Thursday, April 2, 2020

Όσοι αισθάνονται ασφαλείς με τα περιοριστικά μέτρα σύντομα θα βρεθούν προ εκπλήξεων



Η απόφαση μαζικής καραντίνας που έλαβαν τα περισσότερα κράτη δεν βασίστηκε σε κάποια μελέτη επιμελητείας. Αντέδρασαν υπό το κράτος πανικού χωρίς να λάβουν υπ' όψιν μελέτες για τις κοινωνικές ανοχές και τις οικονομικές αντοχές.

Είτε εκστρατεύει ένας στρατός, είτε μία οικογένεια σκοπεύει να πάει διακοπές για 4 εβδομάδες, γίνεται ένας προϋπολογισμός αναγκαίων αγαθών και χρηματικών διαθεσίμων.

Όσοι βλακωδώς χειροκροτούν και αισθάνονται ασφαλείς από τα μέτρα του Τσιόδρα και σία, να υποθέσουμε ότι έχουν μελετήσει επισταμένως τα χρηματικά διαθέσιμα του ρωμέικου ψευδοκράτους και κατέληξαν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι μπορεί να αντέξει να πληρώνει 1.800.000 εργαζόμενους επί 800 ευρώ έκαστος, επί πχ 3 μήνες; Ήδη έχουν εμφανιστεί καθυστερήσεις στις πληρωμές επικουρικών συντάξεων.

Η Ελλάς δεν τυπώνει δικό της νόμισμα, και η ΕΕ δια της Μέρκελ δείχνει ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει τους κρουνούς ρευστότητος παρά μόνον με νέα μνημόνια.

Είναι σίγουροι οι χειροκροτητές των μέτρων μαζικού εγκλεισμού ότι τα νοικοκυριά έχουν χρηματικά διαθέσιμα για 3 μήνες, μετά από 10 χρόνια μνημονίου; Και αν χρειαστεί να επιβληθεί καραντίνα για πχ 9 μήνες; υπάρχουν αποθεματικά ώστε να αντέξει ένα νοικοκυριό ή ένα κράτος;

Επιπλέον, ενώ αρχικώς εθεωρήθη ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, ήδη λαμβάνονται αποφάσεις από τις ανά τον κόσμο κυβερνήσεις για περιορισμό ή τερματισμό εξαγωγών ειδών διατροφής.

Αυτό το είδαμε ήδη σε ιατρικά είδη, πχ μάσκες, αναπνευστήρες κλπ, όπου διάφορα κράτη ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον δικό τους πληθυσμό και τις εσωτερικές ανάγκες, και όχι για εξαγωγές.

Η Ελλάς είναι εισαγωγική χώρα στα είδη διατροφής, και θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα ώστε να αποκτήσει αυτάρκεια--αν υποθέσουμε ότι υπήρχε κρατικό σχέδιο για διατροφική αυτάρκεια.

Να υποθέσουμε ότι οι χειροκροτητές των περιοριστικών μέτρων είναι σίγουροι ότι η καραντίνα θα κρατήσει έναν μόνον μήνα, ή έχουν στην διάθεσή τους συγκριτικά μαθηματικά μοντέλα δια των οποίων συγκρίνουν ταυτοχρόνως την εξάπλωση της επιδημίας και την εξάπλωση της πείνας;

4 comments:

  1. Ήδη η Γαλλία ετοιμάζεται να σταματήσει την καραντίνα υπό προϋποθέσεις, γιατί η οικονομία έχει πάρει την κάτω βόλτα! Σήμερα και η Ιταλία, παρά τα πάμπολλα "κρούσματα"(?) θα κάνει μερική άρση της καραντίνας.
    Οι οικονομίες Γαλλίας και Ιταλίας γονάτισαν και εμείς που είμαστε σε πτώχευση (αλλά δεν μας το λένε) συνεχίζουμε λες και έχουμε πακτωλούς χρημάτων να δίνουνε 800αρια σε υπαλλήλους που δεν δουλεύουν, σε καταστηματάρχες, σε κόμματα και αποκόμματα, χωρίς να εισπράττουν από πουθενά!
    Δεν μας λένε πόσοι είναι οι αλλοδαποί που εισπράττουν 400αρια το μήνα, πόσο μας επιβαρύνει η περίθαλψη τους, πόσα εισπράττουν οι μκο που τους υποδέχονται, ούτε πόσοι αστυνομικοί, λιμενικοί και στρατιωτικοί έχουν αρρωστήσει (τουλάχιστον από το 2015 που αυξήθηκαν υπερβολικά οι ροές)από ηπατίτιδα, φυματίωση, λέπρα, χολέρα και ότι κουβαλάνε όλοι αυτοί....
    Συμπεριφέρονται σαν να είναι σε Νιρβάνα και τα λεφτά είναι αμέτρητα και ο κίνδυνος κανείς...
    Μας έκλεισαν στα σπίτια μας για να μην βλέπουμε το κτίσιμο των μουσουλμανικών χωριών που κάνουν σε όλη την επικράτεια! Επειδή μερικοί δεν συμμορφώνονται μας απειλούν ότι θα βγάλουν τον στρατό στους δρόμους!
    Ποιόν στρατό; Αυτόν που δεν φυλάει τα σύνορα και τον έχουν κάνει παραδουλεύτρα των λαθροεισβολέων; Να κάνει τι; Να μας πυροβολάει όπως λέει ο μαδούρο;
    Νομίζω ότι μας ετοιμάζουν για μιά νέα Συρία. Κάποια μέρα θα σταματήσουν οι μισθοί και συντάξεις (ήδη το διαδίδουν για να μας προετοιμάζουν) και θα μας αφήσουν να αλληλοσκοτωνόμαστε με όλους αυτούς που κουβάλησαν χωρίς να μας ρωτήσουν.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι αστυνομικοί, στρατιωτικοί κ.λ.π. και συναινούν στα χουντικά σχέδια της κυβέρνησης είναι ότι ΑΥΤΟΊ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ"!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συγνώμη λάθος: όχι ο μαδούρο αλλά ο ντουέρτε

      Delete
  2. O Μητσοτάκης ότι του λέει η Μέρκελ κάνει.

    ReplyDelete
  3. Ναι! Όπως τότε που μας έβαζαν τα χαράτσια τους ένοιαζε η υγεία μας, έτσι και τώρα. Λυπούνται όσο λυπάται η φώκια τον πνιγμένο που περιμένει να σαπίσει για να τον φάει.
    Το μόνο που τους πρέπει είναι βρεγμένη σανίδα. Αλλά που θα πάει...

    ReplyDelete