Wednesday, May 18, 2016

Η Ουγγαρία απαγόρευσε την είσοδο του Dugin στην Ελλάδα




Έχει το δικαίωμα μία χώρα της ΕΕ να απαγορεύει την είσοδο ανεπιθυμήτων προσώπων σε τρίτες χώρες; Έτσι φαίνεται.   

Το απίστευτο με αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Dugin ισχυρίζεται ότι κρατήθηκε από τους αστυνομικούς του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, επειδή η Ουγγαρία ζήτησε να μην του επιτραπεί η είσοδος στα εδάφη της ΕΕ.

Αν είναι αλήθεια, προξενεί αλγεινή εντύπωση ότι μία τρίτη χώρα, αποφασίζει για το ποιός θα εισέλθει στα Ελληνικά εδάφη.

Δεν ήξερα ότι ένα κράτος-μέλος μπορεί να αποφασίσει για λογαριασμό άλλου μέλους της ΕΕ, ζητήματα απελάσεως.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι και η Ελλάδα μπορεί να απαγορεύσει στην Γερμανία να δεχτεί στο έδαφός της έναν ανεπιθύμητο σε εμάς Τούρκο αξιωματούχο;

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:

Αν είχα την εξουσία, ο Dugin δεν θα επετρέπετο να κάνει το ταξείδι που ήθελε. Ήθελε να πάει στο όρος Άθως για να προσκυνήσει και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1000 χρόνια ρωσσικού μοναχισμού.

Η εκδήλωση αποτελεί προσβολή για τον Ελληνισμό και απαράδεκτη για έναν Ρώσσο διανοούμενο ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν πολύ εγγύτερα στις αρχαίες Σλαβικές θρησκευτικές παραδόσεις. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ψιττακό της ορθοδοξίας προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο Κρεμλίνο.

Όμως την απόφαση για το ποιός θα εισέλθει στην Ελλάδα, πρέπει να την λαμβάνουν οι Ελληνικές αρχές, και όχι οι Ουγγρικές.

Εννοείται ότι εμπλέκεται Αμερικανικός δάκτυλος στην υπόθεση απελάσεως του Dugin. Αλλά αυτό σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την στάση των "Ελληνικών" αρχών.

1 comment:

  1. Α.Ντούγκιν: «Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία θα αναστηθεί με κορμό την Ορθοδοξία


    Αυτά είναι τα σχέδια των ρώσων αξιωματούχων. Θα συνεχίσουν να μας φαίρονται σαν εκχριστιανισμένους ιθαγενείς.

    ReplyDelete