Tuesday, April 14, 2020

Καθηγητής Ιωαννίδης: Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή




Καθηγητής Ιωαννίδης:

-Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή.

-Η θνητότητα του κορωνοϊού είναι περίπου ίδια με της εποχικής γρίπης.

-Δεν υπάρχει καμμία βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό.

-Τους κορωνοϊούς τους γνωρίζουμε εδώ και 50 χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να αναπτυχθούν εμβόλια στο παρελθόν, απέτυχαν.

-Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω είναι τραγικό λάθος.

- Η "σφαγή" στην Ιταλία και στην Νέα Υόρκη έγινε επειδή πανικόβλητα άτομα χωρίς κορωνοϊό, συνωστίζοντο στα νοσοκομεία για να εξεταστούν, με αποτέλεσμα οι υγιείς να κολλάνε εκεί λόγω διασποράς.

.........................................................................................................

Κληθείς να σχολιάσει για τη δήλωση του ΠΟΥ ότι ο κορωνοϊός είναι 10 φορές πιο θανατηφόρος από την πανδημία της γρίπης του 2009, επεσήμανε ότι η πανδημία τότε είχε παρουσιαστεί ως το τέλος του κόσμου και τελικά στοίχισε έναν πολύ μικρότερο αριθμό θανάτων από αυτόν που είχε προβλεφθεί, σχολιάζοντας ότι όπως φαίνεται οι καμπύλες έχουν επιπεδωθεί ακόμα και εκεί που είναι σε έξαρση.

"Πλησιάζουμε σε μια κατάσταση κοντά στη λύση, που αν υπολογίσετε έναν αντίστοιχο αριθμό θανάτων από εδώ και πέρα, μιλάμε για συνολικό αριθμό της τάξης των 200,000 θανάτων που είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό θανάτων από την εποχική γρίπη που μιλάμε για 400,000-500,000."

"Πλέον ξέρουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε πως να τον αντιμετωπίσουμε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το φθινόπωρο ή τα επόμενα χρόνια. Όλοι μας μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε πιθανότητα να πεθάνουμε από κάτι, αλλά η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή."

"Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό, τους κορωνοϊούς τους γνωρίζουμε εδώ και 50 χρόνια, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να αναπτυχθούν εμβόλια στο παρελθόν, απέτυχαν.

Ο λόγος που πεθαίνεις από τον κορωνοϊό, δεν είναι αναγκαστικά ο ιός, μπορεί να είναι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορωνοϊό. Το εμβόλιο τονώνει την ανοσοποιητική απάντηση και μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω είναι τραγικό λάθος."

Μίλησε για "σφαγή νοσοκομειακών λοιμώξεων" στην Ισπανία και Νέα Υόρκη, εξηγώντας ότι άτομα χωρίς τον ιό επισκέπτονταν τα νοσοκομεία και μολύνονταν εκεί, λόγω σφάλματος στη διαχείριση στα νοσοκομεία.

1 comment:

  1. Να μην τα λέει αυτά ο γιατρός.
    Αν φοβούνται τον οἱ να καθίσουν σπίτια τους 2-3 χρονιά να καταστρέψουν την οικονομία μπας και υπάρξει ελπίδα και βγούμε από την Ε.Ε. Ότι δεν μπορεί να το κάνει ο λαός ας το κάνει ο κορονοϊός.

    ReplyDelete