Tuesday, April 21, 2020

Τα νέα από το μέτωπο της αληθείας για τον κορωνοϊό είναι ανάμεικτα, και καλά και κακά







Ενώ έρχονται στην επιφάνεια μελέτες δειγματοληπτικών ελέγχων που δείχνουν ότι η θνητότητα του ιού είναι 50 φορές μικρότερη από την αρχικώς νομιζομένη, αντί να εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό στοιχείο από τις πολιτικές αρχές, εκλαμβάνεται ως αποθαρρυντικό.

Ένας συνδυασμός λανθασμένων συλλογισμών, τις οδηγεί να συνεχίσουν το lockdown. Επικεντρώνονται στον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αντί στην μικρότερη θνητότητα.

Παρ' ότι δημοσιεύθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις Αρχές, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom ανακοίνωσε ότι το lockdown δεν θα χαλαρώσει, και σκοπεύει να το συνεχίσει μέχρι τον Μάϊο! Και ότι η καραντίνα θα επηρεάσει ακόμη και τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong θα συνεχίσει το lockdown μέχρι τον Ιούνιο!

Κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Γεωργία και η Νότια Καρολίνα, θα προχωρήσουν σε άμεση κατάργηση του lockdown, εν μέσω πολλών αντιδράσεων.

Όσες αμερικανικές πολιτείες πρόκειται να άρουν τον μαζικό εγκλεισμό το κάνουν κυρίως διότι βλέπουν ότι το κοινωνικό και οικονομικό κόστος είναι τεράστιο και υπερβάλλει κατά πολύ τα όποια υποσχόμενη υγειονομικά οφέλη από το lockdown.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν αμφισβητήσει ακόμη τις βασικές θεωρητικές παραδοχές δια των οποίων επέβαλαν το lockdown. Απλώς βλέπουν ότι τους κοστίζει πολύ.

Είναι προφανές ότι οι πολιτικοί δεν ξέρουν τίποτε από επιδημιολογία και στηρίζονται στις συμβουλές "ειδικών" επιπέδου Τσιόδρα.

Στην Βρετανία o Boris Johnson μετά την προσωπική του περιπέτεια και κάποια στοιχεία που αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών που αποδίδονται στον covid-19, κάνει πίσω και δεν φαίνεται να απεγκλωβίζει την χώρα από το lockdown.

Είναι κωμικοτραγικό το ότι η μισή ανθρωπότητα εγκλωβίστηκε σε έναν λανθασμένο συνδυασμό συλλογισμών και δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί.

Φυσικά υπάρχουν τα κεκτημένα συμφέροντα, και οι φόβοι παραδοχής των εγκληματικών λαθών, που εμποδίζουν τον γρήγορο απεγκλωβισμό από την διανοητική παγίδα.

Από την άλλη μεριά αποδεικνύεται ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την αλήθεια είναι ακόμη αδύναμες, και δεν μπορούν να επικρατήσουν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Παραμένουν αδύναμες οικονομικώς, πολιτικώς, και επικοινωνιακώς.

Η εκτίμησή μου είναι ότι σε αυτό το χρονικό σημείο, σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, η μειωμένη θνητότητα του ιού δεν αποδίδεται στις αρχικές λανθασμένες εκτιμήσεις, αλλά στην επιβολή του lockdown.

Δηλαδή το lockdown εκλαμβάνεται ότι ήταν η σωστή λύση, και η μοναδική σωτηρία. Συνεπώς θεωρούν ότι αν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, θα υπάρξει άμεσα νέο επιδημικό κύμα.

Έχουν εγκλωβιστεί στο δικό τους αφήγημα, και δεν ξέρουν πώς να απεγκλωβιστούν.

Ακόμη και αν χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα στις χώρες που σήμερα υφίστανται lockdown, αν δεν ξεκαθαριστούν τα θεωρητικά ζητήματα, ήτοι οι θεμελιώδεις παραδοχές βάσει των οποίων χαράσσεται η επιδημιολογική στρατηγική, με το παραμικρό επιδημικό ξέσπασμα, αμέσως θα επιβάλλεται νέο lockdown.

Αν δεν γίνει αποδεκτό ότι η θνητότης του κορωνοϊού είναι χαμηλοτάτη,

αν δεν γίνει αποδεκτό ότι το lockdown χειροτερεύει αντί να βελτιώνει την υγεία των λαών, και ότι δεν είχε καμμία σχέση με την παρατηρούμενη μειωμένη θνητότητα του ιού,

αν δεν γίνει αποδεκτό ότι άλλο θάνατος ΑΠΟ, και άλλο θάνατος ΜΕ κορωνοϊό,

αν δεν γίνει αποδεκτό ότι τα θεωρητικά προγνωστικά μοντέλα δεν αποτελούν επιστήμη, αλλά εκφράσεις προκαταλήψεων συγκεκριμένων "ειδικών",

αν δεν γίνει αποδεκτό ότι η άμεση φυσική ανοσία που αναπτύσσει ο πληθυσμός είναι πολύ καλύτερη και ασφαλέστερη λύση από την μελλοντική τεχνητή "ανοσία" που υπόσχονται κάποιοι τσαρλατάνοι,

αν δεν γίνει αποδεκτό ότι ο covid-19 δεν επιτρέπεται να αποτελεί τον μοναδικό δείκτη Υγείας ενός λαού, ενώ όλοι οι άλλοι δείκτες Υγείας κτυπάνε κόκκινο,

τότε θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία διότι οι κυβερνήσεις κάθε φορά που θα κάνουν ένα δειλό βήμα απεγκλωβισμού, θα δέχωνται τρομοϋστερικές εισηγήσεις από τσαρλατάνους τύπου Τσιόδρα και θα υποχωρούν.

Και επειδή εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να απεμπλακούν αυτοβούλως οι κυβερνήσεις από την διανοητική παγίδα που έχουν πέσει, θα τις εξαναγκάσουν οι διαδηλώσεις και η μαζική οργή από την λιμοκτονία που θα ενσκήψει στην ανθρωπότητα.

No comments:

Post a Comment