Saturday, May 21, 2016

Η Μεγάλη Ελλάδα ως αντίπαλο δέος στην Ευρώπη



Η Μεγάλη Ελλάδα είναι το αντίπαλο γεωπολιτικό όραμα στα σχέδια των ευρωπαϊστών.


Αποτελεί την Ελληνική απάντηση στο πολιτικό σχέδιο της ενωμένης Ευρώπης.

Η Μεγάλη Ελλάδα πρέπει να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή καθεστηκυία τάξη πραγμάτων.

Το σχέδιο της ενωμένης Ευρώπης βασίστηκε στο ψεύδος της αλληλεξαρτήσεως(interdependence), ότι δήθεν η αλληλεξάρτηση θα προσφέρει συλλογική ασφάλεια και ευημερία.

Σήμερα έχει αποδειχθεί πέραν πάση αμφιβολίας ότι η αλληλεξάρτηση αποτελεί την βασική πηγή αδυναμίας και φτώχειας της Ελλάδος.

Η αλληλεξάρτηση αυξάνει τον συστημικό γεωστρατηγικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, αντί να τον μειώνει.

Η εξάρτηση της Χώρας μας από την Ευρώπη την αποδυναμώνει και της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα εθνικής ασφαλείας.

Η διαχείριση στρατηγικών κινδύνων πρέπει να γίνεται με βάση την ιστορική εμπειρία, και ποτέ με βάση τις ανθελληνικές απόψεις των ευρωραγιάδων.

2 comments:

  1. Αντι (Β)ΡωμηοςMay 22, 2016 at 4:52 AM

    Η μεγαλη ελλαδα σαν να λεμε η μεγαλη αλβανια?
    Καταρχην τα εδαφη στην Ιβηρικη στην Δυτικη Σαχαρια αφρικη και στην Γαλλια ουδεποτες ηταν ελληνικα αλλά ηταν ελληνικες αποικιες --αποικισμος --ιμπεριαλισμος

    ReplyDelete
  2. πολύ σωστός ο χάρτης σου σ. Ιφικράτη . Σε επόμενη ανάρτησή σου πρέπει όμως να επικεντρώσεις στον πρώτο στρατηγικό στόχο οικονομικής και πολιτισμικής διείσδυσης που είναι τα Βαλκάνια - λόγω συγκυρίας, εγγύτητας γεωγραφικής και ιστορικής, ευκολίας πρόσβασης. Οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι έχουν κάνει την δύσκολη δουλειά για μας δηλ. σμπαράλια κάθε χώρα των Βαλκανίων και αυτές οι χώρες δε δείχνουν δημογραφική ή οικονομική ευρωστία για να μας αντισταθούν , άρα είναι χρυσή ευκαιρία - θα επανέλθω.

    ReplyDelete