Wednesday, April 22, 2020

'Οταν η πολιτική ηλιθιότητα διαπλέκεται με τον τσαρλατανισμό των "ειδικών", δημιουργείται εκρηκτικό μείγμα αυτοκαταστροφής



Στην Βρετανία ο τσαρλατανισμός των λοιμωξιολόγων μετετράπη σε παρατατεμένη εγκληματική πολιτική με χαρακτηριστικά αυτοκτονικής θρησκευτικής σέκτας.

O Dominic Raab που αναπληρώνει τον Boris Johnson, όσο αυτός αναρρώνει, δήλωσε ότι δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγική εξόδου από την καραντίνα, ότι η Βρετανία βρίσκεται ακόμη στην κορύφωση της πανδημίας, και ότι εφ' όσον δεν αναμένεται προσεχώς εμβόλιο για τον κορωνοϊό, η καραντίνα θα συνεχιστεί για πολύ καιρό!

Ο κορυφαίος σύμβουλος Υγείας της Βρετανικής κυβερνήσεως, Chris Whitty, δήλωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα χρειαστεί να παραμείνουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου!

Την ίδια στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα των βρετανικών νοικοκυριών μειώνονται ραγδαίως και γι' αυτό παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους.

Ήτοι οι Βρετανοί παραβιάζουν το lockdown, διότι οι ανοησίες του Raab και των λοιμωξιολόγων τούς έφεραν προ ενός διλήμματος: ή θάνατος από την πείνα, ή μόλυνση από τον κορωνοϊό. Διάλεξαν το δεύτερο, όπως θα έκανε οιοσδήποτε διαθέτει ένστικτο αυτοσυντηρήσεως.

Ο Raab και οι λοιμωξιολόγοι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Όταν πληρώνονται 5-10 χιλιάδες λίρες σταθερό εισόδημα τον μήνα, και έχουν στην άκρη 200 χιλιάδες λίρες, μπορούν εύκολα να κάνουν μαθήματα ηθικής αφ' υψηλού. Αλλά οι περισσότεροι Βρετανοί δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.

Άλλο ένα παράδειγμα πολιτικού που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

1 comment:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=jVH13gWNdxk

    ReplyDelete