Tuesday, April 7, 2020

Ανοσία της αγέλης εναντίον νοοτροπία της αγέλης



Οι παπαγάλοι του Π.Ο.Υ και τα ελληνόφωνα φερέφωνά του, κατηγόρησαν και χλεύαζαν όσους αποσκοπούσαν στην ανοσία της αγέλης-herd immunity, για να μας επιβάλλουν τελικώς την νοοτροπία της αγέλης-herd mentality.

Με αντίστοιχο και μεγαλύτερο μίσος εναντίον της βλακείας που εκπέμπουν δια του herd mentality, θα τους χλευάζουμε εσαεί.

Αντί να επιτραπεί εξ αρχής ένας υγιής συναγωνισμός μεταξύ αντικρουομένων προσεγγίσεων στο ζήτημα του κορωνοϊού, το καρτέλ της καθεστωτικής βιομηχανικής ιατρικής, επέβαλε την νοοτροπία της αγέλης. Αγωνίστηκαν να μην επιτραπεί διαφορετική προσέγγιση και στρατηγική.

Εν τούτοις αρχικώς η Βρετανία, η Ολλανδία, ακόμη και τώρα η Σουηδία, ως ένα βαθμό η Βραζιλία, ως ένα βαθμό κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ, η Νότιος Κορέα, ως ένα βαθμό η Σιγκαπούρη, ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική και προσπάθησαν να αποφύγουν την μαζική φυλάκιση του πληθυσμού.

Στην Ελλάδα όπου επικρατούν και νομοθετούν οι αυτοκαταστροφικοί ηλίθιοι, δεν επετράπη καν διαφορετική φωνή. Η μαζική φυλάκιση εθεωρήθη μονόδρομος, και πανάκεια, είναι το νέο ΤΙΝΑ(there is no alternative), λες και δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και στρατηγικές.

herd immunity vs herd mentality.

Προς το παρόν επικρατούν οι αυτοκτονικοί ηλίθιοι. Η νοοτροπία της αγέλης νίκησε την ανοσία της αγέλης. Προσωρινώς, διότι τα δύσκολα έπονται.

Αν εμφανιστούν νέα επιδημικά κύματα, οι αυτοκτονικοί ηλίθιοι θα απαιτήσουν νέα lockdown, και ο εν Ελλάδι πληθυσμός μέχρι στιγμής δεν έχει αποκτήσει ανοσία εξ αιτίας του μαζικού εγκλεισμού. Η γενική καραντίνα ίσως αποδειχτεί καταστροφική αν τα επόμενα επιδημικά κύματα είναι σφοδρότερα.

Αυτή η συζήτηση δεν άνοιξε ποτέ στην Ελλάδα, και όποτε ακούστηκαν κάποιες αντίθετες φωνές, η απάντηση ήταν τρομοϋστερία και αναξιόπιστα μαθηματικά μοντέλα, που εμφάνιζαν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς αν ακολουθείτο η στρατηγική της ανοσίας της αγέλης.

Φυσικά οι υπερασπιστές της νοοτροπίας της αγέλης ουδέποτε παρέθεσαν μαθηματικά μοντέλα προβλέψεων για το πόσες εκατοντάδες χιλιάδες θα πεθάνουν από τον μαζικό εγκλεισμό και την οικονομική καταστροφή της κοινωνίας.

2 comments:

  1. Τουλάχιστον ας καταργήσουν τη φορολογία και τα υπόλοιπα χαράτσια, με την δικαιολογία οτι ο πολίτης τα χρήματα που δίνει σε έμμεσους και άμεσους φόρους θα τα χρειάζεται στο μέλλον για να αντιμετωπίζει πιθανή ασθένεια ή απώλεια εργασίας. Αυτή είναι μια έμπρακτη εκδήλωση αγάπης και ενδιαφέροντος του κράτους απέναντι στην υγεία των πολιτών.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να περιμένεις καινούριο μνημόνιο δεν υπάρχει φράγκο στα ταμεία.

      Delete