.

Αλλιώς σε ατομικό επίπεδο, μπορεί να αναλάβει το ρίσκο να δουλέψει κανονικά, και ας του επιβάλλει πρόστιμο ο πραιτωριανός. Αλλά η συνύπαρξη ραγιαδισμού, και αποζημιώσεως από το κοινωνικό σύνολο δεν αποτελεί βιώσιμη λύση.

Ή μπορεί να συμφωνεί κατά 100% με τις "επιστημονικές" πομφόλυγες του Τσιόδρα και θεωρεί ότι είναι απολύτως σωστό να κρατάμε κοινωνικές αποστάσεις, για τα επόμενα 2 χρόνια. Τότε να σωπάσει, και να πάψει να διαμαρτύρεται για την καταστροφή που θα υποστεί. Κάνει μία επιλογή, πρέπει να αναλάβει και το κόστος της επιλογής του.

Ένα ποσοστό πολιτών θα προτιμήσει να υποστεί ανήκεστο βλάβη από τα μέτρα του Τσιόδρα, προκειμένου να μην κολλήσει τον ιό. Αυτά τα άτομα δεν αξίζουν ούτε πολιτικά, ούτε κοινωνικά δικαιώματα. Είναι ήδη ζωντανοί-νεκροί. Πρέπει να τους εκβάλλουμε κοινωνικώς. Είναι ξένοι και ανυπόφορο βάρος για την κοινωνία.

5 comments:

  1. κάτσε να δεις γέλια με την οικουμενική του 100% που θα εφαρμόσει 5ο μνημόνιο ενώ θα εγκατασταθούν 2-3 εκατομμύρια λαθραίοι ακόμα μέσα στην νύχτα και καθώς ο ραγιάς θα μετράει τα ψιλά του από το επίδομα μήπως μπορέσει να αγοράσει το καινούργιο άι-φόουν.

    ReplyDelete
  2. Μέχρι σήμερα πηγαίναμε στα σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα, αλλά από Δευτέρα που υποτίθεται "χαλαρώνουν" τα μέτρα η μάσκα θα είναι υποχρεωτική!!! [ξάδελφος του πρωθυπουργού είναι βλέπεις αυτός που κατασκευάζει τις μάσκες, τι να λέμε πια...]
    Ούτε μαθητευόμενοι μάγοι δεν κάνουν τέτοιες σαχλαμάρες....

    ReplyDelete
  3. Εντάξει Ιφικρατη πρέπει κάποιος να τους οργανώσει ποιός θα το κάνει το ΚΚΕ που συγκεντρώνετε ανα 3 μέτρα με μάσκες; Ακόμα και οι αναρχικοί έχουν λουφαξει ενω μας τα είχαν πρήξει κάθε δεύτερη μέρα και πορεία. Μετά της 24.00 απαγόρευση κυκλοφορίας για ποιό λόγο; μήπως γιατί θα αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλων; μήπως γιατί οι ληστείες θα είναι λύση επιβίωσης;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάλλον για να μην δούμε τις μετακινήσεις κάποιων ....

      Delete
    2. Σωστότατος!!!!!!
      Τα καράβια στα λιμάνια φθάνουν 3-4 το πρωί και ξεκινούν τα κομβόι των πούλμαν για τα hotspot...

      Delete