Thursday, April 2, 2020

Υπάρχει μαθηματικό μοντέλο που να προβλέπει τις θανατηφόρες συνέπειες του μαζικού εγκλεισμού;



Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο βασίστηκαν σε αναξιόπιστα μαθηματικά μοντέλα εξαπλώσεως μίας υποθετικής πανδημίας, και επέβαλαν μαζική φυλάκιση στους λαούς τους.

Το κωμικοτραγικό είναι ότι ουδείς εκ των κυβερνώντων δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει από τις κρατικές υπηρεσίες ένα αντίστοιχο μαθηματικό μοντέλο που να προβλέπει τις θανατηφόρες συνέπειες του μαζικού εγκλεισμού όλης της κοινωνίας.

Με βάση το δικό τους σκεπτικό, θα μπορούσα και εγώ με μία ομάδα τεχνικών να δημιουργήσουμε ένα μαθηματικό μοντέλο που να προβλέπει 500 εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως από πείνα, αναταραχές, αυτοκτονίες, κ.α. λόγω παρατεταμένου μαζικού εγκλεισμού, και έτσι να κέρδιζα στην επιχειρηματολογία τους ψάλτες τύπου Τσιόδρα που περιφέρουν δίκην μαστιγίου ένα αναξιόπιστο μαθηματικό μοντέλο προβλέψεως μερικών εκατομμυρίων θανάτων από τον κορωνοϊό.

Για πόσους νεκρούς μιλούν οι θεωρητικοί επιδημιολόγοι της συμφοράς; 20, 30, 100 εκατομμύρια νεκροί; Εγώ μπορώ να υπερθεματίσω, 500 εκατομμύρια νεκροί από το δικό μου μαθηματικό μοντέλο λόγω μαζικού εγκλεισμού.

Μήπως θα με ακούσουν οι κυβερνώντες και θα άρουν άμεσα τον εγκλεισμό αν τους παρουσίαζα ένα τέτοιο μαθηματικό μοντέλο; Προφανώς όχι.

Αλλά στο υποθετικό μας παράδειγμα, εάν συνεχιστεί ο μαζικός εγκλεισμός, υπάρχει πιθανότητα να βγούμε εμείς αληθινοί στις προβλέψεις μας, οι οποίες δείχνουν ότι η "θεραπεία" για τον κορωνοϊό θα κοστίσει πολύ περισσότερες ζωές απ' ό,τι η αρρώστια.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, ούτε αναφέρονται στα καθεστωτικά μμε, ούτε καταγράφονται στις κρατικές υπηρεσίες οι θάνατοι ή οι επιπτώσεις στην δημόσια υγεία εξ αιτίας των μέτρων μαζικού εγκλεισμού.

No comments:

Post a Comment