Monday, May 23, 2016

Imperium Graecorum vs Greater Europe


Την στιγμή που οι θλιβεροί νοσταλγοί του "Μένουμε Ευρώπη" φαντασιώνονται ευρωπαϊκά μεγαλεία, στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την μετα-ευρωπαϊκή εποχή (post-EU era).



Αναδύεται μία νέα γεωπολιτική αρχιτεκτονική στην Ευρώπη. Σύντομα θα έχουμε μία νέα Γιάλτα, με νέες σφαίρες επιρροής, και μία νέα ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων. 



Ας δούμε συνοπτικώς τα ανταγωνιστικά γεωπολιτικά σχέδια στην Ευρώπη. 

Visegrad Group: Η στενή γεωπολιτική συνεργασία τεσσάρων χωρών: Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία.


Intermarium: Το παλαιό πολωνικό σχέδιο για την δημιουργία μίας ομοσπονδίας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, η οποία να ενώνει τις χώρες της Βαλτικής θαλάσσης με τις χώρες του Ευξείνου Πόντου. 



Russia's Near Abroad: Το σχέδιο επιρροής της Ρωσσικής ομοσπονδίας στην περιφέρειά της αποσκοπώντας στην αποτροπή εντάξεως των περιφερειακών χωρών στο δυτικό στρατόπεδο. 



Nordic Council: Το γεωπολιτικό σχέδιο συνεργασίας των Σκανδιναβικών χωρών. 



Μitteleuropa: Το παλαιό γερμανικό σχέδιο αφομοιώσεως της κεντρικής Ευρώπης.



Neo-Ottoman Turkey: H ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με σημαντικό στόχο της ανακατάληψη της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης. 



Imperium Graecorum vs Greater Europe: Το ανταγωνιστικό γεωπολιτικό σχέδιο της Ελλάδος κατά της Ευρώπης. Η "Μεγάλη Ελλάδα" ως απάντηση στην "Μεγάλη Ευρώπη". 



Οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί καθότι η ενωμένη Ευρώπη αποσυντίθεται με ταχείς ρυθμούς. Στην νέα Γιάλτα όταν διαμοιραστούν οι νέες σφαίρες επιρροής στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο, η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να χαράξει την δική της ξεχωριστή πορεία.

9 comments:

  1. Το πιο αστειο απο ολα παντως ειναι το Imperium Graecorum
    Επισης το Ονομα "Ελληνας" δεν ειναι σωστο καθως ο πολιτισμος της Μεσογειου δημιουργηθηκε απο τους Μεσογειακους την Ανατολικης Μεσογειου και μονο και οχι γενικα απο τον αυθαιρετο ορο Ελλην

    Αρα θα πρεπει πρωτον να ονομαστει Μεσογειακος πολιτσμος και οχι Ελληνικος και Δευτερον θα πρεπει να διαδωθει στην υφηλιο ως παγκοσμια κληρονομια !

    ReplyDelete
  2. Ιφικρατη γιατι λατινικα; και οχι ελληνικη αυτοκρατορια; 2) βλεπεις καλως στους χαρτες οτι την ελλαδα την προοριζουν για επαρχια της τουρκιας και αυτο ειναι πολυ πιθανον διοτι συμφωνουν οι εβραιοχριστιανοι, επομενως ΚΑΙ οι χαραμοφαηδες/χριστιανοι αχρηστοι καραβαναδες

    ReplyDelete
  3. Οι όροι Ελληνικό Imperium, Imperium Graecorum, Μεγάλη Ελλάδα, χρησιμοποιούνται εναλλακτικώς εννοώντας το ίδιο πράγμα.

    Μεγάλη Ελλάδα (Magna Graecia) κάποτε ελέγετο η Κάτω Ιταλία. Ο όρος Γραικός μας συνοδεύει από την αρχαιότητα, «πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες» (Πάριο Χρονικό)

    Οι αγγλικοί και λατινικοί όροι χρησιμοποιούνται διότι οι ξένοι τίτλοι των άρθρων καταγράφονται στις μηχανές διαδικτυακής αναζητήσεως και άρα οι Έλληνες του εξωτερικού βρίσκουν ευκολότερα την σχετική αρθρογραφία του ιστολογίου.

    Ο όρος αυτοκρατορία διαφέρει εννοιολογικώς από το imperium. Imperium στα λατινικά σήμαινε κυβερνητική πυγμή/ισχύς. Το imperium προφανώς ενέχει επεκτατική διάθεση, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν υπονοεί μία πολυεθνική και πολυπολιτισμική αυτοκρατορία.

    Άλλη έννοια έχει το imperium, και άλλη το empire.

    Ο Ελληνικός επεκτατισμός(Ελληνικό Imperium) αποσκοπεί σε ένα μεγάλο και ισχυρό εθνοφυλετικό κράτος, και ποτέ μα ποτέ σε μία πολυεθνική αυτοκρατορία.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μον οπου η Ιβυρικη Χερσονησος δεν ειναι Ελληνικο Εδαφος !

      Delete
  4. συμφωνω με τον χαρτη της ελληνικης επικρατειας που πρεπει να γινει αλλα με 3 αντιρησεις
    1.πρεπει να ειναι ολη η λεγομενη ιταλια μεσα και η ρωμη που την ιδρυσαν οι αρκαδες ως γνωστον
    2.πρεπει να ειναι ολη η χερσονησος του αιμου (τουρκιστι balkan). δεν αφηνουμε καμια μπουλγκαρια και σλαβους εκει
    πρεπει να ειναι ολη η ανατολια (η λεγομενη σημερα τουρκια) μεσα. γιατι αυτο το τοξο αυτη η καμαρα εκει?
    ο εθνικιστης βενιζελος ηθελε το 19 τη γραμμη ριζουντα-αλεξανδρεττα κατα μηκος του εφρατη. αυτα ακριβως ειναι τα γεωφυσικα μας συνορα.
    πιο περα η αρμενια και το κουρδισταν. οι τουρκοι(μερικες χιλιαδες οσοι απομεινουν) πισω στη μογγολια τους....
    κατα ταλλα συμφωνω οτι αυτο ειναι η ελλαδα και αυτο πρεπει να ξαναγινει!
    εξοντωνοντας φυσικα πρωτα εδω μεσα καθε τι μπολσεβικικο-διεθνιστικο και λιμπεραλιστικο...

    FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!! (και οχι μονο...)

    ReplyDelete
  5. Ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν είναι παγκόσμια κληρονομιά Ιανοc...αλλά Ελληνικός και θα έπρεπε να έχουμε σε πολλά θέματα πνευματικά δικαιώματα π.χ. αρχαίους Έλληνες συγγραφείς κλπ...Εγώ θα προτιμούσα τον όρο "Κοσμοκρατορία" από το λατινικό imperium ή "αυτοκρατορία"...(υπάρχει μια πολύ καλή σελίδα και πολιτική οργάνωση στο φβ που τον χρησιμοποιεί) Εξάλλου οι Έλληνες πάντα είχαν την παγκόσμια κυριαρχία - πρωτοπορία ειδικά στον πολιτισμό, στην τεχνογνωσία κλπ. και αυτό θα πρέπει να γίνει το δόγμα της Ελλάδος για τους επόμενους αιώνες

    ReplyDelete
  6. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ


    ΧΑΡΙΝ ΣΤΟ ISLAM ΤΟΥΣ ΤΕΥΤΟΝΕΣ ΓΟΘΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΑΝ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ

    ReplyDelete
  7. ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΜΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ? ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ? ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ? ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ? ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ? ΜΕ ΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ? ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ? ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστα επιχειρηματα ομως καποιοι καπου πρεοει να κανουν την αρχη. Εμεις για παραδειγμα

      Delete