Thursday, May 28, 2020

Η Ελλάδα πρέπει να απαιτεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης



Αρκετοί αντιπολιτευόμενοι "πατριώτες" βρήκαν άλλη μία ευκαιρία για να ασκήσουν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το ζήτημα του Έβρου, ισχυριζόμενοι ότι υποβαθμίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας για αρπαγή ελληνικών εδαφών.

Δεν θα ξανακάνω όλη την ανάλυση που έκανα πριν από δύο χρόνια για το Σκοπιανό ζήτημα και την συμφωνία των Πρεσπών. (υπάρχουν ένα σωρό άρθρα στην ιστοσελίδα μου για όποιον ενδιαφέρεται για εκείνη την περίοδο). 

Εδώ ένα δείγμα του τί μπορούν να πράξουν οι διάφοροι πατριωτικοί σύλλογοι αντί να κλαυθμηρίζουν: 
http://www.iphicratisamyras.com/2013/11/blog-post_21.html

Σήμερα επαναλαμβάνεται η ίδια συμπεριφορά. Οι ψευτοπατριώτες ωρύονται επειδή η Τουρκία διεκδικεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τηρεί ενδοτική στάση.

Ο "πατριωτισμός" των ραγιάδων περιορίζεται στο να καταγγέλουν την ενδοτική στάση του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, χωρίς ποτέ να διεκδικούν κάτι.

Κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή τηρεί χλιαρή στάση στην προσπάθεια των νεο-οθωμανών να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά ουδέποτε σκέφτηκαν ότι ο πρώτος που πρέπει να ζητά αναθεώρηση της Συνθήκης, είναι η Ελλάδα.

Όποιος παίζει μονίμως πολιτικό κατενάτσιο, είναι λογικό να ηττάται.

Από την στιγμή που δεν διεκδικείς την κατεχομένη Ανατολική Θράκη, είναι απολύτως λογικό ο αντίπαλος να διεκδικεί την Δυτική Θράκη.

Το να παρουσιάζωνται κάποιοι ηλίθιοι "πατριώτες" και να καταγγέλουν την παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι κωμικοτραγικό.

Το ερώτημα έπρεπε να είναι, γιατί δεν την παραβιάζουμε εμείς; Δεν θέλουμε επέκταση των συνόρων; Ή μήπως οι "πατριώτες" απεφάσισαν οριστικώς και αμετακλήτως ότι τα σύνορα σταματούν στον Έβρο;

Οι ραγιάδες απεφάσισαν ότι η οποιαδήποτε οπισθοχώρηση από αυτή την συνοριογραμμή είναι προδοσία.

Τότε, δημιουργούν την εντύπωση ότι η οποιαδήποτε Ελληνική διεκδίκηση πέραν αυτής της γραμμής είναι αποικιοκρατική και κατακτητική πολιτική. Ό,τι ακριβώς έκαναν οι "πατριώτες" των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό, το ίδιο ακριβώς κάνουν για το ζήτημα του Έβρου.

Τότε, προκειμένου να διασώσουν την (Νότιο) Μακεδονία απεμπόλησαν την κατεχομένη Βόρειο Μακεδονία. Σήμερα προκειμένου να διασώσουν την Δυτική Θράκη, απεμπολούν την κατεχομένη Ανατολική Θράκη.

Ακόμη και αν στην παρούσα φάση δεν μπορείς να διεκδικήσεις ένα κατεχόμενο Ελληνικό έδαφος, είτε διότι δεν διαθέτεις το απαραίτητο δημογραφικό εκτόπισμα, ή την απαραίτητη στρατιωτική ισχύ, ή το αναγκαίο πολιτικό προσωπικό για τέτοιους στόχους, οφείλεις να δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες για το μέλλον, και να αφήνεις παρακαταθήκες για τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων.

Όταν ενσταλάζεις στο λαϊκό υποσυνείδητο ότι πρέπει να φοβάσαι μήπως ο εχθρός παραβιάσει τα σύνορά σου, αντί να σκέπτεσαι πώς θα παραβιάσεις τα προσωρινά σύνορα του εχθρού, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Ακόμη και αν Τουρκία δεν παρεβίαζε τα γεωγραφικά σύνορα στον Έβρο, επεκτείνει συνεχώς τα δημογραφικά της σύνορα δια της εποικιστικής λαθρομεταναστευτικής της πολιτικής, η οποία αποτελεί γεωπολιτικό όπλο στην διπλωματική της φαρέτρα.

Η επέκταση των δημογραφικών της συνόρων, λειτουργεί ως οιονεί επέκταση των γεωγραφικών της συνόρων.

Οι "πατριώτες" που κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις δηλώσεις Δένδια, είναι υποκριτές, διότι ουδέποτε έχουν σκεφτεί ή προτείνει να χαρακτεί μία μακροπρόθεσμη εποικιστική, ηγεμονική, λαθρομεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος εις βάρος της Τουρκίας, η οποία να λειτουργεί ως υπομόχλιο γεωγραφικής επεκτάσεως των Ελληνικών συνόρων.

Δεν έχεις δικαίωμα να κατηγορείς κάποιον ότι είναι ενδοτικός, όταν εσύ δεν είσαι διεκδικητικός.

7 comments:

  1. Τα έχουμε πει τόσες φορές. Λέγοντας "πατριώτης αλλά όχι εθνικιστής" εννοείς 1) ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά των δυο λέξεων, 2) είσαι τρομοκρατημένος από την αριστερά και την δημοκρατία και φοβάσαι μην σε πουν φασίστα, 3) σου αρκεί να διαβάζεις βιβλία για το μεγαλείο του παρελθόντος και να πηγαίνεις σε ομιλίες, σεμινάρια και τίποτα γιορτούλες τύπου Προμηθείων και καμμία φιέστα στο ναό του Κακογεωργίου, 5) όταν έρθει η ώρα για δράση προτιμάς την ασφάλεια του σπιτιού σου και την "νομιμότητα", τους "θεσμούς", τις διεθνείς συνθήκες, την "λογική", την "Ευρώπη", την "δικαιοσύνη" και άρα όλον το κοινοβουλευτικό βόθρο που χορεύει σε αυτούς τους ρυθμούς.

    ReplyDelete
  2. Μιλάμε τώρα που το ξανασκέφτομαι η αμφισβήτηση των συνόρων από μέρους μας και η ρητορική περί αλύτρωτων πατρίδων ακούγεται τρομερά "ακροδεξιό" στο Γραικυλιστάν. Εγώ γι'αυτό εγκατέλειψα τους "πατριωτικούς χώρους" και τους "εθνικούς" και όλα αυτά. Ακόμα και στην Κύπρο θεωρείται ότι πρέπει να κάνουμε κάτι με διεθνή δικαστήρια και τέτοια, έτσι και πεις να πάμε να τους πετάξουμε τους μογγόλους στην θάλασσα θα σε παρουν με τις πέτρες.

    ReplyDelete
  3. Ο χεσμένος ραγιάς νομίζει ότι θα αποφύγει τον πόλεμο επικαλούμενος την συνθήκη της Λωζάνης, φαντάζεται ότι αν κάνει κάτι ο Τούρκος θα έρθουν οι μεγάλες δυνάμεις να υπερασπιστούν την συνθήκη. Οπότε αν του πεις και για αλύτρωτες πατρίδες φτάνει το κόπρανο στα αυτιά. Ο "ευρωπαϊσμός" και ο "νομικός πολιτισμός" της μεταπολίτευσης και του πασοκο-καραμανλισμού δεν αφήνει άλλο περιθώριο στο Γραικό παρά να την φυγή, το λούφαγμα, την κλάψα και καμμιά τελετούλα στο σπίτι του Κακογεωργίου για να κατέβει ο Δίας και να τρομάξει τους Τούρκους.

    ReplyDelete
  4. Ιφικράτη εσύ το πίστεψες αυτό με τον μαύρο στις HΠΑ; Έχουν τσιμπήσει όλοι όπως με τον κοροϊδοϊό, θα γίνει κανένα καινούργιο "σκίσιμο κορανίου" στο Γραικυλιστάν και θα έχουμε τα ίδια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν και το σχόλιο είναι άσχετο με την συγκεκριμένη ανάρτηση, οι ταυτοτικές συγκρούσεις είναι απολύτως φυσιολογικές και καλοδεχούμενες, ειδικώς στις ΗΠΑ. Μακάρι να ενταθούν. Οι εθνοφυλετικοί και εθνοπολιτισμικοί πόλεμοι αποτελούν μόνιμη κατάσταση σε πολλά μέρη του κόσμου, μετά την κατάρρευση του διπολικού κόσμου στις αρχές της δεκαετίας του "1990". Στην Γαλλία οι φυλετικές και θρησκευτικές συγκρούσεις αποτελούν καθημερινή και φυσιολογική πιά κατάσταση, ασχέτως αν το γαλλικό καθεστώς το αρνείται, και μιλά για προβλήματα εξ αιτίας της φτώχειας.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. Πρέπει να γίνει ειδική ανάρτηση γι'αυτό το θέμα. Στήνονται διαφορά τέτοια πανηγυράκια από τις μυστικές υπηρεσίες και τελικά το ερώτημα είναι για το είδους εθνοφυλετικές συγκρούσεις μιλάμε όταν οι μισοί λευκοί είναι με τους μαύρους. Η κοινωνία έχει γίνει πολτός και τελικά οι δικτατορίες προωθούνται μόνο από τους νεοταξίτες ενώ οι "εθνοφυλετιστές" είναι πορωμένοι με τα συντάγματα και τις δημοκρατίες.

      Delete
    3. Δε ξερω ξερω αν επιτρέπει links στο ιστολόγιο αλλα οσο πλησιάζουμε προς εκλογές αυτά τα σκηνικά θα ενταθούν. Θα φροντίσει το δημοκρατικό κόμμα.
      https://www.youtube.com/watch?v=T4jN02kzli4&feature=share

      Delete