Thursday, April 23, 2020

180 μοίρες στροφή στην επιδημιολογική στρατηγική: Να ανοίξουν όλα τώρα και να συγχρωτιστούν οι άνθρωποι



Για όσους δεν διάβασαν την μελέτη του Imperial College, που οδήγησε στο γενικό lockdown, και την οποία αντέγραψαν βλακωδώς τα περισσότερα κράτη στην Δύση, αξίζει να υπογραμμιστεί η κάτωθι παράγραφος. 

Το λέμε αυτό διότι αρκετοί ακούν για χαλάρωση των μέτρων από 4 Μαΐου, και μάλλον δεν έχουν διαβάσει την μελέτη την οποία αντέγραψε κατά γράμμα ο νεοβυζαντινός τσαρλατάνος Τσιόδρας.

"Μόλις οι περιορισμοί χαλαρώσουν, οι μολυνθέντες θα αρχίσουν να αυξάνουν, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα μία προβλεπόμενη κορύφωση της επιδημίας προς το τέλος του έτους. Όσο πιό επιτυχής είναι η στρατηγική στην προσωρινή καταστολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδημία αργότερα, εν απουσία εμβολίου, εξ αιτίας της απουσίας ανοσίας της αγέλης."

"Once interventions are relaxed, infections begin to rise, resulting in a predicted peak epidemic later in the year. The more successful a strategy is at temporary suppression, the larger the later epidemic is predicted to be in the absence of vaccination, due to lesser build-up of herd immunity."

Αυτό σημαίνει ότι μόλις αυξηθούν τα κρούσματα, αμέσως θα ανακληθούν τα χαλαρά μέτρα, και θα ξαναπάμε σε lockdown, ίσως μέσα στο καλοκαίρι.

Στην Κίνα η πόλη Harbin, με 10 εκατομμύρια κατοίκους, μόλις μπήκε σε γενικό lockdown. Δηλαδή ενώ βγήκε από το lockdown η πόλη Wuhan με 11 εκατομμύρια κατοίκους, η Harbin μπήκε σε lockdown. Καταπληκτική στρατηγική...

Ο Τσιόδρας σε δηλώσεις του ομολόγησε ότι το τίμημα της τωρινής "επιτυχίας" θα είναι ότι δεν θα υπάρχει ανοσία του πληθυσμού, αλλά ουδείς δημοσιοκάφρος σκέφτηκε να τον ρωτήσει, "τότε γιατί μιλάτε για επιτυχία;".

Στην Βρετανία τα στοιχεία που συλλέγουν, προβλέπουν ότι εξ αιτίας της ελλείψεως συλλογικής ανοσίας, η κορυφή του δεύτερου επιδημικού κύματος μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότερη από του πρώτου. Και αν συμπέσει με την χειμερινή εποχική γρίπη, μπορεί να επιφέρει τεράστια προβλήματα.





Στο πρώτο γράφημα εμφανίζεται το παραμύθι που μας πούλησε ο Τσιόδρας και η παρέα των κορωνο-σερίφηδων.

Στο δεύτερο γράφημα εμφανίζεται το τί επακολουθεί.

Μας έλεγαν για επιπέδωση της καμπύλης, αποσιωπώντες ότι η κορυφή του δεύτερου επιδημικού κύματος θα είναι υψηλότερη χωρίς συλλογική ανοσία.

Δυστυχώς η συλλογική ανοησία έχει μεγαλύτερη αξία από την συλλογική ανοσία.


Η δική μου γνώμη είναι ότι το δεύτερο ή το τρίτο επιδημικό κύμα, όντως θα προξενήσει τεράστια προβλήματα, σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη και το ότι η κοινωνία δεν θα μπορέσει να αντέξει πολλαπλά και κυλιόμενα lockdowns.

Όχι όμως επειδή τάχα ο κορωνοϊός είναι εξαιρετικώς επικίνδυνος, αλλά επειδή ο ιός της βλακείας είναι θανατηφόρος.

Η καλύτερη στρατηγική είναι 180 μοίρες στροφή. Άμεσα να ανοίξουν τα πάντα, και να γίνει έντονη προσπάθεια να συγχρωτιστούν οι άνθρωποι, ώστε να αποκτήσουν ταχέως συλλογική ανοσία, ώστε το δεύτερο ή το τρίτο επιδημικό κύμα να είναι ηπιότερο.


No comments:

Post a Comment