Saturday, May 16, 2020

Το πρόβλημα των συνλοιμώξεων στην εποχή του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία


Ένα ενδιαφέρον επιδημιολογικό ερώτημα που χρήζει απαντήσεως από πραγματικούς επιστήμονες αλλά και τσαρλατάνους τύπου Τσιόδρα είναι το εξής:
Είναι δυνατόν ένα άτομο ή μία κοινωνία να κτυπηθεί ταυτοχρόνως από δύο ή τρεις ή τέσσερις επιδημίες; Πχ από χολέρα, βουβωνική πανώλη, γρίπη, και κορωνοϊό;
Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο ή μήπως τα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα πλήττουν ένα-ένα, και ποτέ μαζί και συγχρόνως;
Το ερώτημα έχει σημασία, διότι με βάση τα κριτήρια θνητότητος τσαρλατάνων τύπου Τσιόδρα και ΠΟΥ, αν μία κοινωνία σήμερα πληγεί από covid-19 και ευλογιά, οι νεκροί θα καταγράφωνται ως νεκροί από κορωνοϊό.
Αν ένας ασθενής μολυνθεί από βουβωνική πανώλη και κορωνοϊό, ο Τσιόδρας θα τον καταγράψει ως θύμα του covid-19.
Τονίζουμε αυτή την περίπτωση διότι μέχρι στιγμής οι κορωνο-προφήτες καταφέρνουν να κοροϊδεύουν την κοινωνία επειδή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή ένα έμφραγμα δεν είναι μεταδοτικό. Οπότε καταγράφουν περιστατικά από έμφραγμα ή καρκίνο ως θανάτους από κορωνοϊό, χωρίς να συναντούν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.
Αν όμως τον προσεχή χειμώνα ξεσπάσει μία επιδημία γρίπης από ένα νέο στέλεχος του ιού, αρκετά ανθεκτικό, και συγχρόνως ανιχνευτεί ο κορωνοϊός σε έναν νεκρό, ως τί θα καταγράφεται; Ως θύμα του κορωνοϊού;
Αυτό θα πράξουν οι κορωνο-προφήτες ακόμη και αν ξεσπάσει μία επιδημία φυματιώσεως ή τύφου; Έτσι δείχνει η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των γελοίων "ειδικών".
Ενώ ακόμη και τώρα προχωρούμε στα τυφλά επειδή ο νεοβυζαντινός ψάλτης αρνείται να προχωρήσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, στην περίπτωση δύο ή τριών ταυτοχρόνων λοιμωδών νοσημάτων, ο Τσιόδρας θα καταγράφει όλους τους θανάτους ΜΕ covid-19 ως νεκρούς ΑΠΟ covid-19, και θα είμαστε τελείως αποπροσανατολισμένοι στο ποιό λοιμώδες νόσημα σκοτώνει ποιόν, και γιατί.
Στην κάτωθι μελέτη, αναφέρεται η ταυτόχρονη επιδημία ιλαράς και ανεμοβλογιάς σε παιδιά μεταναστών στην Ιταλία το 2011. Άρα μπορεί να μολυνθεί μία πληθυσμιακή ομάδα από δύο λοιμώδη νοσήματα ταυτοχρόνως.
Επομένως υφίσταται η έννοια των συνλοιμώξεων (co-infections). Tο άρθρο λέει, ότι υπάρχουν συνλοιμώξεις, αλλά όχι συννοσηρότητες από δύο διαφορετικούς ιούς.
Δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη μελέτη είναι αποδεκτή ως έγκυρη, ξέρω όμως ότι ο Τσιόδρας και η παρέα του έχοντας ενσωματώσει μία μονοδιάστατη θεώρηση περί ασθενείας, θα καταγράφουν όλους τους νεκρούς ως covid-19, ακόμη και αν εμφανιστεί επιδημία βουβωνικής πανώλης.
Για το ζήτημα των συνλοιμώξεων έχει κάνει ήδη αναφορά η επιτροπή των "ειδικών" τσαρλατάνων, η οποία έχει δηλώσει ότι τον χειμώνα ενδέχεται να πλήξει την Ελλάδα ο ιός της γρίπης και ο κορωνοϊός.
Το ζήτημα είναι πώς θα καταγράφουν τα κρούσματα, τους ασθενείς, και τους θανάτους. Από την στιγμή που δεν διαχωρίζουν θάνατο από εγκεφαλικό, με θάνατο από κορωνοϊό, δεν υπάρχει περίπτωση να διαχωρίσουν θάνατο από γρίπη με θάνατο από κορωνοϊό.

Αυτό σημαίνει ότι οι θάνατοι από γρίπη τον προσεχή χειμώνα θα καταγράφωνται ως θάνατοι από κορωνοϊό. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει εσφαλμένως την θνητότητα από κορωνοϊού, θα δώσει έναυσμα για νέα μαζική καραντίνα, και θα προξενήσει σύγχυση σε ασθενείς και θεράποντες ιατρούς ως προς την αντιμετώπιση των ασθενειών. 
Simultaneous infection and clinical illnesses of a viral and bacterial etiology is a well known fact, as well as co-infections but not simultaneous illness caused by two distinct viruses. However, clinical disease caused by two viruses at the same time is known to be a feature of only a few viruses, notably HIV, hepatitis B and hepatitis C viruses.

3 comments:

  1. Η πανδημία του θανατηφόρου ιού της Δημοκρατίας κρατάει 200 συνεχόμενα χρόνια τώρα και εξαπλώνεται χωρίς να δημιουργεί ανοσία. Για περισσότερα δείτε Ιούλιο Έβολα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν είναι δημοκρατία αυτό το μόρφωμα. Για περισσότερα δείτε Αριστοτέλη.

      Delete
    2. Για να αναπτύξεις ανοσία στη λεγόμενη δημοκρατία είναι δύσκολο, πρέπει να απαγκιστρωθεις ιδεολογικά και στη συνέχεια να γίνεις ανεξάρτητος υλικά από τις διαδικασίες της

      Delete