Wednesday, April 29, 2020

Η ανατροπή της υγειονομικής χούντας ξεκινά με την μη-συνεργασία με το καθεστώς



Σχόλιο από τον λογαριασμό μου στο fb:

Κάποιοι ρωτούν, και πώς θα αντισταθούμε στην νέα "κανονικότητα"; Πώς θα ανατρέψουμε την υγειονομική χούντα που μας επέβαλαν;

Η ανατροπή της υγειονομικής χούντας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά από το fb δεν μπορεί να γίνουν εξειδικευμένες αναλύσεις.

Όμως μία εύκολη, ανέξοδη, και αναίμακτη στρατηγική, είναι η αρχή της μη-συνεργασίας με το καθεστώς.

Μπορείτε να βρείτε αρκετή βιβλιογραφία στο διαδίκτυο με λέξεις-κλειδιά όπως non-violent resistance, strategic non-violence, κ.α.

Το ίδρυμα Albert Einstein, έχει εκδώσει αρκετά βιβλία για το πώς ανατρέπεται μία δικτατορία με μη-βίαιες μεθόδους.

Εγώ προτιμώ τις βίαιες μεθόδους, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.


Βασική αρχή της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι η μη-συνεργασία με το καθεστώς. Στην δική μας περίπτωση, όταν σε επόμενο στάδιο ανακοινωθεί η χρήση λογισμικού παρακολουθήσεως επαφών (contact tracing) με πρόσχημα τον κορωνοϊό, απλούστατα να μην την χρησιμοποιήσουμε.

Να μην καταδίδουμε τους συμπολίτες μας στο καθεστώς επειδή δεν φοράνε μάσκα, ή επειδή συγχρωτίζονται, ή επειδή κάποιος ταξιτζής επιβίβασε δύο αντί για έναν επιβάτη, ή επειδή ένα εστιατόριο έβγαλε 5 τραπέζια αντί για 4 βάσει των τετραγωνικών του. Να μην δεχθούμε τον καταναγκαστικό εμβολιασμό, να μην δεχτούμε τα διαβατήρια ανοσίας, να μην δεχθούμε αδιαμαρτύρητα το προσεχές χειμερινό lockdown, κ.α.

Φυσικά αυτό είναι το πρώτο επίπεδο αντιστάσεως, το απλούστερο, και γι' αυτό δεν αρκεί για την ανατροπή. Χρειάζεται η δημιουργία ενός δικτύου αντιπληροφορήσεως, χωρίς το οποίο είναι αδύνατον να αποσπάσουμε ευρείες μάζες από την καθεστωτική αιχμαλωσία.

Επιπλέον πρέπει να γίνουν πολλές εκδηλώσεις προπαγανδιστικής ζυμώσεως, και να αναδειχθούν στρατευμένοι διανοούμενοι οι οποίοι θα προπαγανδίσουν διασπαστικά αφηγήματα (disruptive narratives), παραλλήλως και αντιθέτως στο μονολιθικό αφήγημα του ΠΟΥ, του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, του CDC, του φαρμακευτικού λόμπυ, του GAVI, και όσων οργανισμών προωθούν το μονοδιάσταστο παστεριακό αφήγημα, μία ασθένεια---μία αιτία---μία θεραπεία (one disease, one cause, one cure).

Μέχρι προσφάτως το εμβολιαστικό λόμπυ κατάφερνε να υπερισχύει με όπλα την διαφθορά των ιατρών (τους δωροδοκούσε μέσω εξόδων για συνέδρια), την άγνοια του κόσμου για ζητήματα ανοσολογίας και επιδημιολογίας, και τον φόβο που διέχεαν στην κοινωνία τα εξωνημένα καθεστωτικά μμε.

Τώρα όμως απαιτούν φυλακίσεις αντιφρονούντων, διαβατήρια ανοσίας, καταναγκαστικούς εμβολιασμούς, μαζική παρακολούθηση κοινωνικών επαφών, απαγόρευση μετακινήσεων, κ.α., τα οποία θα πυροδοτήσουν ποικίλες αντιδράσεις.

Φυσικά η στρατηγική ανατροπής της υγειονομικής χούντας δεν μπορεί να ξεδιπλωθεί ούτε να χαρακτεί σε ένα σύντομο σχόλιο, το οποίο αποσκοπεί στο να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να φωτίσει διαφορετικές λεωφόρους σκέψεως.

Αλλά η αρχή της μη-συνεργασίας με το καθεστώς ακόμη και σε απλά ζητήματα, όπως αυτό της μάσκας, είναι βασικό στοιχείο. Αλλιώς αν επιτρέπουμε στον κάθε τσαρλατάνο να ελέγχει πλήρως την ζωή μας με πρόσχημα την υγεία, δεν έχει νόημα η μετέπειτα διαμαρτυρία για όσα υποστούμε.

Το 50% τουλάχιστον των επιχειρήσεων δεν θα καταφέρουν να επαναλειτουργήσουν με βάση τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το σταδικό "άνοιγμα".

Επομένως δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου. Όποιος συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της υγειονομικής χούντας, απλούστατα θα λιμοκτονήσει.

1 comment:

  1. Εγώ είμαι σύμφωνος με τη χρήση μάσκας αλλά να συνοδεύεται και με βρεγμένη σανίδα.

    ReplyDelete