Sunday, April 12, 2020

Ζώντας στην εποχή της "ορθοδόξου" καθεστωτικής "επιστήμης"



             

        Life is a cosmic phenomenon - Exclusive interview with Prof. Chandra Wickramasinghe

Στην εποχή του κορωνοϊού αντί να επικρατεί η διασταύρωση στοιχείων, η εποικοδομητική αμφιβολία, η κοπιώδης έρευνα, η κριτική σκέψη, επικρατεί ο φόβος και η μοναδική "ορθόδοξη" καθεστωτική άποψη.

Το βασικό πρόβλημα πάντοτε της επιστήμης ήταν να κάνει κάποιες υποθέσεις, και μετά, βάσει πειραματικών δεδομένων, να επικυρώνει ή να ανασκευάζει την θεωρία. Σήμερα η επικρατούσα άποψη προσαρμόζει τα πειραματικά δεδομένα για να ταιριάζουν με τις θεωρητικές της παραδοχές.

Έτσι το νοητικό σχήμα "θανατηφόρος ιός----άρα μαζική καραντίνα----άρα αναμονή για εμβόλιο", επικρατεί από άκρη σε άκρη του πλανήτου.

Ως αποτέλεσμα επιβάλλεται μαζική φυλάκιση στην ανθρωπότητα διότι οι "ειδικοί" θεωρούν ότι ο ιός είναι θανατηφόρος, και η μετάδοση γίνεται οριζοντίως. Αυτή η θεωρία εμπεριέχει μία ήδη προβληματική παραδοχή, και μία δεύτερη που είναι υπό διερεύνηση.

Η πρώτη παραδοχή είναι ο θανατηφόρος ιός, μόνο που στον πλανήτη μας υπάρχουν εκατομμύρια μικρόβια, άγνωστα σε μας, και με τα οποία συμβιώνουμε για εκατομμύρια χρόνια.

Κάθε φορά που κάποιο εργαστήριο ανακαλύπτει ένα μικρόβιο, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για νέο παθογόνο μικροοργανισμό, αλλά απλούστατα ότι πριν λίγο το συγκεκριμένο εργαστήριο τον ανακάλυψε. Μπορεί να προϋπήρχε για μερικά εκατομμύρια χρόνια ο συγκεκριμένος παθογόνος οργανισμός.

Αν λοιπόν κάθε φορά που θα ανακαλύπτεται ένα μικρόβιο ο πλανήτης κηρύσσεται σε μαζική καραντίνα, τότε δεν φταίνε τα μικρόβια που έτσι και αλλιώς προϋπάρχουν, αλλά η βλακεία των "ειδικών".

Η δεύτερη παραδοχή, ότι η μετάδοση γίνεται οριζοντίως, έχει επικρατήσει εδώ και αιώνες ως η "ορθοδοξία" της επιδημιολογίας. Λίγοι όμως γνωρίζουν τις "αιρετικές" απόψεις.

Ο Βρετανός αστροφυσικός Fred Hoyle και ο Σιναλέζος συνεργάτης του αστροβιολόγος Chandra Wickramasinghe, εδώ και δεκαετίες ανέπτυξαν την θεωρία της εισόδου μικροβίων από το διάστημα, υπό την σκέπη της πανσπερμίας.

Ήτοι, ζωή υπάρχει εκτός πλανήτου Γης, σε όλο το Σύμπαν, και κατά καιρούς διάφοροι εξωγήινοι μικροοργανισμοί μας επισκέπτονται διότι κάνουν "ωτοστοπ" πάνω σε κομήτες και μετεωρίτες που προσκρούουν στην γήινη ατμόσφαιρα.

Ο Hoyle ήταν ιδεολογικός αντίπαλος του Stephen Hawking, διότι δεν εδέχετο την θεωρία του Big Bang. Θεωρούσε ότι το Σύμπαν πάντοτε υπήρχε, δεν δημιουργήθηκε εκ του μηδενός.

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι τόσο γνωστές οι αντιλήψεις του, αλλά στην Βρετανία, στις 12 Μαρτίου, η Daily Mail, είχε ένα μικρό αφιέρωμα στις απόψεις του συνεργάτου του Chandra Wickramasinghe, ο οποίος θεωρεί ότι ο covid-19 μπορεί να προήλθε από έναν μετεωρίτη που έπεσε στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2019.

Η συντριπτική πλειοψηφία της καθεστωτικής επιστήμης απορρίπτει αυτή την υπόθεση. Αν όμως είναι αληθινή, τότε η μαζική καραντίνα δεν έχει νόημα διότι η κύρια μετάδοση δεν γίνεται οριζοντίως (από άνθρωπο σε άνθρωπο), αλλά στην κυριολεξία εξ ουρανού, με ατμοσφαιρική διασπορά. Οπότε δεν έχει επιστημονικό νόημα ο εγκλεισμός στα σπίτια.

Και ενώ αρκετοί "ειδικοί" χλευάζουν αυτή την άποψη, ένας Kινέζος επιστήμων, ο Jiangwen Qu, του Οργανισμού Ελέγχου Επιδημιών της Κίνας, τον Απρίλιο του 2016, παρουσίασε μία μελέτη όπου συσχετίζει την κυμαινόμενη ηλιακή δραστηριότητα με τα επιδημικά κύματα γρίπης. Συγχρόνως μελέτησε την απαρχή επιδημιών με πιθανότητα αιτιάσεως παθογόνους μικροοργανισμούς από το διάστημα, μέσω σκόνης από κομήτες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στην επιστήμη δεν υπάρχει μία αλήθεια. Υπάρχει μόνιμη έλλειψη γνώσεων, μόνιμη αμφιβολία, μόνιμη αβεβαιότητα.

Η πρώτη παραδοχή που κάνουν σήμερα οι επιδημιολόγοι----θανατηφόρος ιός----δημιουργεί την αίσθηση στον πληθυσμό ότι τα πάντα ήταν καλά στην Φύση και ξαφνικά μας έπληξε ένα κακό. Άρα με την γενική καραντίνα, θα ταλαιπωρηθούμε λίγο, αλλά θα σωθούμε.

Το πρόβλημα με αυτή την παραδοχή είναι ότι σίγουρα δεν ισχύει. Και δυστυχώς στηρίζεται στην μονοδιάστατη θεωρία του Παστέρ περί ασθενειών: μία ασθένεια---μία αιτία---μία θεραπεία. (one disease, one cause, one cure).

Δεν υφίσταται μία ολιστική προσέγγιση του προβλήματος, πχ κατά πόσο παίζει ρόλο το φυσικό περιβάλλον, οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, τα γονίδια του καθενός, η φυσική ανοσία, οι συνθήκες υγιεινής του πληθυσμού, η ποιότητα διατροφής, κλπ.

Αν η δεύτερη παραδοχή περί οριζοντίου μεταδόσεως ανατραπεί, και γίνει αποδεκτή η πανσπερμία μικροοργανισμών από το διάστημα και την ατμόσφαιρα, τότε τίθεται εν αμφιβόλω η γενική καραντίνα.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στην επιστήμη δεν υπάρχει μία και μόνη αλήθεια.

(In April 2016, Jiangwen Qu of the Department of Infectious Disease Control in China presented a statistical study suggesting that "extremes of sunspot activity to within plus or minus 1 year may precipitate influenza pandemics." He discussed possible mechanisms of epidemic initiation and early spread, including speculation on primary causation by externally derived viral variants from space via cometary dust. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/rmv.1887)

Scientist who claims coronavirus came from SPACE by meteor says prevailing winds are spreading the disease to the hardest-hit countries


2 comments:

  1. Οποιοδήποτε σύγχρονο βιβλίο σχετικά με την επιστήμη επαναλαμβάνει συνέχεια την φράση "σήμερα ξέρουμε", άρα προσαρμόζουμε τα δεδομένα σε αυτό "που ξέρουμε". Η εποχή της ανατροπής και της αμφισβήτησης χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να εγκατασταθεί η δημοκρατία, ο καπιταλισμός, ο κομμουνισμός, η ανωμαλία και ο σιωνισμός εν γένει, μετά τελειώσανε οι ανατροπές.

    Για να μην πιάσουμε το θέμα της ερμηνείας των δεδομένων, δηλαδή άλλο το τι μετράς και άλλο το τι νομίζεις ότι μετράς. Τουλάχιστον στην φυσική αυτό το λαθος οδήγησε στην φιλοσοφική παράνοια της κβαντομηχανικής και της θεωρίας της σχετικότητας.

    ReplyDelete
  2. Είναι το νέο ιερατείο!

    ReplyDelete