Friday, April 17, 2020

Η προγνωστική μοντελοποίηση δεν έχει καμμία σχέση με την επιστήμη



Η προγνωστική μοντελοποίηση (predictive modelling) ουσιαστικώς έχει αντικαταστήσει τις μεσαιωνικές εσχατολογικές προφητείες των διαφόρων θανατολάγνων παραληρούντων, οι οποίοι έκαναν συνεχώς προφητείες για την επερχόμενη συντέλεια του Κόσμου, προκειμένου να καθυποτάσσουν ανθρώπινες ψυχές.

Αφού πρώτα τρομοκρατούσαν τους πιστούς, ύστερα ζητούσαν υποταγή, χρήματα, εξουσία, προκειμένου να "σώσουν" την ψυχή των αφελών.

Φυσικά δεν ανησυχούσαν ποτέ για την ανακρίβεια και την αναποτελεσματικότητα των προφητειών τους. Μόλις αποτύγχαναν, απλώς μετέθεταν την συντέλεια του κόσμου σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν είχαν θεσπιστεί ποινές για τους παραληρούντες απατεώνες. Ούτε σήμερα έχουν θεσπιστεί.

Δεν διαφέρει και πολύ το σημερινό ιερατείο των "ειδικών", το οποίο χρησιμοποιεί την προγνωστική μοντελοποίηση για να πεισθούν λαοί και κυβερνήσεις να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για το δημογραφικό ζήτημα, για το περιβάλλον, για την οικονομία, για την υγεία. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις φυσικά είναι κομμένες και ραμμένες στα ιδιοτελή συμφέροντα του ιερατείου των "ειδικών".

Οι διάφορες θεωρίες περί κλιματικής αλλαγής βάσει των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του πλανήτου, στηρίζονται σε προγνωστικά μοντέλα των οποίων τα αποτελέσματα δεν ευσταθούν.

Προγνωστικά μοντέλα χρησιμοποιήθηκαν από το 1968, προκειμένου να επιβληθούν παγκοσμίως προγράμματα "οικογενειακού προγραμματισμού". Έτσι ονόμασαν τον προγραμματισμένο αποδεκατισμό πληθυσμών προκειμένου "να σωθεί το περιβάλλον".

Προγνωστικά μοντέλα χρησιμοποιούνται και από τους επιδημιολόγους. Έτσι σφαγιάστηκαν εκατομμύρια υγιών ζώων, επειδή κάποιοι ηλίθιοι "ειδικοί" προέβλεψαν ότι θα υπάρξουν πανδημίες από την νόσο των τρελλών αγελάδων, από την γρίπη των πτηνών, από την γρίπη των χοίρων, κ.α.

Προγνωστικά μοντέλα χρησιμοποιούνται και στα χρηματιστήρια για να κάνουν προβλέψεις, με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα για τους ευκολόπιστους επενδυτές που πληρώνουν συνδρομές για να ενημερώνωνται από συγκεκριμένους "ειδικούς" που σχεδιάζουν προγνωστικά μοντέλα της οικονομίας.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες για ανακάλυψη χιλιάδων νέων κορωνοϊών στο σώμα των νυχτερίδων, δεν αποκλείεται να απαιτηθεί η μαζική εξόντωση των συγκεκριμένων θηλαστικών, προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα από πανδημίες κορωνοϊών.

Τα εσχατολογικά παραληρήματα διαφόρων ημι-ηλιθίων είτε φορούν τον μανδύα του θρησκόληπτου, είτε τον μανδύα του επιστήμονος, παραμένουν εσχατολογικά παραληρήματα.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η προγνωστική μοντελοποίηση διαφέρει από την αιτιώδη μοντελοποίηση (causal modelling), όπου οι ερευνητές ψάχνουν και καταγράφουν σχέσεις αιτίου και αποτελέσματος (cause-and-effect relationships).

Τα μοντέλα αιτιότητος έχουν κάποια πρακτική αξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αξιόπιστα ή ότι αποκαλύπτουν όλο το φάσμα σχέσεων αιτίου και αιτιατού ενός σύνθετου προβλήματος.

Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε ότι η προσομοίωση επικίνδυνων καταστάσεων, όπως πχ κάνουν οι πιλότοι όταν ασκούνται στους προσομοιωτές, έχει όντως πολύ μεγάλη και πραγματική αξία.

Αλλά η προγνωστική μοντελοποίηση χρησιμοποιείται για την πρόκληση πανικών, με σκοπό οι εισηγητές να προτείνουν μοναδικές λύσεις που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, ήτοι μονόδρομους, τα γνωστά ΤΙΝΑ(=there is no alternative).

Ο ΠΟΥ για να φτάσει την ανθρωπότητα στο σημερινό άθλιο σημείο με πρόσχημα τον κορωνοϊό, λειτούργησε ως εσχατολογική χαρτορίχτρα. Χρησιμοποίησε την προγνωστική μοντελοποίηση για να φοβίσει την ανθρωπότητα και τα κατάφερε, προς το παρόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι συνεργάτες του ΠΟΥ γνωρίζουν την αιτιώδη μοντελοποίηση, όπως φαίνεται στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Αλλά ο ΠΟΥ δεν έκανε χρήση της συγκεκριμένης μεθολογίας προκειμένου να γίνει σοφότερος σε θέματα λοιμώξεων. Προτίμησε την εσχατολογία περί συντέλειας του κόσμου, διότι αυτό συνέφερε το φαρμακευτικό λόμπυ.


Κάποια ερεθίσματα για το σχόλιό μας, προέρχονται από τον σύνδεσμο που ακολουθεί, με τον ενδιαφέροντα τίτλο, 
"From COP-21 To COVID-19: The Collapse OfPredictive ModelsAnd The Return To Actual Thinking"

1 comment:

  1. Ένας ακόμα διαφυγών του ψυχιατρείου, ο ΥΠΕΣ δήλωσε σήμερα ότι η καραντίνα θα διαρκέσει 1 χρόνο (!!!!!) τουλάχιστον και θα σταματήσει όταν θα έχουν εμβολιαστεί ΌΛΟΙ!!!!!!
    Καλά είπε ο Τραμπ στους Αμερικανούς (που έχουν "δημοκρατικό" κυβερνήτη) να πάρουν τα όπλα...

    ReplyDelete