Thursday, April 16, 2020

Η Κίνα δεν φταίει επειδή οι ηγέτες άλλων χωρών αντέγραψαν το κινεζικό μοντέλο του γενικού lockdown





Αρκετοί πολιτικοί ηγέτες στην Δύση προκειμένου να συγκαλύψουν την δική τους άγνοια σε επιδημιολογικά ζητήματα και να αποσείσουν τις ευθύνες τους από τις τραγικές συνέπειες του lockdown, επιτίθενται στην Κίνα με υπονοούμενα ότι απέκρυψε πληροφορίες για τον κορωνοϊό.

Αν οι λαοί αποδεκτούν αυτή την αντίληψη, θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικούς πόρους.

Η τακτική των δυτικών ηγετών εμπεριέχει δύο θεμελιώδη σφάλματα.

Πρώτον, οι δυτικοί ηγέτες ήταν αυτοί που αντέγραψαν κατά 100% το λανθασμένο κινεζικό μοντέλο αντιμετωπίσεως του κορωνοϊού, ήτοι μαζικό lockdown. Ακόμη και αν η Κίνα απέκρυψε κάποιες ιατρικές πληροφορίες, για το lockdown δεν φταίει η Κίνα, αλλά η δική τους άγνοια σε θέματα λοιμώξεων. Αυτοί επέλεξαν το lockdown, αποδεχόμενοι τις εισηγήσεις των δικών τους "ειδικών".

Αντί να αισθάνωνται ένοχοι επειδή υιοθέτησαν το τυραννικό κινεζικό μοντέλο, παριστάνουν τους εισαγγελείς μετατοπίζοντας το επίκεντρο της συζητήσεως σε θέματα διαφάνειας και προελεύσεως του ιού. Ωσάν το κινεζικό μοντέλο να είναι σωστό. Δηλαδή ομολογούν προς την ανθρωπότητα ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντιμετωπίσεως της λοιμώξεως, παρά μόνον ο κινεζικός. Και αυτό το θεωρούν άλλοθι για τις δικές τους εγκληματικές επιλογές.

Δεύτερον, οι θάνατοι που προκαλούνται από το lockdown, δεν είναι ευθύνη της Κϊνας, αλλά όσων εθνικών ηγετών έλαβαν μία τέτοια παρανοϊκή αυτοκαταστροφική απόφαση.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχοντας εγκλωβιστεί στο κινεζικό μοντέλο, οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών, σε λίγο θα αρχίσουν να αποδίδουν και τους θανάτους από πείνα και αυτοκτονίες στον κορωνοϊό, προκειμένου να αποσείσουν τις δικές τους ποινικές ευθύνες.

No comments:

Post a Comment