Wednesday, April 22, 2020

Κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει το αφήγημά του ο κορωνο-προφήτης



Είτε είναι τελείως βλαξ, είτε περνά όλο τον κόσμο για ηλίθιο, ο κορωνο-προφήτης Τσιόδρας:

"Θέλει πολλή προσοχή ώστε να πεις ότι μηδένισα την επιδημία. Όσο μάλιστα θα χαλαρώνουν τα μέτρα, θα υπάρξουν ευκαιρίες διασποράς από όσους μπορει να είχαν συμπτώματα και δεν τα πρόσεξαν ή από τους ασυμπτωματικούς.

Είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε στον ιό, πάρα πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να απομονωθούμε και να μην έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο, και αυτό δεν γίνεται.

Σταδιακά θα εκτεθούμε στον ιό, αυτό που αποφύγαμε είναι να εκτεθούμε όλοι μαζί. Είναι αδύνατο να μείνεις κλεισμένος περιμένοντας πότε θα φτιαχθεί ένα εμβόλιο που μπορεί τελικά να μην ειναι αποτελεσματικό, πρέπει να ειμαστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας την επιστήμη και την υγεία. Έτσι πορευτήκαμε και έτσι θα πορευτούμε».

Παρατηρείστε ότι κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει το αφήγημά του ο τσαρλατάνος.

Τώρα λέει ότι είναι αδύνατον να μην εκτεθούμε όλοι στον ιό. Ενώ προηγουμένως έλεγε ότι η μαζική καραντίνα θα μας σώσει από τον ιό.

Τώρα λέει ότι ακόμη και αν βρεθεί το εμβόλιο, μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό! Τώρα το θυμήθηκε και αυτό ο Ρανταπλάν της λοιμωξιολογίας.

Ενώ πριν λίγο καιρό άλλα έλεγε, ότι πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο για να σωθούμε και να βγούμε από την καραντίνα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το υπονοούμενο ότι τάχα πορεύεται και αποφασίζει βάσει της επιστήμης...Τσιόδρας και επιστήμη είναι δύο έννοιες αμοιβαίως αποκλειόμενες.

Αύριο-μεθαύριο, μπορεί να μας πει ότι, "σας τά 'λεγα εγώ εξ αρχής, επρόκειτο για μια εποχική γρίπη, αλλά εσείς δεν με ακούγατε, και με πιέζατε να σας βάλω σε καραντίνα, ενώ εγώ διαφωνούσα."

Που θα πάει, θα τ' ακούσουμε κι αυτό από τον τσαρλατάνο.


Τσιόδρας: Σταδιακά θα εκτεθούμε όλοι στον ιό, είναι αδύνατο να σβήσει 

1 comment:

  1. Πρέπει να φτιάξουμε κάνα βίντεο με τις αντιφατικές του δηλώσεις-δεν βρίσκω κανένα!

    ReplyDelete