Monday, April 6, 2020

Τα επιδημικά κύματα δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακές φούσκες



Στο κοινό του Τσιόδρα και στην παρέα των μμε που τον στηρίζει, φαίνεται ότι δεν υπάρχει η έννοια της ημιτονοειδούς κυματομορφής-συναρτήσεως.

Το να λέει ένας ανόητος ότι δια του μαζικού εγκλεισμού θα εξομαλύνουμε την καμπύλη, ή ότι σε λίγο καιρό θα φτάσουμε στην κορυφή της καμπύλης, είναι σαν να υπονοεί ότι μετά ακολουθεί μόνιμη κάθοδος, αλλά ποτέ μα ποτέ νέα άνοδος.

Έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι αν αντέξουμε μέχρι την κορυφή της καμπύλης, μετά δεν υπάρχει πρόβλημα, ξεπεράστηκε η κρίση.

Απ' ό,τι φαίνεται ο ψάλτης Τσιόδρας έχει συμβόλαιο με τον θεό του, και εξασφάλισε ότι τα επιδημικά κύματα του συγκεκριμένου ιού έχουν μόνον μία άνοδο και μία κάθοδο, ότι δεν θα υπάρξει νέο ανοδικό κύμα, ήτοι δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο ή πέμπτο επιδημικό κύμα, ημιτονοειδούς μορφής, όπως στην 1η φωτογραφία, όπου οι κορυφές ανόδου είναι ισοϋψείς.

Για την ακρίβεια ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει ότι η κορυφή του δεύτερου επιδημικού κύματος δεν θα είναι υψηλότερη από την κορυφή του πρώτου κύματος. Το διάγραμμα κυματομορφής μπορεί να μην είναι ημιτονοειδούς μορφής αλλά ακανόνιστο, όπως το διάγραμμα της ισπανικής γρίπης 1918-19, 3η φωτογραφία. Εκεί παρατηρούμε ότι η κορυφή του δεύτερου επιδημικού κύματος ήταν κατά πολύ υψηλότερη της κορυφής του πρώτου κύματος. Ενώ η τρίτη κορυφή ήταν υψηλότερη του πρώτου, και χαμηλότερη του δεύτερου κύματος.

Αν το γνωρίζει ο Τσιόδρας, τότε εξαπατά τον κόσμο. Αν δεν σκοπεύει να συνεχίσει να τον εξαπατά, θα πρέπει να του πει ότι κάθε 2-3 μήνες θα κλείνεται στα σπίτια του για ένα-δύο μήνες, μετά θα βγαίνει έξω για 2-3 μήνες μέχρι να κορυφωθεί το επόμενο ανοδικό κύμα στην ημιτονοειδή συνάρτηση του ιού, και ξανά από την αρχή.

Επειδή δεν κατέχει το αντικείμενό του, και παπαγαλίζει ό,τι του δίνουν απ' έξω οι ξένοι οργανισμοί, μπορούμε να προβλέψουμε τί θα απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα, αν του τεθεί.

Θα πει ότι συνάρτηση θα είναι ημιτονοειδούς μορφής αλλά με συγκλίνουσες κορυφές, όπως στην 2η φωτογραφία. Και η χρονική στιγμή που η απόσταση των δύο κορυφών θα συγκλίνει αρκετά, θα είναι όταν βρεθεί το εμβόλιο.

Ωραίο σενάριο για κινηματογραφική ταινία, αλλά δεν πρόκειται να έχει αίσιο τέλος, διότι εκτός του ότι το εμβόλιο δεν θα βοηθήσει σε τίποτε, όπως δεν βοηθά στις πανδημίες γρίπης, υπάρχει η πιθανότης μεταλλάξεως του ιού. Ούτε ο Τσιόδρας και η παρέα του θα μπορούν να κλείνουν τον κόσμο κάθε 2-3 μήνες στα σπίτια του. Ούτε έχει εξασφαλίσει ότι η κυματομορφή θα έχει συγκλίνουσα συμπεριφορά.






1 comment:

  1. "Για την ακρίβεια ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει ότι η κορυφή του δεύτερου επιδημικού κύματος δεν θα είναι υψηλότερη από την κορυφή του πρώτου κύματος."
    Χατζηδάκης: Κρατάμε και «πυρομαχικά» για πιθανό νέο «κύμα» κορωνοϊού το Φθινόπωρο
    https://ygeiamou.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/87404/chatzidakis-kratame-ke-piromachika-gia-pithano-neo-kima-koronoiou-to-fthinoporo/
    Δυστυχώς έχουν αποφασίσει να μας εξοντώσουν όχι μόνον οικονομικά αλλά και βιολογικά...

    ReplyDelete