Monday, May 18, 2020

Για την "υπερθέρμανση" του πλανήτου και την τρομοϋστερία του κορωνοϊού χρησιμοποιείται το ίδιο τέχνασμα εξαπατήσεως των λαών



Από την πρακτική πείρα που αποκτήσαμε από την υστερία του κορωνοϊού, εξάγεται ένα θετικό συμπέρασμα.

Η προγνωστική μοντελοποίηση έχει αξιοπιστία αναλόγου επιπέδου με τις προβλέψεις που κάνουν οι χαρτορίχτρες.

Στην εποχή του κορωνοϊού διαπιστώσαμε ότι τα θεωρητικά μοντέλα των τσαρλατάνων τύπου Neil Ferguson, δεν αξίζουν τίποτε.

Μοντέλα με αντίστοιχες δυσλειτουργίες και λανθασμένες παραδοχές, χρησιμοποιούνται για να "προβλέψουν" την θέρμανση του πλανήτου.

Οι τσαρλατάνοι "ειδικοί" χρησιμοποιούν το μαθηματικό μοντέλο ως φωνή εξ ουρανού, η οποία τάχα τους αποκαλύπτει το μέλλον.

Στην ουσία πρόκειται για ευσεβείς πόθους, για προαποφασισμένες επιλογές, για αυθαίρετα συμπεράσματα, για ιδιοτελή και πολιτικά συμφέροντα, για δικές τους προκαταλήψεις τις οποίες ενσωματώνουν σε κώδικα προγραμματισμού, και ενδύουν με τον μανδύα της "επιστήμης".

Τα μαθηματικά τους μοντέλα, τα σχεδιάζουν οι ίδιοι κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να "προβλέπουν" αυτά που οι ίδιοι θέλουν να εξαχθούν ως συμπεράσματα.

Πρόκειται για την ίδια συνομοταξία τσαρλατάνων. Χρησιμοποιούν τα ίδια τεχνάσματα.

Οι τσαρλατάνοι του κορωνοϊού και τα μοντέλα τους, δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το μέλλον σε χρονική απόσταση δύο εβδομάδων.

Αλλά οι τσαρλατάνοι της υπερθερμάνσεως και τα μοντέλα τους, ισχυρίζονται ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον σε χρονική απόσταση 10 ετών.

Όποιος πιστεύει στις μελλοντολογικές ικανότητες των "ειδικών", καλύτερα να δώσει τα λεφτά του σε χαρτορίχτρες. Κοστίζουν φθηνότερα, και ίσως έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία. 

1 comment:

  1. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Καλιφόρνια θα ήταν εδώ και δεκαετίες κάτω από το νερό.

    ReplyDelete