Thursday, May 7, 2020

109 θάνατοι μέχρι στιγμής από εποχική γρίπη, ίδια τάξη μεγέθους με τον κορωνοϊό



Επίσημα στοιχεία ΕΟΔΥ για θανάτους από εποχική γρίπη, μέχρι στιγμής.

Συνολικώς 109 θάνατοι.

"Από την εβδομάδα 40/2019 έως και την εβδομάδα 17/2020 (20–26 Απριλίου 2020) καταγράφηκαν 248 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Από αυτά, τα 227 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.

Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 93 (37,5%) είχαν εμβολιαστεί για την γρίπη. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 109 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 91 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ."

109 θάνατοι από εποχική γρίπη, 140 θάνατοι από κορωνοϊό, παρά τα στατιστικά τερτίπια του τσαρλατάνου Τσιόδρα.

Έστω και έτσι, η διαφορά είναι μικρή. Αν αφαιρεθούν τα εγκεφαλικά, οι καρδιοπάθειες, οι νεοπλασίες, και οι υπερήλικες που κατέγραψε ο Τσιόδρας, αμφιβάλλω αν έστω οι μισοί από τους 140 πέθαναν από κορωνοϊό.

Η κουτοπόνηρη απάντηση του τσαρλατάνου σε αυτό το επιχείρημα, είναι ήδη γνωστή:

"Χωρίς την καραντίνα θα είχαμε περισσότερους νεκρούς".

Όσο περνά ο καιρός και γίνονται συγκρίσεις με άλλες χώρες που δεν εφήρμοσαν καραντίνα, το σόφισμα του τσαρλατάνου θα χάνει την ισχύ του στις φοβισμένες μάζες.

Το ζήτημα είναι ότι το ίδιο ακριβώς σόφισμα χρησιμοποίησαν οι τσαρλατάνοι "οικονομολόγοι" για να επιβάλλουν το μνημόνιο στον Λαό:

"Αν δεν είχαμε προσφύγει στο μνημόνιο, το χρέος θα είχε αυξηθεί ακόμη περισσότερο, θα είχαμε ακόμη περισσότερη ανεργία", έλεγαν τότε οι απατεώνες-παπαγάλοι του ΔΝΤ.

1 comment:

  1. Στην Ελλάδα δεν έχει αποτέφρωση και μιλούσαν για χιλιάδες νεκρούς όπως στην Ιταλία θα έπρεπε να σκηνοθετήσουν χιλιάδες κηδείες. Στην Ιταλία οι όσοι θάνατοι ήταν πραγματικοί δεν είχαν καμία σχέση με κανέναν κορωνοϊό.

    ReplyDelete